domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > RUSIJA > Rusija - Moskva in St. Peterburg
Rusija - Moskva in St. Peterburg
Moskva, St. Peterburg, Carskoje Selo
od 28.apr.2019
do 03.maj.2019
Cena
1.150 (najmanj 30 potnikov),
1.220 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Maribor-Dunaj-Moskva
Odhod z avtobusom do dunajskega letališča in direktni polet v Moskvo, eno od najimpresivnejših prestolnic na svetu. Spoznavati jo začnemo s panoramsko avtobusno vožnjo. Opazili bomo prepletanje starega in novega, to je mesto, kjer se socialistične zgradbe zrcalijo v steklenih pročeljih novih nebotičnikov, kjer “babuške” hitijo na tržnico, mimo njih pa se vozijo črne limuzine ruskih bogatašev. Večerja in nočitev.
2. dan: Moskva
Zajtrk. Dan bomo namenili še natančnejšemu spoznavanju ruske prestolnice. Videli bomo Bolšoj Teater, Univerzo Lomonosov, Leninov Prospekt in druge zanimivosti. Odpravimo se na Rdeči Trg, kjer so imeli Rusi na pomembne obletnice dolga leta vojaške parade, tam ima Lenin tudi svoj mavzolej. Drugi simbol mesta je zagotovo Kremelj. Videli bomo cerkev Vasilija Blaženega, stolnico Marijinega vnebovzetja in po želji “Orožarno”, najlepšo zbirko starodavnih zakladov carske Rusije. Nočitev.
3. dan: Moskva-Sergijev Posad-Moskva-St. Peterburg
Zajtrk. Odpravili se bomo v sedemdeset kilometrov oddaljeni Sergijev Posad, kjer si bomo ogledali bisere stare ruske arhitekture iz 15. in 16. stoletja: Sergijev samostan, najstarejšo cerkev sv. Trojice iz belega kamna z ikonami znamenitega Andreja Rubljova. Posebej zanimiva sta samostanski muzej in zakladnica. Kosilo. Popoldne se vrnemo v Moskvo, imamo nekaj prostega časa, sprehodimo se po znameniti ulici Arbat,
nato se s spalnim vlakom odpeljemo proti St. Peterburgu (nastanitev v štiriposteljnih kabinah). Nočitev na vlaku.
4. dan: St. Peterburg
Zjutraj prispemo v St. Peterburg, kjer imamo zajtrk. Sledi spoznavanje mesta: otok Vasilijevski, stolna cerkev Isakijevski, obisk trdnjave sv. Petra in Pavla z grobnico ruskih carjev, videli bomo križarko Auroro, obiskali bomo znamenito lavro Aleksandra Nevskega, pokopališča ob samostanu, kjer je tudi grob velikega Dostojevskega... Sprehodili se bomo po najbolj znani ulici Nevski prospekt, ob kateri se nahajajo najlepše palače iz obdobja stare, carske Rusije, kot so zimski dvorec, katedrala Sv. Izaka, številni trgi... Popoldne nekaj prostega časa za samostojne sprehode in oglede. Nočitev.
5. dan: Petrov dvorec, Ermitaž
Po zajtrku se odpeljemo v Petrov dvorec, slovite letne rezidence Petra I. Očarale nas bodo znamenite vodne kaskade z več kot 140 vodnjaki in mogočna »Velika palača«. Popoldne se odpravimo v Ermitaž, enega od najbolj znamenitih muzejev na svetu, ki hrani neprecenljive umetniške zbirke iz vsega sveta. Večerja in nočitev.
6. dan: St. Peterburg-Carskoje selo-Dunaj-Maribor-Ljubljana
Po zajtrku se odpravimo do znamenitega Carskojega sela, danes Puškinovega, kjer si ogledamo razkošno palačo Katarine Velike. Popoldne odhod na letališče in polet z vmesnim postankom na Dunaj. Sledi še prevoz do odhodnih krajev.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji