domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Španija
Valencia, Madrid, Gibraltar in Andaluzija

Že ob besedici Španija nam misli uidejo k soncu, temperamentnim domačinom, dobri hrani in pijači, belim andaluzijskim vasicam... Malo je dežel na svetu, ki se lahko pohvalijo s tako bogato preteklostjo kot prav Španija. Po ogledu Madrida, svetovljanske španske prestolnice, se odpravimo v Andaluzijo s flamenkom, gazpačom ter zlivanjem evropske in mavrske kulture. Obiščemo tudi Gibraltar, kjer morda uzremo obrise afriške celine.

od 27.apr.2019
do 03.maj.2019
Cena
990 (najmanj 40 potnikov),
1.040 (najmanj 30 potnikov),
1.090 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Valencia
Zgodaj zjutraj se iz Ljubljane odpeljemo proti letališču v Italiji (Bologna ali Bergamo) in poletimo v Valencio. Sledi avtobusni ogled enega izmed najbolj živahnih mediteranskih mest, znanega po številnih vrtovih, s katerimi si je mesto prislužilo naziv »mesto rož«. Vožnja skozi moderni del, arhitekt Santiago Calatrava je učinkovito povezal stari in novi del v eno najbolj modernih evropskih mest. Spoznali bomo kompleks, kjer je med drugim postavljen največji akvarij v Evropi – tu nas le tanka steklena stena loči od pestrega morskega življenja. Večerja in nočitev.
2. dan: Valencia-Madrid
Dopoldanski ogled starega dela mesta z gotsko katedralo, staro borzo in drugimi pomembnimi stavbami… Seveda se bomo sprehodili tudi po tržnici Mercado Central, eni najlepših in največjih evropskih tržnic s 350 čudovitimi stojnicami. Popoldne nas pot že vodi v živahno prestolnico Madrid. Peljemo se mimo bikoborske arene Ventas in stadiona Santiago Bernabeu, trga Cibeles, mestnih vrat Puerta del Sol, parka Retiro, železniške postaje Atocha, po glavni ulici Gran Via... Večerja in nočitev.
3. dan: Madrid
Nadaljujemo z ogledi Madrida. Sprehodili se bomo po trgih Plaza Mayor in Plaza Espana s spomenikom Don Kihota in Sančo Panse, občudovali bomo Kraljevo palačo, katedralo Almudena, operno hišo... Po želji obisk muzeja Prado. Prost večer, ko lahko obiščemo živahni predel z mnogimi prijetnimi restavracijami in lokali okoli osrednja trga Sol. Nočitev.
4. dan: Madrid-Toledo-Cordoba
Odhod v Toledo, mesto slavnega slikarja El Greca, čigar dela bomo spoznavali skoraj na vsakem koraku. Toledo nas bo očaral s številnimi imenitnimi zgradbami, obiskali bomo stolnico, sinagogo Santa Maria la Bianca, cerkev Santo Tome, videli bomo trdnjavo Alcazar. Mesto je znano tudi po obrtnikih, ki izdelujejo posebne izdelke iz zlata in srebra. Pred nami je pot na še bolj temperamentni jug Španije. Cordoba je svoje najbolj slavne čase doživljala v času kordobskih kalifov, ko je bila eno največjih in najbolj razvitih mest Evrope. Tu je bil sedež kordovskega kalifata, zahodna Meka za muslimane. Večerja in nočitev.
5. dan: Cordoba-Granada
Sprehodili se bomo po ozkih ulicah, ki nas vrnejo nazaj v stare čase in si ogledali mošejo, ki zgovorno priča o pomembnosti mesta, saj je lahko sprejela kar 25.000 ljudi. Nadaljevanje poti proti Granadi, čudovitemu mestu ob vznožju pogorja Sierra Nevada. Leta 1492 je bilo s padcem Granade konec vladavine Mavrov, ne pa tudi njihovih vplivov v arhitekturi, kulturi, tradiciji, mentaliteti. Mesto s svojimi zavitimi uličicami ponuja veliko možnosti za raziskovanje. Zelo zanimiva je stolnica, kjer bomo naleteli na grobnico najpomembnejšega španskega kraljevega para vseh časov, Izabele Kastiljske in Ferdinanda Aragonskega. Zvečer se lahko odpravite na ogled temperamentnega flamenka. Nočitev.
6. dan: Granada-Costa del Sol-Gibraltar-Sevilla
Čaka nas ogled slavne palače Alhambra, ki upravičeno velja za največji dosežek arabske arhitekture v Evropi. Izjemni mojstri so z lepo urejenimi vrtovi, sobanami, izredno lepo izklesanimi stebri in neštetimi drugimi podrobnosti zagotovo pričarali podobo pravega raja. Sledi vožnja ob znameniti obali Costa del Sol do Gibraltarja. Postanek v tej britanski koloniji, od koder se ob lepem vremenu vidi afriško celino. Po ogledu vožnja proti Sevilli. Večerja in nočitev.
7. dan: Sevilla-Ljubljana
Za konec še ogled andaluzijske prestolnice. Ogledali si bomo slavno seviljsko katedralo, kjer je pokopan Krištof Kolumb. Kdor bo želel, se bo lahko sprehodil na vrh Giralde, nekdanjega minareta, ki je postal simbol mesta. V bližini se nahajajo seviljski alcazar, mavrski grad in palača. Sprehodili se bomo po četrti Santa Cruz, kjer nas navdušijo ozke uličice starega mesta, ogledali si bomo trg Plaza Espana. Vožnja ob reki Guadalquivir, kjer stojita Zlati stolp in bikoborska arena Arenal... Po ogledih odhod na letališče. Polet do okoliškega letališča in še vožnja do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji