domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ŠPANIJA > Andaluzija in Tenerife
Andaluzija in Tenerife
Izjemna kulturna dediščina Andaluzije in slikovitost Kanarskih otokov

Andaluzija je enkratna in edinstvena pokrajina na skrajnem jugozahodu Evrope. Kot najjužnejši del Španije je vir vseh stereotipov o tej deželi - kitare, kastanjete, vroče sonce, oljke, flamenko, bikoborbe, Lorca in še bi lahko naštevali. To je pokrajina, kjer se izgubi občutek, da smo še v Evropi. Osem stoletij prisotnosti Arabcev, Berberov, Judov in različnih krščanskih narodov je opaziti na vsakem koraku – v jeziku, kulturi, tradiciji, arhitekturi, zgodovini, kulinariki.... Tej izjemni pokrajini smo dodali še skok na enega od najlepših Kanarskih otokov, kjer se bomo naužili lepot narave, se kopali v Atlantiku in se lahko povzpeli na najvišjo špansko goro.

od 04.feb.2019
do 11.feb.2019
Cena
1.090 (najmanj 25 potnikov),
1.150 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Malaga-Nerja-Granada
Okoli polnoči se odpeljemo do enega od okoliških letališč in poletimo na jug Španije. Pričakuje nas temperamentna Andaluzija. Po prihodu se na kratko odpravimo v središče Malage, ki je eno najstarejših mest Španije in Evrope. Nad središčem se nahaja mogočna mavrska trdnjava, v mestu samem pa najdemo rojstno hišo Pabla Picassa in mogočno renesančno katedralo, ob obali pa se nahaja prenovljena promenada Paseo del Muelle Uno. Morda si privoščimo kak prigrizek (tapas) in že nadaljujemo pot po Sončni obali, Costi del Sol. Postanek v prijetnem letoviškem mestu Nerja. Nato nas pot vodi proti Granadi. Leta 1492 je bilo prav s padcem Granade konec vladavine Mavrov, ne pa tudi njihovih vplivov v arhitekturi, kulturi, tradiciji, mentaliteti. Večerja in nočitev.
2. dan: Granada-Cordoba
Dopoldne se povzpnemo do palače Alhambra, ki je pravi andaluzijski biser. To nekdanje samostojno kraljevo mesto je sklop vojaške utrdbe, zimske in letne rezidence granadskih sultanov, najlepše renesančne palače Karla V., mesta, kjer so živeli uradniki, plemstvo, obrtniki in vrtov Generalife. Nato se bomo spustili v mesto in se sprehodili do mogočne renesančne katedrale in kraljeve kapele, kjer sta pokopana slavna »katoliška kralja« Izabela Kastiljska in Ferdinand Aragonski ter njuna hči Ivana (Nora) in soprog Filip Lepi. Po ogledih pot do Cordobe. Nočitev.
3. dan: Cordoba-Sevilla-Tenerife
Cordoba je svoje najbolj slavne čase doživljalo v času kordobskih kalifov, ko je bila eno največjih in najbolj razvitih mest Evrope. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah, ki nas vrnejo nazaj v stare čase in si ogledali mošejo, ki zgovorno priča o pomembnosti mesta, saj je lahko sprejela kar 25.000 ljudi. Po kosilu sledi odhod v Sevillo, od koder poletimo na tople Kanarske otoke, na otok Tenerife. Nočitev.
4. dan: Tenerife, izlet po otoku
Čaka nas izlet po otoku. Najprej se odpeljemo mimo plaže La Arena do klifov Los Gigantes. Iz visokogorske vasi Masca se nam bo odprl čudovit razgled na celotno obalo. Pot nadaljujemo do razgledišča El Tanque s čudovitimi razgledi na vasico Garachico, ki je bila v preteklosti najpomembnejše pristanišče na otoku, do danes pa je ohranila večino svojega nekdanjega šarma. V Icod De Los Vinos se bomo ustavili ob najstarejšem drevesu na svetu – Zmajevem drevesu. Za konec še obisk kraja La Orotava, nato pot do hotela. Med ogledi kosilo. Nočitev.
5. dan: prosto za kopanje
Prost dan za kopanje in druge aktivnosti po želji. Nočitev.
6. dan: narodni park Teide
Dan za počitek in samostojne aktivnosti ali pa opcijski izlet na vulkansko goro Teide, ki je najvišji vrh Španije in eden izmed redkih še aktivnih vulkanov v Evropi. Pot nas vodi skozi narodni park Canadas Del Teide, ki je znan po površju, ki spominja na luno. Park je znan po številnih endemičnih vrstah flore in favne. Po želji vzpon z žičnico pod vrh gore, kjer lahko uživamo v čudovitih razgledih na Kanarske otoke. Nočitev.
7. dan: Tenerife-Sevilla
Jutranji polet na celinsko Španijo, v andaluzijsko prestolnico Sevillo. Sprehodimo se po mestnem središču in si ogledamo glavne znamenitosti - vstopimo v največjo gotsko stolnico na svetu s slavnim zvonikom Giralda, ki je bivši minaret iz 12. stoletja. V stolnici je med številnimi dragocenostmi tudi grobnico Krištofa Kolumba. Ogledamo si kraljevo palačo Alcázar, ki je v osnovi prava mavrska palača vendar grajena za katoliške vladarje. Sledi sprehod do živahnega starega jedra, nekdanje židovske četrti Barrio de Santa Cruz, kjer se je največji užitek izgubiti v živahnem vrvežu uličic, si privoščiti kavico in zgolj opazovati ljudi ali pa čas izkoristiti za nakupovanje. Slavni Zlati stolp Torre del Oro je drugi simbol mesta poleg Giralde. Nedaleč je bikoborska arena in še malo naprej gledališče Teatro de Maestranza. Palača San Telmo je danes sedež andaluzijske avtonomne regionalne vlade, nekdanja Tobačna pa je rektorat seviljske univerze. Tu si v uho prikličemo slavno Habanero iz Bizetove opere Carmen. Kosilo med ogledi. Nočitev.
8. dan: Sevilla-Ljubljana
Prosto za nakupe in samostojne oglede. Popoldne odhod na letališče in polet na eno od italijanskih letališč ter še prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji