domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Peru
Zlati inkovski zakladi – očarljiva kolonialna arhitektura – jezero Titikaka - nepozabni Machu Picchu in inkovska Sveta dolina

Peru je dežela, kjer najbolje spoznamo mogočnost nekdanjega inkovskega kraljestva. Od prelepih izdelkov v muzeju zlata v Limi do osupljivega Machu Picchuja se bomo srečevali z izjemnimi dosežki ene najbolj razvitih civilizacij v zgodovini človeštva. Presunila nas bo mogočnost Andov, srečevali bomo lame, alpake, se sprehajali po prelepih trgih kolonialnih mest Arequipe in Cusca, obiskali ljudstvo Uros na plavajočih otokih jezera Titikaka, obnemeli pred edinstvenim Machu Picchujem... Kdor enkrat doživi lepoto Peruja, ne bo te dežele nikoli pozabil…

Nekoliko drugačen hotel v Sveti dolini
Aljaž iz Peruja
Kondor, velika andska ptica s pomembno nalogo v naravi

od 20.nov.2017
do 30.nov.2017
Cena
2.490 (najmanj 20 potnikov),
2.590 (najmanj 15 potnikov),
2.790 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Lima
Zberemo se na ljubljanskem letališču ali se z avtobusom odpeljemo do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poletimo proti Peruju. V Limi bomo pristali v večernih urah. Nočitev.
2. dan: Lima-Arequipa
Limo, nekoč najbogatejše mesto v Ameriki, ki ga je ustanovil Franciso Pizarro, bomo najprej spoznali z zanimivo panoramsko vožnjo. Videli bomo revnejše predele in bogate četrti Miraflores ob Pacifiku. Sprehodili se bomo po starem delu mesta, zgrajenem v španskem kolonialnem slogu. Tu stoji vladna palača, katedrala, nadškofova palača in druge pomembne stavbe. Popoldne po želji obisk enega od najbolj osupljivih muzejev v Peruju - Muzej zlata, vidimo neverjetno zbirko zlatih inkovskih izdelkov. Odhod na letališče in polet v belo mesto Arequipo, obdano z mogočnimi zasneženimi ognjeniki. Večerja in nočitev.
3. dan: Arequipa
Spoznali bomo čudovito Arequipo in se sprehodili po enem najlepših trgov v Peruju. Arequipi zaradi dobrega podnebja pravijo tudi mesto večne modrine. Obiskali bomo samostan sv. Cataline, ki je eden najbolj posebnih v deželi, slišali bomo zgodbo o njegovi zanimivi zgodovini. Kosilo. Popoldne nekaj prostega časa, ki ga lahko preživimo po svoje – v Arequipi bomo zagotovo uživali. Nočitev.
4. dan: Arequipa-Puno
Čaka nas slikovita pot proti Punu ob jezeru Titicaca. Glede na to, da je veliko skoraj za polovico naše domovine, včasih pa je bilo še večje, ni čudno, da so Inki verjeli, da so njihovi predniki prišli iz jezerskih globin. Z njim so povezane še številne druge legende. Večerja in nočitev.
5. dan: Puno-plavajoči otoki Uros-Sillustani-Puno
Ta dan bomo spoznali, kako si je življenje uredilo ljudstvo Uros. Iz trsja, ki raste ob obrežjih Titicace, so si namreč naredili prave plavajoče otoke in si na njih zgradili tudi cele vasi. Celo šolo
imajo na teh otokih, med katerimi se prevažajo z značilnimi čolni. Tako jim dejansko sploh ni potrebno iti na kopno, saj imajo na otokih vse, kar potrebujejo za življenje. Čolne iz trsja bomo lahko preizkusili tudi sami. Kosilo. Sledi še ogled posebnih grobnic v Sillustaniju, kamor so nekdanja ljudstva pokopavala svoje plemstvo. Nekateri pogrebni stolpi dosežejo tudi 15 metrov v višino. Nočitev.
6. dan: Puno-Cusco
Z avtobusom se bomo odpeljali proti Cuscu po eni najlepših pokrajin v Peruju. Med potjo bomo uživali v lepih pogledih na andsko hribovje in se večkrat ustavili v prijetnih malih vasicah. Kosilo na poti. Pozno popoldan bomo prispeli v nekdanje središče inkovskega imperija in eno najlepših mest na svetu. Nočitev.
7. dan: Cusco
Nekoč je bil Cusco eno najbogatejših mest na svetu. Zlato je kmalu privabilo Špance, ki so umorili inkovskega vladarja in s tem zrušili celotno državo. Toda mesto je danes resnično veličasten spomenik nekdanjim časom in ima čar, ki ga nima nobeno drugo v Peruju. Enkraten je glavni trg, obkrožen s čudovitimi kolonialnimi zgradbami in cerkvami. Lahko si samo domišljamo, kako je bil v časih Inkov mogočen zlati tempelj Korikanča. Ogromni kamni v zidovih so izklesani tako natančno, da mednje ne gre niti noževa konica. Kosilo. Zanimivi so tudi inkovski ostanki nekoliko iz mesta: trdnjava Sacsayhuaman, Puca Pucara, kopeli v Tambo Machayu. Nočitev.
8. dan: Cusco-Chinchero-Sveta dolina-Salinas-Pisac-Urubamba
Odpravili se bomo v inkovsko Sveto dolino. Ta leži približno šeststo metrov nižje od Cusca, tako da ima zelo prijetno klimo, kar so vedeli tudi inkovski vladarji, ki so radi zahajali sem. Njena lega med mogočni andskimi vrhovi je res posebna. Na poti se bomo ustavili v Chincheru s prijetnim indijanskim trgom in kolonialno cerkvico. Kosilo. Ogledali si bomo soline, Salinas, kjer še danes v neštetih bazenčkih domačini pridobivajo sol iz vode, ki priteče iz gore. Nočitev.
9. dan: Urubamba-Machu Picchu-Ollantaytambo-Cuzco
Za konec potovanja smo si prihranili še največje doživetje, obisk izgubljenega inkovskega mesta Machu Picchuja, ki ga Španci niso odkrili in je tako ostalo skrito vse do 20. stoletja. Še vedno znanstveniki ne vedo natančno, kakšno vlogo je imelo mesto, toda to prav nič ne zmanjšuje njegove osupljive lepote. Ljudstvo, ki je gradilo tako enkratne templje, grobnice, zgradbe je gotovo imelo izredna znanja. Machu Picchu je verjetno najpomembnejši arheološki spomenik na svetu. Kosilo. Na poti v Cusco se bomo ustavili še v Ollantaytambu, kjer stoji še ena inkovska utrdba, ki jo Španci niso nikoli zavzeli. Nočitev.
10. dan: Cusco-Lima-Evropa
Zadnje dopoldne še nekaj prostega časa za nakupe na vedno živahni indijanski tržnici, nato pa bomo poleteli v Limo ter nadaljevali pot v Evropo.
11. dan: Ljubljana-Maribor
Popoldan se vrnemo v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder je organiziran prevoz do odhodnih krajev.
13.12.2013
Peru
Pozdravljeni! Zahvaljujem se Vam za korekten in profesionalen odnos do nas popotnikov. Organizacija in obveščanje, vezano na potovanje v Peruju, je bilo res na nivoju, res vsa pohvala agenciji Trud. Peru je čudovita država. Kljub temu, da je to potovanje kar zahtevno, pa je vse teklo gladko. Ob tem bi radi pohvalili vašega-našega vodiča g. Uroša. Sicer ga poznam že iz potovanja po JAR, vendar se tokrat v Peruju tudi odlično izkazal. Našo skupino je vodil res profesionalno in prepričan sem, da smo bili res vsi zelo zadovoljni. Navdušil nas je s svojo predanostjo skupini, prijaznim in nasmejanim odnosom do vsakega od nas posebej, vse dni v prekrasnem potovanju.Lahko rečem, da takšnega vodiča, kateremu lahko zaupaš in ki res opravlja profesionalno svoje delo težko najdeš, zato ste lahko ponosni nanj. Še enkrat iskrena hvala vsem za prijetno in nepozabno potovanje v Peruju. Želim Vam lep Božič, z veliko notranjega miru in srečno Novo Leto 2014! Z lepimi pozdravi! 
Prelovšek Franc
06.12.2013
Peru
Spostovani! Pozno sinoči smo se vrnili s prečudovitega potovanja po Peruju. Da lahko tako čutim in tudi napišem, gre zagotovo zahvala dobro pripravljenemu programu in izvrstnemu, vsesplošno razgledanemu vodniku Urošu. Njegov profesionalen odnos do vseh potnikov in odlično poznavanje ter strokovno podajanje vsebine potovanja se je potrjeval zares skozi celo potovanje. Še naprej vam želim »srečno roko« pri pripravi potovanj in izbiri vodnikov.
Damjana Kulot
20.08.2013
Peru
Po strnitvi vseh spominov in vtisov iz potovanja sporočam, da je bilo potovanje v Peru res imenitno organizirano, pa še toliko bolj doživeto po zaslugi res odličnega vodenja, saj je vaš Uroš tako po strokovni kot organizacijski plati zares imeniten. Prijazen pozdrav,
Henrika
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji