domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > SLOVENIJA > Aktivne počitnice: Prekmurje in Prlekija
Aktivne počitnice: Prekmurje in Prlekija
IZKORISTITE TURISTIČNI BON
od 02.dec.2021
do 05.dec.2021
Cena
299 (ali 199 evrov + bon 100 evrov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Bogojina-Turnišče-Odranci-Lendava
Odhod v jutranjih urah proti Prekmurju. Naš prvi postanek bo v Bogojini, kjer vstopimo v prečudovito Plečnikovo cerkev, ki velja za eno najboljših Plečnikovih del. Sledi obisk Turnišča, ki sodi med najstarejše romarske poti pri nas. Pri ‘Mariji na püstini’, kakor pravijo Prekmurci, so se že od nekdaj radi zbirali romarji od blizu in daleč. Sledi obisk Odrancev, najmanjše slovenske občine, kjer si ogledamo izjemno cerkev Sv. Trojice. Čaka nas še obisk Lendave. Tu stoji edinstveni stolp Vinarium, ki s preko 50 metrov višine ponuja prekrasen pogled na pokrajino od lendavskih goric do porečja reke Mure. Vzpon na stolp po želji. Večerja in nočitev.
2. dan: kopanje
Zajtrk in nato prost dan za kopanje. Kosilo v termah. Nočitev.
3. dan: kopanje, lončarstvo, Goričko
Zajtrk. Dopoldne imamo možnost kopanja ali sprehodov, nato pa bomo spoznali starodavno lončarsko obrt. Izvedeli bomo, kako iz kepe gline nastanejo skleda, vrč ali pütra, potem se bomo v oblikovanju preizkusili tudi sami. Sledi na izlet v Goričko. Obiščemo vasico Selo, kjer domuje najbrž najbolj prikupna cerkvica v Prekmurju. Rotunda je, kot že ime pove, okrogla cerkvica z romansko arhitekturo, v notranjosti poslikana s freskami. V neposredni bližini si lahko privoščite pravo prekmursko gibanico. Za konec še skok v Grad, kjer lahko obiščemo grad Grad.
To je eno največjih grajskih poslopij na slovenskem, ki so ga zgradili vitezi templarji. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
4. dan: Ižakovci-Jeruzalem-Ljubljana
Po zajtrku se se odpeljemo v Ižakovce, kjer si bomo na Otoku ljubezni ogledali plavajoči mlin na Muri in büjraški muzej. Čez Muro se zapeljemo z brodom, ki je bil nekdaj edini način prehoda na drugi breg. Pomurje slovi po odličnem bučnem olju, zato se bomo ustavili v domači oljarni, kjer nam bodo predstavili postopek pridobivanja olja. Prav tako obiščemo čebelarski muzej, čigar ponos je edinstveni osmerokotni čebelnjak. Tu bomo imeli možnost nakupa medenih izdelkov. Ob koncu obiščemo še jeruzalemske gorice. Te so s svojimi terasastimi vinogradi zares nekaj posebnega, slovijo pa seveda tudi po odličnih vinih. Polni novih vtisov se podamo proti domu, prihod v Ljubljano v večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji