domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ŠVICA > Bodensko jezero
Bodensko jezero
Prijetno in sproščujoče potovanje za vse generacije
od 30.apr.2020
do 03.maj.2020
Cena
349 (najmanj 45 potnikov),
399 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Landsberg-Lindau
Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Salzburga v Nemčijo. Prvi postanek bomo naredili v Landsbergu, utrjenem mestu, ki je najbolj cvetelo v srednjem veku. Na sprehodu po mestu bomo občudovali mestno hišo, vodnjak, še posebej pa stara Bavarska mestna vrata. Vožnja do Bodenskega ali Konstanškega jezera, ki zaradi svoje izredne velikosti, milega podnebja in skoraj tropskega rastlinja spominja na morje. Obkrožajo ga kar tri države: Švica, Nemčija in Avstrija! Danes bomo na nemški strani obiskali Lindau. Slikovito mesto na otoku z mnogimi cerkvami in častitljivo starimi in lepo okrašenimi hišami pritegne na tisoče obiskovalcev. Tudi nas bo navdušilo potepanje po glavni Maksimilijanovi ulici in pristanišču. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.
2. dan: Friedrichshafen-Unteruhldingen-Überlingen
Zajtrk. Vožnja v Friedrichshafen, še eno lepo mesto ob jezeru ter pomembno pristanišče, ki slovi tudi kot rojstni kraj slavnega zrakoplova Zeppelina. Obiskali bomo več kot imeniten Zeppelinov muzej letalstva, ki domuje v prenovljeni pristaniški železniški postaji. Nadaljevanje poti v Unteruhldingen, kjer nas čaka nadvse zanimiv arheološki muzej na prostem: na jezeru so postavili rekonstrukcijo lesenih hišk na koleh iz kamene in bronaste dobe. Sledi vožnja v Überlingen, mestece, ki ga je leta 1180 ustanovil Friderik I. Rdečebradec. Všeč nam bo potepanje po prijetnem mestu do gotske katedrale, še posebej pa po promenadi ob jezeru. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev.
3. dan: Mainau-Konstanca-Arbon
Zajtrk. Dopoldne bomo obiskali Mainau, otok cvetja, na zahodnem delu Bodenskega jezera. Lastniki otoka so se menjavali, sedanja sta grofica Sonja in grof Lennart iz švedske družine Bernadotte. Otok sodi s svojimi eksotičnimi nasadi cvetja, grmovnic in dreves med najlepše parke sveta. Ogledi bodo zares prava paša za oči! Navdušeni bodo tudi fotografi! Vožnja do Konstance, starega nemškega mesta, ki leži na bregovih švicarskega dela jezera. Mesto slovi predvsem po zanimivih zgodovinskih dogodkih: tu se je v letih od 1414 do 1418 odvijal koncil, ki je obsodil Jana Husa in vzpostavil red na papeškem prestolu ... Sprehod po slikovitem mestu z ogledom glavnih znamenitosti: nekdanja katedrala, mestna
hiša, koncilska hiša ... Nadaljevanje poti ob švicarskem delu jezera, kjer bomo naredili krajši postanek v letoviškem Arbonu. Še vožnja do hotela. Večerja in nočitev.
4. dan: Hall na Tirolskem-Kitzbühel-Zell am See-Ljubljana
Zajtrk. Vožnja skozi predor Arlberg na Tirolsko. Naš naslednji cilj bo Hall, v srednjem veku pomembno trgovsko središče ob plovni reki Inn, slovelo je tudi po solnih rudnikih. Najprej obisk gradu Hasegg z zanimivim stolpom, ki je najprej služil za utrjeno opazovalnico rečnega prometa, v 16. stol. pa so tirolski vladarji sem preselili kovnico denarja - od leta 1530 dalje so tukaj kovali srebrne novce, med njimi tudi slavni tolar, ki je ostal v veljavi po vsej Evropi do začetka 19. stol. Obiskali bomo tudi gornji del mesta. Nadaljevanje poti v Kitzbühel, eno najstarejših in najodličnejših letoviških mestec Avstrijskih Alp, ki še posebej slovi kot smučarsko središče - tukaj se na strmem Petelinjem grebenu (Hahnenkamm) vsako leto odvijajo tekme svetovnega pokala v smuku. Kitzbühel je tudi rojstni kraj Tonija Sailerja, enega najboljših smučarjev sveta. Sprehod po starem mestnem jedru s prekrasnimi tirolskimi hišami, kjer domujejo kavarne in elegantne trgovinice. Vožnja v Zell am See, za katerega pravijo, da je tako lep kot na razglednici. In res je tako: leži ob temnomodrem istoimenskem jezeru, obdajajo pa ga zelene gore z visokimi ledeniki v ozadju. Sprehod po prijetnem letovišču do župnijske cerkve iz 11. stol. Vrnitev proti domu. Vožnja do Bischofshofna ter mimo Spittala in Beljaka proti Ljubljani.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji