domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ŠPANIJA > Baskija, Madrid, Andaluzija
Baskija, Madrid, Andaluzija
Trije raznoliki obrazi Španije
od 23.apr.2021
do 30.apr.2021
Cena
1.095 (najmanj 30 potnikov),
1.195 (najmanj 20 potnikov),
1.295 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Vittoria
Odhod iz Ljubljane do enega od okoliških letališč. Polet v baskovsko prestolnico Vittorio. Srednjeveško mesto je uspelo ohraniti starodavno atmosfero, ki jo začutimo med sprehodom po zavitih ulicah starega dela mesta. Nočitev.
2. dan: Bilbao
Zajtrk. Odhod v Bilbao, mestu, ki je povsem na novo zaživelo po odprtju Guggenheimovega muzeja leta 1997. S tem se je za Bilbao, ki je bil do takrat industrijsko mesto brez prave perspektive, začela povsem nova doba. Današnjo podobo mesta so ustvarjali sodobni arhitekti kot npr. Calatrava, ki je svojo sled pustil tudi v Valenciji. Sprehod ob reki do starega mesta, Casca Vieja, ki je pod zaščito Unesca. Videli bomo mogočno stolnico, zanimivo tržnico in poskusili kak pinxthos… Ena od pomembnih znamenitosti v bližini mesta je most v Getxu – ena od ikon industrijske revolucije, ki je prav tako na seznamu Unesca. Nočitev.
3. dan: Bilbao-Gaztelugatxe-Guernica-Itzurun-San Sebastian
Po zajtrku krenemo proti obali Biskajskega zaliva. Ustavimo se v slikoviti baskovski vasici San Juan de Gaztelugatxe, ki jo s kopnim povezuje dolgo stopnišče. Tu so snemali del filma Igra prestolov. Sledi obisk Guernice, ki je zaslovela s sliko Pabla Picassa, ki je na platnu ovekovečil njeno uničenje med špansko državljansko vojno. Zanimiv bo tudi postanek na kakšni od plaž z zanimivi fliši in razgledi na razgibano obalo (npr v Izturunu). Pozno popoldne prispemo v mondeni San Sebastian. Večerja in nočitev.
4. dan: San Sebastian-Madrid
Zajtrk. Čar tega letoviškega mesta že dolgo poznajo filmske zvezde z vseh koncev sveta. Dodatno slikovitost kraju v čudovitem zalivu daje še otoček Santa Clara. Najlepši pogled na zaliv bomo dobili z razgledne točke Monte Igueldo. Sprehod po središču in ob obali, ki jo krasijo zanimive skulpture. Popoldne povratek v Bilbao in polet v čudovito špansko prestolnico. Iz zelene Baskije v veliko bolj sušno področje največje španske regije Kastilje. Panoramski ogled Madrida. Nočitev.
5. dan: Madrid
Po zajtrku začnemo z natančnejšim spoznavanjem temperamentnega Madrida (peš in z metrojem – karte kupimo sami). Sprehod bomo začeli na trgu Sol, ki velja za središče prestolnice in nekakšno geografsko središče Španije. Odpravimo se do čudovitega trga Plaza Mayor in v bližini vstopili v eno najbolj slikovitih mestnih tržnic San Miguel, kjer si privoščimo kak tapas. Nato nas pričakuje kraljeva palača ter še en znamenit trg, Plaza Espana. Tu nas pozdravita legendarna junaka Don Kihot in Sančo Pansa. Po osrednji madridski ulici Gran Via se nato vrnemo v središče. Popoldne nekaj prostega časa, ki ga lahko izkoristite za obisk slovitega muzeja Prado, za nakupovanje, posedanje ob tapasih in rdečem vinu… Večerja in nočitev.
6. dan: Madrid-Sevilja
Zajtrk ter odhod na glavno železniško postajo Atocha, od koder se s hitrim vlakom odpeljemo v Seviljo (slabi dve uri vožnje). Andaluzijska prestolnica je mesto številnih kulturnih spomenikov. Ogledali si bomo slavno seviljsko katedralo, kjer je pokopan Krištof Kolumb. Kdor bo želel, se bo lahko sprehodil na vrh Giralde, nekdanjega minareta, ki je postal simbol mesta. V bližini se nahajajo seviljski alcazar, mavrski grad in palača. Sprehodili se bomo po četrti Santa Cruz, kjer nas navdušijo ozke uličice starega mesta ter videli Zlati stolp. Sprehodimo se tudi po enem najslikovitejših španskih trgov Plaza Espana. Nočitev.
7. dan: Sevilja-Cordoba-Granada
Po zajtrku odpotujemo v Cordobo, ki jo je opisoval španski pesnik Lorca. Cordoba je svoje najbolj slavne čase doživljala v času kalifov, ko je bila eno največjih in najbolj razvitih mest Evrope. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah, ki nas vrnejo nazaj v stare čase. Ogledali si bomo mošejo, ki zgovorno priča o pomembnosti mesta, saj je lahko sprejela kar 25.000 vernikov. Nato odhod v Granado, čudovito mestu ob vznožju pogorja Sierra Nevada. Zvečer pa po želji na predstavo temperamentnega ciganskega flamenka, ki nas zaziba v nove magične svetove… Nočitev.
8. dan: Granada-Malaga-Ljubljana
Zajtrk. Leta 1492 je bilo prav s padcem Granade konec vladavine Mavrov v Španiji. Njihovi vplivi v arhitekturi, kulturi, tradiciji, mentaliteti so ostali do danes. Najprej je na vrsti obisk Alhambre, slavne palače, ki velja za najpomembnejši dosežek arabske arhitekture v Evropi. Nato sprehod po mestu, ki s svojimi zavitimi uličicami ponuja veliko možnosti za raziskovanje. Zanimiva je stolnica, kjer bomo naleteli na grobnico najpomembnejšega španskega kraljevega para vseh časov, Izabele Kastiljske in Ferdinanda Aragonskega. Nekaj prostega časa za kakšno paeljo in kozarec sangrije. Nato odhod proti Malagi in polet proti enemu od okoliških letališč ter še prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji