domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > TURčIJA > Novoletni Istanbul
Novoletni Istanbul
Most med vzhodom in zahodom
Istanbul – fascinantno mesto, ki edino leži na dveh celinah. Kraj, kjer se srečujeta vzhod in zahod, krščanstvo in islam, Evropa in Azija. Tako blizu a hkrati tako drugačen svet. Tja priletimo v dveh urah in v nekaj dneh okusimo, vonjamo in začutimo sproščenost, gostoljubje in lepoto tega izjemnega mesta in turškega temperamenta nasploh.
od 29.dec.2020
do 01.jan.2021
Cena
590 (najmanj 25 potnikov),
640 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Istanbul
Zjutraj se zberemo na ljubljanskem letališču in poletimo proti Istanbulu. Popoldne že začnemo spoznavati edino mesto na svetu, ki leži na dveh celinah. Začeli bomo bolj ležerno, peš in z metrojem. Sprehod od trga Sultan Ahmet po živahni ulici Istiklal, kjer mrgoli ogromno zanimivih trgovinic, lokalov, slaščičarn… Ulica je polna domačinov in takoj bomo začutili sproščeno vzdušje tega čudovitega mesta. Gremo proti stolpu Galata, kamor se lahko po želji tudi povzpnete in imate razgled na zaliv Zlati rog s številnimi ladjicami, na stari del mesta z minareti, čajnicami… Morda si privoščimo najbolj znane baklave v mestu… Nočitev.
2. dan: Istanbul
Po zajtrku nas bo »časovni stroj« popeljal v slavno preteklost tega mesta. Na majhnem območju bomo tako spoznavali fascinantne stavbe, ki še danes dajejo pečat Istanbulu. Očarala nas bo čudovita Modra mošeja, nasproti nje stoji slavna Hagia Sofija, v bližini je antični hipodrom. Tudi obisk podzemnih cistern je zelo zanimivo doživetje. Eden od vrhuncev dneva bo obisk palače Topkapi z nekdanjo zakladnico, haremom, zgodbami o sultanih in njihovih ljubicah… Če nas bodo ogledi utrudili, nič hudega… Pred nami je že obisk najslavnejšega pokritega trga Kapali Čarši… Tisoče trgovinic, barantanje, prijetni klepeti s trgovci…
Po »šopingu« gremo pogledat še azijsko stran mesta. Vrnitev v hotel, nočitev.
3. dan: Istanbul
Zajtrk. Spet gremo do še ene imenitne palače Dolmabače. Tu so živeli sultani otomanskega imperija, nas pa bodo navduševale sobane in njihova bogata oprema. V tej palači je umrl »oče turkov«, predsednik in ustanovitelj moderne Turčije, Kemal Ataturk. Popoldne po želji še prijetna vožnja z ladjico po Bosporju in uživanje ob prijetnih pogledih na imenitne stavbe, mošeje, pod mogočnimi mostovi… Silvestrovanje na ulicah Istanbula. Nočitev.
4. dan: Istanbul-Ljubljana
Po zajtrku obisk še ene čudovite mošeje, ki je za mnoge celo najlepša in najbolj elegantna v vsem mestu. Gre za Sulejmanijo, mošejo Sultana Veličastnega, od katere je lep pogled na celo mesto. Za konec še malo nakupovanja na bazarju začimb, verjetno bodo v naših »cekarjih« končale tudi slastne baklave ali turški med… Prevoz do letališča in polet v Ljubljano, kjer zaključimo potovanje.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji