domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ŠVICA > Biseri Švice in Jungfraujoch
Biseri Švice in Jungfraujoch
Nepozabna gorska železnica, stara mesta, ure, siri in čokolada
od 28.avg.2019
do 31.avg.2019
Cena
360 (najmanj 40 potnikov),
390 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubjana-Italija
Odhod iz Maribora ob 19. uri, pobiranje potnikov v Celja in Ljubljani. Nočna vožnja preko severne Italije.
2. dan: prelaz St. Bernard-Bourg St. Pierre-Ženevsko jezero-Chillon-Ženeva
Vožnja po dolini Aoste in prihod v Švico na prelazu St. Bernard. Jutranji postanek v bližnji alpski vasici Bourg St. Pierre, kjer je svojčas Alpe prečkal tudi Napoleon in kjer je zibelka psov bernardincev. Dopoldansko nadaljevanje vožnje do Ženevskega jezera. Ogled znamenitega gradu Savojskih grofov Chillon. Vožnja skozi mondeni Montreaux in naprej ob jezeru mimo Lausanne do Ženeve. Ogled mesta: cvetlična ura, vodomet, katedrala sv. Petra, zid reformacije, zgradba Združenih narodov. Sledi nastanitev na tem območju. Večerja in nočitev.
3. dan: Gruyere-jezero Neuchatel-Bern-Interlaken
Zajtrk v hotelu. Vožnja proti vasici Gruyere, obisk ene najpomembnejših švicarskih sirarn. Ogled in degustacija. Nato vožnja proti romantičnemu jezeru Neuchatel pod gorovjem švicarske Jure. Vožnja skozi slikovite vasice in vinorodno
območje, ki je znano tudi po izdelovanju svetovno znanih švicarskih ur. Krajši postanek v mestu Neuchatel. V popoldanskem času prihod v prestolnico Bern in sprehod skozi staro in lepo ohranjeno jedro mesta: urni stolp, katedrala, hiša Alberta Einsteina, švicarski parlament... Nastanitev nekje proti Interlaknu. Večerja in nočitev v hotelu.
4. dan: Wengen-Jungfraujoch-Lugano-Italija-Ljubljana-Slovenija
Zgoden zajtrk in odhod pod vznožje Bernskih Alp. Vožnja v smeri smučarskega središča Wengen. V bližnjem Grindenwaldu vkrcanje na vlak in nato na najvišjo ozkotirno železnico v Evropi. Vzpon na 3454 metrov visok Jungfraujoch skozi predor pod Eigerjem. Ob lepem vremenu občudovanje prave alpske zimske idile: razgled na najdaljši ledenik Evrope, Aletsch, na vse okoliške gore ter bližnjo in daljno okolico. Ogled “Ledene palače” tik pod vrhom zgornje postaje zobate železnice. Opoldanski spust z gore in nato povratek proti domu. Vožnja proti Luganu in nazaj v Italijo. Potovanje mimo jezera Como in prihod v Slovenijo po polnoči.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji