domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Baskija
Bilbao, San Sebastian
od 27.sep.2020
do 01.okt.2020
Cena
790 (najmanj 25 potnikov),
840 (najmanj 20 potnikov),
890 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Bergamo-Vittoria
Jutranji odhod iz Ljubljane do enega od okoliških letališč. Polet v baskovsko prestolnico Vittorio, ki si jo popoldne ogledamo. Očarljivo srednjeveško mesto je uspelo ohraniti starodavno atmosfero, ki jo začutimo med sprehodom po zavitih ulicah starega dela mesta. Večerja in nočitev.
2. dan: Bilbao
Odhod v Bilbao, mestu, ki je povsem na novo zaživelo po odprtju Guggenheimovega muzeja leta 1997. S tem se je za Bilbao, ki je bil do takrat industrijsko mesto brez prave perspektive, začela povsem nova doba. Današnjo podobo mesta so ustvarjali sodobni arhitekti kot npr. Calatrava, ki je svojo sled pustil tudi v Valenciji. Sprehod ob reki do starega mesta, Casca Vieja, ki je pod zaščito Unesca. Videli bomo mogočno stolnico, zanimivo tržnico in poskusili kak pinxthos… Ena od pomembnih znamenitosti v bližini mesta je most v Getxu – ena od ikon industrijske revolucije, ki je prav tako na seznamu Unesca.
3. dan: Bilbao-Gaztelugatxe-Guernica-Itzurun-San Sebastian
Po zajtrku krenemo proti obali Biskajskega zaliva. Ustavimo se v slikoviti baskovski vasici San Juan de Gaztelugatxe, ki jo s kopnim povezuje dolgo stopnišče. Tu so snemali del filma Igra prestolov. Sledi obisk Guernice, ki je zaslovela s sliko Pabla Picassa, ki je na platnu ovekovečil njeno uničenje med špansko državljansko vojno. Obiskali bomo tamkajšnji Muzej miru in videli reprodukcijo Picassove slike. Zanimiv bo tudi postanek na kakšni od plaž z zanimivi fliši in razgledi na razgibano obalo (npr v Izturunu). Pozno popoldne
prispemo v mondeni San Sebastian. Večerja, nočitev.
4. dan: San Sebastian
Zajtrk. Čar tega letoviškega mesta že dolgo poznajo tudi filmske zvezde z vseh koncev sveta, dodatno slikovitost kraju v čudovitem zalivu pa daje še otoček Santa Clara. Najlepši pogled na zaliv bomo dobili z razgledne točke Monte Igueldo. Sprehod po središču in ob obali, ki jo krasijo zanimive skulpture. Za kosilo si bomo privoščili kar tipične pintxose – značilne prigrizke v Baskiji. Morda zavijemo v akvarij in imamo tudi nekaj prostega časa. Nočitev.
5. dan: San Sebastian-Pamplona-Vittoria-Bergamo-Ljubljana
Po zajtrku se odpravimo proti Pamploni, ki slovi po svojem festivalu San Fermin in uličnem begu pred razdraženimi biki. Sprehod po ulicah in nekaj časa za kakšen prigrizek ali nakupe. Popoldne odhod proti Vittorii in polet domu. Sledi še avtobusni transfer do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji