domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ŠVICA > Švica, Lihtenštajn in Mainau
Švica, Lihtenštajn in Mainau
Prelepa švicarska mesta in čudovita narava – majhna kneževina Lihtenštajn – idilično Bodensko jezero

Švico povezujemo s čokolado, urami, bančništvom, visokimi Alpami in še čem. Majhna je zgolj po površini, v resnici pa je vedno igrala pomembno vlogo v svetovnem dogajanju. Na naši poti se nam bo predstavila s čudovito naravo, visokimi gorami, privlačnimi jezeri in očarljivimi mesti. Obiskali bomo tudi prikupno malo kneževino Lihtenštajn in otok cvetja na idiličnem Bodenskem jezeru.

od 03.maj.2019
do 05.maj.2019
Cena
285 (),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Innsbruck-Lihtenštajn
Zgodaj zjutraj se bomo odpeljali preko Gorenjske in skozi karavanški predor v Avstrijo. S kakšnim vmesnim postankom bomo prispeli na Tirolsko in obiskali njeno prestolnico Innsbruck. Ogledali si bomo stari del mesta z dvorno cerkvijo in grobnico Maksimilijana I., ustavili pa se bomo tudi pred nekdanjim cesarskim dvorom in Zlato strešico, ki je zaščitni znak Innsbrucka.
Nato sledi pot do Vaduza, prestolnice majhne kneževine Lihtenštajn, ki pa z marsičim presega svojo geografsko majhnost. Po ogledih se nastanimo v okolici. Večerja in nočitev.
2. dan: Luzern, gora Pilatus
Danes se napotimo v Švico, odpeljemo s proti enemu njenih najlepših mest, Luzernu, ki mu značilno podobo daje silhueta gore Pilatus. Gotovo nas bo navdušil znameniti poslikani pokriti most čez rečico Reuss, od koder je čudovit razgled na mesto in na lepo ohranjene srednjeveške hiše, ulice, trge in cerkve. Popoldan se lahko po želji (doplačilo) z gondolo povzpnete na razgledno točko Mt. Pilatus, ki nam ob lepem vremenu pričara nepozabne poglede na jezero in švicarske Alpe. Večerja in nočitev.
3. dan: slapovi Rena-Bodensko jezero-Mainau-Ljubljana
Danes nas čakajo eni najlepših in največjih slapov v Evropi, znameniti renski slapovi. Po sprehodu nadaljujemo pot do Bodenskega jezera in otoka Mainau. Tu si ogledamo cvetličnimi vrtove, zaradi katerih se ga je prijelo ime Cvetlični otok. Sledi vožnja z ladjico preko jezera na severni breg. Vožnja proti domu, kamor prispemo v večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji