domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > SLOVENIJA > Martinovanje - Prlekija in Prekmurje
Martinovanje - Prlekija in Prekmurje
Vino in gastronomija
od 09.nov.2020
do 12.nov.2020
Cena
344 (260 evrov + bon 84 evrov; najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Bogojina-Selo na goričkem-vinska klet-šunkarna-Lendava-Veržej
Jutranji odhod iz Ljubljane proti Prekmurju. Naš prvi postanek bo v Bogojini, kjer vstopimo v prečudovito Plečnikovo cerkev, ljudsko poimenovano Bela golobica. Ta s svojo lego, obliko in vpetostjo v pokrajino velja za eno najboljših Plečnikovih del. Gremo do Sela na Goričkem! Tole je najbrž najbolj prikupna cerkvica v Prekmurju. Rotunda je, kot že ime pove, okrogla cerkvica z romansko arhitekturo, v notranjosti poslikana s freskami. V neposredni bližini je znana gostilna, kjer si lahko privoščimo pravo prekmursko gibanico. Sledi obisk priznane vinske kleti Marof sredi čudovite pokrajine Goričkega. Ogled sodobne kleti in degustacija njihovih vin. Eden od gastronomskih simbolov Prekmurja je tudi šunkarna Kodila, ki jo prav tako obiščemo. Ogled in možnost nakupa slastnih proizvodov. Za konec še obisk Lendave. Tu stoji edinstveni stolp Vinarium, ki s preko 50 metrov višine ponuja prekrasen pogled na z vinogradi posejano pokrajino od lendavskih goric do porečja reke Mure. Vzpon na stolp po želji. Odhod do prenočišča v Veržeju, kjer imamo večerjo. Nočitev.
2. dan: Ižakovci-oljarna-čebelarstvo-terme Banovci
Po zajtrku se odpeljemo v Ižakovce, kjer si bomo na Otoku ljubezni ogledali plavajoči mlin na Muri in büjraški muzej. Po želji se lahko zapeljemo čez Muro z brodom, ki je bil nekdaj edini način prehoda na drugi breg. Pomurje slovi po odličnem bučnem olju, zato se bomo ustavili v domači oljarni, kjer nam bodo predstavili postopek pridobivanja olja. Prav tako obiščemo čebelarski muzej, čigar ponos je edinstveni osmerokotni čebelnjak. Tu bomo imeli možnost nakupa medenih izdelkov. Čas je za kosilo, zato si bomo privoščili prekmurski bograč. Prosto popoldne za sprehode po idilični okolici. Večerja in nočitev.
3. dan: Terme Banovci-lončarstvo-Jeruzalem-Ormož-martinovanje
Zajtrk in prosto za kopanje in počitek v termah Banovci. Lahko pa se udeležite tudi lončarskega tečaja pri naših gostiteljih v Veržeju. Po kosilu se odpravimo v jeruzalemske gorice. Te so s svojimi terasastimi vinogradi zares nekaj posebnega, slovijo pa seveda tudi po odličnih vinih. Jeruzalem s svojim imenom, energetskimi silnicami, vinsko cesto, kjer uspevajo vrhunska bela vina, prekrasnimi razglednimi točkami in romarsko cerkvico, upravičeno nosi svoje ime. Seveda bomo odlična vina tudi poskusili, nato pa se odpeljemo še do Ormoža, kjer si ogledamo znamenito vinsko klet. Seveda dan ne more miniti brez martinove večerje in veselega vzdušja, ko se mošt spreminja v vino. Nočitev.
4. dan: Terme Banovci-Radgonska klet-srček med vinogradi-Ljubljana
Po zajtrku imamo prosto za kopanje v termah Banovci. Sledi odhod proti Gornji Radgoni, kjer obiščemo znamenito Radgonsko klet in spoznamo postopek proizvodnje penečih vin. Možnost nakupa penin. Za konec in kot se za to potovanje spodobi pa si privoščimo še enega najlepših slovenskih pogledov sploh... Odpeljemo se namreč do znamenitega srčka med vinogradi, kjer si prav gotovo naredimo spominsko fotografijo. Še pot proti Ljubljani, kamor prispemo v večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji