domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Škotska
Dežela mogočnih gradov, skrivnostnih jezer in najboljšega viskija
Škotska je resnično posebna dežela in ko bomo enkrat padli v njen objem, bomo hitro razumeli, zakaj so domačini tako ponosni na svojo domovino. Podrobno bomo spoznali njene najlepše gradove in jezera, mogoče bomo srečali celo ljubko pošast Nessie... Ta magična dežela nas bo gotovo tako začarala, da se bomo želeli tja še velikokrat vrniti ...

Malo o viskiju
Slovenka na Škotskem
Škotski dogodek leta - poroka Andyja Murrayja
28 značilnosti Škotske
od 28.apr.2021
do 02.maj.2021
Cena
790 (najmanj 35 potnikov),
840 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Edinburgh
Zgodaj zjutraj odhod proti enemu od bližnjih letališč in polet v Edinburgh. Po pristanku nas čaka spoznavanje škotske prestolnice. Zapeljali se bomo na grič Calton, od koder je najlepši pogled na najslavnejšo ulico na Otoku, Princes Street. Peljali se bomo mimo palače Holyrood, se sprehodili po Royal Mileu in si ogledali katedralo sv. Gila. Zvečer se lahko sprehodimo po čudoviti ulici Princes Street in dan zaključimo v tipičnem škotskem pubu. Večerja in nočitev.
2. dan: Edinburgh-Perth-Stonehaven-Dunottar-Aberdeen
Dopoldne še nekaj časa preživimo v Edinburghu. Tako se odpravimo do znamenite in mogočne trdnjave, kjer med številnimi zanimivostmi vidimo tudi škotske kraljevske regalije. Sledi odhod proti Perthu, nad katerim je bil navdušen že Walter Scott. Njegova pomembnost izvira iz dejstva, da so v bližini nekoč kronali škotske kralje. Ogledali si bomo palačo Scone, kjer se je to dogajalo in v njej videli tudi zanimivo zbirko
ur iz 18. stoletja. Slikovito pot ob vzhodni obali nadaljujemo do ribiškega mesteca Stonehaven. Tu si ogledamo mogočne ruševine gradu Dunottar, kjer so v slikovitem okolju snemali Hamleta. Proti večeru prihod v granitno mesto Aberdeen. Večerja in nočitev.
3. dan: Aberdeen-Balmoral-Cawdor-Culloden-Inverness
Razgibana pot po slikoviti škotski pokrajini nas dopoldne pripelje do kraljeve rezidence v Balmoralu, ki si jo lahko ogledamo, ko kraljice in na Škotskem. Nato vožnja po čudoviti dolini reke Dee in čez višavje Grampian. Ker smo v deželi viskija, si bomo ogledali eno od destilarn, kjer bomo lahko pravi škotski viski poskusili in kupili. Ogled gradu Cawdor, kjer slišimo pripoved o njegovi povezavi z Macbethom. Grad je poznan po še delujočem dvižnem mostu in labirintnem vrtu. V Cullodnu se peljemo mimo prizorišča ene najpomembnejših bitk na škotskih tleh in prispemo v Inverness. Večerja in nočitev.
4. dan: Inverness-Loch Ness-Urquhart-Fort William-Inveraray-Glasgow
Inverness je odlično izhodišče do jezera Ness, najbolj znanega po ljubki pošasti Nessie. Mogoče jo bomo z razvalin gradu Urquhart zagledali tudi mi, saj je od tu pogled na jezero najlepši. Nato se bomo peljali mimo Fort Williama, najbolj deževnega mesta v deželi, v bližini katerega se dviguje najvišja britanska gora Ben Nevis. Po slikoviti pokrajini Trossachs, deželi Roba Roya, znamenitega upornika in zaščitnika revnih, se odpravimo proti pravljičnemu gradu Inveraray, ki se ponaša s čudovitimi vrtovi. Konec dneva prispemo v Glasgow. Nočitev.
5. dan: Glasgow-Edinburgh-Ljubljana
Dopoldne še krajši ogled največjega škotskega mesta Glasgowa, ki je bil v preteklosti zelo povezan z ladjedelništvom. Sprehodimo se po glavnem trgu George Square, videli bomo gotsko stolnico in druge pomembne viktorijanske stavbe. Po ogledih se vračamo proti Edinburgu. Popoldanski polet do bližnjega letališča in še prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji