domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > SLOVENIJA > Strunjan, praznik kakijev
Strunjan, praznik kakijev
od 14.nov.2020
do 15.nov.2020
Cena
159 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Marezige-Krkavče-Strunjan
Odhod v jutranjih urah iz Ljubljane proti Primorski. Najprej se boo zapeljali v zaledje slovenske Istre, ki je znano kot dežela refoška. Prestolnica refoška pa je vasica Marezige. Od tu bomo imeli prelep pogled na slovensko in italijansko morje in obalo, znamenitost kraja je že nekaj časa fontana refoška, novost pa je 15.000 litrski vinski sod, v katerem ponujajo domače dobrote. Nato gremo do še ene tradicionalne istrske vasice, Krkavče, kjer obiščemo hišo Vrešje. To je tradicionalna istrska hiša, kjer nas bo sprejela Šavrinka v istrski noši. Etnološka zbirka se nahaja v čudovito obnovljeni kamniti hiši, sezidani na skali. V hiši se nahajata kuhinja z ognjiščem in s številnimi razstavljenimi predmeti iz preteklosti, pod hišo pa si ogledamo vinsko klet. Nato končno prispemo v Strunjan. Ogledali si bomo razstavo različnih vrst tega žlahtnega sadeža, poteka tudi tekmovanje za največji kaki. Kakijev sladoled je le ena od kulinaričnih posebnosti, sicer pa je na stojnicah še mnogo slastnih kakijevih jedi in slaščic. Večerja in nočitev.
2. dan: Piran-Sečovlje-Sveti Peter-Ljubljana
Po zajtrku se odpravimo do Pirana, kjer si ogledamo staro mestno jedro in znameniti Tartinijev trg. Povzpnemo se do cerkve sv. Jurija, kjer uživamo v lepem razgledu na vse strani. Nato se odpeljemo do Sečoveljskih solin, ki so ene najstarejših ob Jadranskem morju. Spoznali bomo delo in življenje solinarjev ter postopke pridobivanja odlične Piranske soli. Obiščemo še vasico Sveti Peter in Tonino hišo, kjer se naučimo nekaj o pridelavi olivnega olja. Na mizi se bo znašel tudi pršut in druge lokalne dobrote, tako da bo razpoloženje še bolj prešerno. Odhod proti Ljubljani, kamor se vrnemo v večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji