domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Skandinavske prestolnice (avtobus)
Kopengahen, Helsinki, Stockholm, Oslo
od 15.avg.2020
do 22.avg.2020
Cena
675 (najmanj 40 potnikov),
725 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Avstrija-Nemčija
Nočni avtobusa iz Ljubljane, vstopanje potnikov v Celju in Mariboru. Vožnja preko Avstrije v Nemčijo. Nočitev v okolici Lübecka.
2. dan: Puttgarden-Kopenhagen-Švedska
Po zajtrku se odpeljemo do pristanišča Puttgarden, kjer se vkrcamo na trajekt, ki nas odpelje na Dansko. Dopoldne si ogledamo Kopengahen: mestna hiša, okrogli stolp, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Tivoli. Pozno popoldne nadaljujemo pot preko Oresundskega mostu na Švedsko. Nočitev v okolici Landskrone.
3. dan: Jonkoping-Stockholm-Finska
Po zajtrku potovanje preko švedskih pokrajin Skane in Smaland do mesta Jonkoping ob jezeru Vätternsee. Krajši postanek, nato pa vožnja ob jezeru v Stockholm. Vkrcanje na ladjo, nastanitev in nočna plovba proti Finski.
4. dan: Helsinki
Po zajtrku pristanemo v stari finski prestolnici Turku. Zanimiva pot nas kmalu pripelje v Helsinke, ki si jih nato ogledamo: senatni trg, stolnica, dvorana
Finlandia, opera, cerkev Temppeliaukio, katedrala Uspenski, spomenik Janu Sibeliusu, železniška postaja. Zvečer gremo zopet na ladjo, nočna plovba nazaj proti Švedski.
5. dan: Stockholm-Norveška
Po zajtrku pristanemo v Stockholmu. Ogled švedske prestolnice: kraljeva palača, parlament, stolnica, mestna hiša, muzej Vasa. Popoldne vožnja mimo mest Mariefred in Karlstadt proti Norveški. Nočitev.
6. dan: Oslo
Po zajtrku nadaljevanje poti ter dopoldanski prihod v Oslo. Ogled znamenitosti norveške prestolnice: muzej Kontiki, Vigelandov park, mestna hiša, katedrala, kraljevska palača. Pozno popoldne se vkrcamo na ladjo in odplujemo na Dansko.
7. dan: Frederikshavn-Celle
Zajtrk na ladji. Pristanek v Frederikshavnu in vožnja preko Danske proti jugu, vmes se ustavimo še v slikovitem nemškem mestu Celle. Nočitev v okolici.
8. dan: Nemčija-Avstrija-Maribor-Ljubljana
Po zajtrku nadaljevanje vožnje proti domu čez Avstrijo in prihod v Slovenijo v večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji