domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Romunija in Moldavija
Presenečenja evropskega vzhoda
od 22.jun.2019
do 30.jun.2019
Cena
795 (najmanj 40 potnikov),
870 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Maribor-Budimpešta-Maramures-Negresti Oas-Sapanta-Sighetu Marmatiei
Odhod avtobusa opolnoči iz Ljubljane. Mimo Maribora in Murske Sobote se odpeljemo na Madžarsko in potujemo mimo Blatnega jezera. Sledi vožnja mimo Budimpešte proti Miškolcu. V popoldanskih urah prestop meje z Romunijo in prihod v predel Maramures, skrivnostno deželo, kjer življenje teče zelo preprosto, kot pred mnogimi desetletij. Vožnja mimo mesta Satu Mare do kraja Negresti Oas, kjer obiščemo manjši muzej na prostem, ki ponazarja življenje tega območja. Nadaljujemo v Sapanto, kjer si ogledamo zanimivo »veselo pokopališče«. Še do najbolj severnega romunskega mesta Sighetu Marmatiei, znanem po nekdanjem zloglasnem zaporu za nasprotnike režima, v katerem je danes muzej. Večerja in nočitev.
2. dan: Budesti-Barsana-Bukovina-Voronet
Vožnja po dolini reke Ize, kjer bomo v krajih Budesti in Barsana (ali Ieud) obiskali dve izmed znamenitih lesenih cerkva pod zaščito Unesca. Potovanje po razgibani poti v Vzhodne Karpate in prihod v Bukovino, ki je znana po poslikanih samostanih. Ogledali si bomo Voronet, ki slovi po freski Poslednja sodba. Večerja in nočitev.
3. dan: Sucevita-Botosani-Moldavija-Kišinjev
Po zajtrku obisk samostana Sucevita, največjega od petih pod zaščito Unesca. Sledi vožnja mimo mesta Botosani. Pri hidrocentrali Costesti prestop v Moldavijo. Potovanje skozi severni del Moldavije mimo mesta Balti. Večerni prihod v prestolnico Kišinjev. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
4. dan: Kišinjev-Romunija-Galati-Tulcea
Krajši dopoldanski ogled glavnih znamenitosti moldavske prestolnice (slavolok zmage, ortodoksna katedrala, vladna poslopja, knjižnica, mestni park...). Odhod preko južnega dela države in popoldanski prestop meje z Romunijo. Še vožnja do mesta Galati in prečkanje Donave s trajektom. Vožnja v delto Donave do mesta Tulcea. Večerja in nočitev.
5. dan: Delta Donave-Mamaia
Plovba po kanalih mogočne donavske delte, ki je kot eno največjih evropskih mokrišč bogata s številnimi vrstami ptic. Nato nadaljevanje vožnje do obale Črnega
morja do znanega letoviškega kraja Mamaia, ki velja za največje romunsko obmorsko turistično središče. Možnost kopanja v Črnem morju ali sprehoda po obalni promenadi. Nastanitev in nočitev.
6. dan: Constanta-Bukarešta
Zjutraj vožnja skozi bližnjo Constanto, drugo največje romunsko mesto in največje pristanišče. Krajši panoramski ogled, nato se odpeljemo v notranjost proti Bukarešti. Ogled “vzhodnega Pariza”, kakor tudi pravijo romunski prestolnici: trg Unirii, Hiša ljudstva, Atheneul, Stavropolska cerkev, slavolok, Trg Palatului... Nastanitev v hotelu. Možnost večerje s folklornim programom v enem izmed lokalov. Nočitev.
7. dan: Transilvanija-Sinaia-Brasov-Sighisoara
Pot nadaljujemo v pokrajino Transilvanija. V Sinaii spoznamo dvorec Peles, nekdanjo poletno rezidenco romunske kraljeve družine. Odpeljemo se do mesta Brasov, kjer sledi ogled zgodovinskega jedra: črna cerkev, mestno obzidje... Dan zaključimo v Sighisoari. Večerja in nočitev.
8. dan: Sighisoara-Medias-Hunedoara-Timisoara
Dopoldan spoznamo Sighisoaro, rojstni kraj grofa Drakule. Srednjeveško jedro ima še vedno ohranjeno obzidje in obrambne stolpe, v mestu je tudi rojstna hiša in kip grofa Drakule ter urni stolp. Nato se mimo Mediasa in nekdanje transilvanske prestolnice Albe Iulia odpeljemo do mesta Hunedoara. Tu si ogledamo grad iz 14. stoletja, ki sodi med največje dosežke transilvanske arhitekture. Še vožnja do Timisoare. Večerja in nočitev.
9. dan: Timisoara-Budimpešta-Maribor-Ljubljana
Zjutraj spoznamo mesto in se sprehodimo po središču mimo gledališča do znamenite ortodoksne katedrale. Po ogledih se odpravimo proti severu na Madžarsko. Mimo Budimpešte in Blatnega jezera se z nekaj postanki vrnemo v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji