domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ŠVICA > Bernina Express in Lihtenštajn
Bernina Express in Lihtenštajn
BERNINA EKSPRESS, JEZERO ISEO, ŠVICA in LIHTEŠTAJN

Švica – dežela neštetih jezer, slikovitih dolin in vasic nas preseneti na vsakem koraku. Vrhovi alpskih gora, slikovite doline, bučanje slapov in pristna narava popolnoma prevzamejo vse naše čute. Idilično podobo nam dopolnijo očarljive gorske vasice, ki so daleč od ponorelega sveta ostale v času naših babic in dedkov. In nenazadnje so tu gostoljubni domačini, ki skrbijo, da življenje v njihovi deželi teče »kot švicarska ura«. Vožnja po slavni progi Bernina Express pa je še prav posebno doživetje.

od 25.jun.2020
do 27.jun.2020
Cena
289 (najmanj 40 potnikov),
315 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-jezero Iseo-Tirano
Zgodaj zjutraj se odpravimo na pot iz Maribora. Vstopanje potnikov v Celju in Ljubljani. Vožnja mimo Benetk, Gardskega jezera in Brescie do jezera Iseo, ki je šesto največje italijansko jezero in ima največji evropski jezerski otok Montisola. Ustavimo se v slikoviti vasici Iseo, kjer se vkrcamo na ladjo in odplujemo do otoka. Tu obiščemo ribiško vasico pod mogočnim gradom. Nato se vrnemo na obalo nadaljujemo vožnjo ob jezeru v dolino Camonica pod zaščito Unesca. Ogled slovitih prazgodovinskih risb, vrezanih v gladke površine skal. Sledi še vožnja čez 1.181 metrov visok prelaz Aprica na območje mesteca Tirano v dolini Valtellina. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
2. dan: Tirano-vlak Bernina express-St. Moritz-Chur-Vaduz
Po zajtrku vkrcanje na vlak in vožnja v Švico. Vozimo se po delu slavne proge Bernina express, ki je od leta 2008 na seznamu Unesca. Edinstvena trasa proge povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur ter vodi čez 196 mostov in skozi 55 predorov. Vožnja po enem najatraktivnejših odsekov čez gorski prelaz Bernina in najvišjo točko 2.253 metrov na postaji Ospizio Bernina. Izstop v St. Moritzu, mondenem turističnem središču in nadaljevanje z avtobusom proti najstarejšemu švicarskemu mestu Chur. Sprehod po starem jedru, mimo mogočne romanske katedrale, cerkve sv. Martina in številnih meščanskih stavb. Po ogledu se odpeljemo v Vaduz, središče države Lihtenštajn. Krajši postanek za ogled mesta, nato vožnja do hotela v bližini. Večerja in nočitev.
3. dan: Vaduz-Bellinzona-Lugano-Ljubljana-Maribor
Po zajtrku vožnja skozi predor San Bernardino in naprej proti jugu. Ogled mesta Bellinzona, najbolj italijanskega mesta v Švici. Ta leži pod mogočno trdnjavo, ki je varovala vstop v središče Švice, danes pa je pod zaščito Unesca. Sledi vožnja do čokoladnice Alprose, največje proizvajalke švicarske čokolade. Po ogledu se odpeljemo v Lugano ob istoimenskem jezeru. Postanek za sprehod po promenadi ob jezeru in starem delu mesta. Za konec vožnja proti domu mimo Milana in Benetk. Prihod domov v poznih nočnih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji