domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Terme Dobrna
Hotel Vita ****

Dobrodošli v termalno zdravilišče Terme Dobrna, kjer se združujejo zdravilni dejavniki z naravnimi danostmi ter sodobno medicinsko znanostjo, kar ga uvršča v sam vrh slovenskega turizma. Odklopite se od mestnega vrveža in si vzemite čas zase in svoje najbližje. Nahranite in razstrupite svoje telo ter se prepustite gostoljubnosti in strokovnemu pristopu.

od 01.dec.2020
do 06.dec.2020
Cena
169 (najmanj 30 potnikov),
199 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Naslov programa
Odhod iz Ljubljane ob 8. uri. Vožnja v Savinjsko dolino, v Šempeter. Obiskali bomo rimsko nekropolo, najpomembnejši rimski arheološki spomenik v Sloveniji. Odkrili so ga šele leta 1952 pri kopanju gramoza, nato so začeli z izkopavanjem, ki je potekalo dolga leta. Na dan je prišlo okoli 100 grobnic bogatih družin, katerih člani so opravljali pomembne službe v bližnjem rimskem mestu Celeia. Ogled arheološkega parka z velikimi grobnicami iz pohorskega marmorja, ki jih krasijo kipi in bogato reliefno okrasje. Vožnja v Celje, po velikosti in gospodarskem pomenu tretje slovensko mesto. Dolga in bogata zgodovina (Rimljani, Celjski grofje, Habsburžani ...) je obdarila mesto z mnogimi zakladi, ki jih bomo lahko občudovali ta dan. Na sprehodu po mestu si bomo ogledali opatijsko cerkev sv. Danijela z znamenito gotsko Celjsko kapelo, Marijino znamenje na glavnem trgu... Obiskali bomo tudi Staro grofijo, renesančno stavbo iz okoli 1600 z znamenitim Celjskim stropom v viteški dvorani, ki predstavlja vrh renesančnega slikarstva na Slovenskem. Prosto za samostojne nakupe in oglede. Nato se bomo z avtobusom zapeljali na Grajski hrib (407 m), kjer kraljujejo ostanki nekdaj mogočnega gradu Celjskih grofov. Od tod je lep razgled na mesto z okolico. Vožnja v zdravilišče Dobrna, eno najsodobnejših slovenskih zdravilišč, ki se poleg odličnih hotelov, bazenov in medicinskega središča lahko pohvali tudi s čudovito okolico. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
2. dan: Dobrna (prosto za kopanje, sprehode in počitek)
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.
3. dan: Dobrna (prosto za kopanje, sprehode in počitek)
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.
4. dan: Dobrna (prosto za kopanje, sprehode in počitek)
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.
5. dan: Dobrna (prosto za kopanje, sprehode in počitek)
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.
6. dan: Dobrna-degustacija sira-ekomuzej hmeljarstva-božična bajka v Mozirskem gaju-Ljubljana
Zajtrk. Vožnja v vasico Galicija,
skupek zaselkov na ljubkih gričkih pod goro Kunigundo, kjer ljudje živijo z naravo in za naravo! Ime vasi si lahko razlagamo na dva načina: prvi izhaja iz staroslovanske besede "galice", ki pomeni vrano, drugi pa je povezan s špansko pokrajino Galicijo, kjer je grob sv. Jakoba… Začeli bomo z dobrotami na kmetiji, kjer bomo poskusili najrazličnejše, nadvse slastne sire iz domače sirarne, izvedeli bomo tudi, kako sire izdelujejo - vse iz polnovrednega mleka, seveda jih bomo po želji lahko tudi kupili! Vožnja v Žalec, gospodarsko, upravno in kulturno središče Spodnje Savinjske doline ter središče slovenskega hmeljarstva. Staro mestno jedro krasi trška arhitektura z lepimi arkadami in portali. Tu bomo našli rojstno hišo skladatelja Rista Savina z njegovo spominsko sobo, Zotlovo kovačijo, ki je služila kot protestantska molilnica in kasneje kot trški špital, ter župnijski kompleks s cerkvijo sv. Nikolaja in okroglim stolpom - Keudrom, ki spominja na huda turška obleganja. Obiskali bomo Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, ki domuje v obnovljeni sušilnici in pripoveduje o zgodovini te panoge, kakor tudi o življenju hmeljarjev in obiralcev hmelja, o hmeljarskih šegah… Tukaj nas bo čakal vrček piva! Nato vožnja do čudovitega Mozirskega gaja, kjer lahko že skoraj štiri desetletja uživamo v prečudovitem naravnem okolju parka, od leta 2016 pa je park odprt tudi v decembrskem času, ko ga okrasijo z okoli 1,2 milijona božičnimi lučkami, oblikovanimi v atraktivne oblike, ki ustvarjajo Božično bajko! Vrnitev v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji