DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > SLOVENIJA > Z Radovednežem na izlet: Brda in Kanalski kolovrat
Z Radovednežem na izlet: Brda in Kanalski kolovrat
Pevma, Oslavje, Števerjan, Krmin, Krminska gora, Lig

Z ANDREJEM PRAZNIKOM, KI BO ZA VAS PRIPRAVIL NAGRADNI KVIZ

od 08.okt.2022
do 08.okt.2022
Cena
69 (najmanj 30 potnikov),
Vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, strokovno vodstvo, kosilo in organizacija. Morebitne vstopnine niso vračunane.
> Program potovanja
1. dan: Pevma, Oslavje, Števerjan, Krmin, Krminska gora, Lig
Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Nove Gorice v italijanski del Brd. Z ogledi bomo začeli v Pevmi, kjer bomo v cerkvi sv. Ane občudovali Kraljeve freske. Nadaljevanje poti na Oslavje - tu stoji kostnica, kjer je pokopanih 57.200 italijanskih in 539 avstro-ogrskih vojakov, padlih na soški fronti. Ustavili se bomo tudi v Števerjanu, prisrčni vasici, od koder je prelep razgled na Brda, Furlansko nižino in Vipavsko dolino. Naslednji postanek bo v Krminu, ki slovi po veliki župnijski cerkvi sv. Adalberta. Nato se bomo povzpeli na Krminsko goro, od koder je panoramski razgled na vso Furlanijo. Od tod nas bo pot vodila v naša Goriška Brda, gričevnat svet vinogradov in sadovnjakov ter ljubkih vasic, ki kot ptičja gnezda čepijo na vrhu slikovitih hribčkov. Tu nas čaka
kosilo. Nadaljevanje poti po slikovitem grebenu Kanalskega Kolovrata, ki je nekakšen hribovit podaljšek Goriških Brd s čudovitimi razgledi na Soško dolino in Beneško Slovenijo, hkrati bomo videli Sveto Goro pri nas in Staro Goro v Italiji. Zadnji postanek bo v Ligu nad Kanalom, ki leži sredi tega gorskega hrbta. Na najbolj markantni točki stoji župnijska cerkev sv. Zenona in Marijinega imena, ki jo bolje poznamo kot Marijino Celje. Ime je dobila po starodavni Marijini božji poti v Avstriji (Mariazell). Po ogledih spust v dolino ter vrnitev mimo Nove Gorice v Ljubljano.