domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Po Volgi od St. Peterburga do Moskve
Edinstveni sistem številnih rek, največjih evropskih jezer in kanalov
Čudoviti kraji na 1.600 kilometrov dolgi plovbi mogočne Moskve do slikovitega St. Peterburga – odkrijte edinstveni sistem številnih rek, največjih evropskih jezer in kanalov - vključena večina izletov in kabina z oknom

Moskovski metro praznuje 80 let
od 08.jul.2021
do 18.jul.2021
Cena
1.849 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-St. Peterburg
Zberemo se na ljubljanskem letališču ali se odpeljemo do enega od okoliških letališč ter z enim postankom poletimo v St. Peterburg. Po pristanku prevoz do ladje in namestitev v izbranih kabinah. Večerja in nočitev.
2. dan: St. Peterburg
St. Peterburg velja za eno najlepših mest na svetu. Nahaja se na obali Finskega zaliva in v delti reke Neve. Razporejeno je med 65 kanali in 45 otoki. Mesto je ustanovil Peter I. Veliki leta 1703, med letoma 1712 in 1918 je bil prestolnica Rusije. S petimi milijoni prebivalcev je po velikosti drugo mesto v državi. Zaradi izjemne lepote ga imenujejo tudi “Severne Benetke”, od leta 1990 pa je pod zaščito Unesca. Ogledali si bomo Nevski prospekt, Kazansko stolnico, zgradbo Admiralitete, Dvorni trg, Isakovo cerkev, Petropavlovsko trdnjavo, fascinantne mostove... Kosilo (lunch box). Popoldne ogled muzeja Ermitaž, ki hrani več kot tri milijone predmetov največjih svetovnih slikarjev. Vrnitev na ladjo. Večerja in nočitev.
3. dan: Carskoje Selo, Peterhof
Dan je na voljo za samostojno spoznavanje prelepega mesta ali za opcijski izlet do čudovitih palač. Tako lahko obiščemo znamenito Carskoje Selo (Puškinovo) z razkošno carsko rezidenco. Na površini 600 hektarjev ležijo trije parki z več kot sto arhitekturnimi mojstrovinami. Obisk Katarininega dvorca z ogledom razkošnih soban, med drugim tudi znamenite Jantarjeve sobe. Lahko obiščemo tudi Peterhof, kjer si ogledamo zunanjost dveh dvorcev, kanal, kaskade ter številne fontane v zgornjem in spodnjem parku. Ob času večerje bomo izpluli novim krajem naproti.
4. dan: Verhnjije Mandrogi
Zajtrku bo sledil pester program. Sredi skoraj neokrnjene narave so zgradili leseno vasico, kjer se bomo peš podali na raziskovanje. Po želji boste lahko obiskali Muzej vodke, Muzej kruha, mini živalski vrt ali katero od delavnic, kjer spoznamo stare ruske obrti. Namesto kosila nas čaka piknik na obali s šašliki in folklornim programom. Popoldne izplujemo za Kiži. Večerja na ladji. Nočitev.
5. dan: otok Kiži
V času zajtrka bomo pripluli do otoka Kiži, ki se nahaja na severnem delu jezera Onega. Kiži je le eden od okoli 1650 otokov tem jezeru, pa vsem svetu pa je znan zaradi dih jemajoče lesene arhitekture v Muzeju arhitekture na prostem, ki je od leta 1990 pod zaščito Unesca. Nekateri pravijo, da je Kiži praznik za oči. Cerkev Spremenjenja na gori z 22 kupolami je vrhunski primerek ruske arhitekture. Zgrajena je brez enega samega žeblja ali kovinskega dela, samo s pomočjo sekire in dleta. Cerkev je zgradil tesar Nestor, ki je, kot pravi legenda, po končanem delu sekiro vrgel v jezero in rekel: “To cerkev je napravil mojster Nestor. Takšne cerkve ni nikjer na svetu, niti je nikdar ne bo”. Popoldne različne animacije na ladji. Večerja. Nočitev.
6. dan: Gorici in samostan Kirilov
Po kosilu na ladji imamo čas za sprehod po kraju
Gorici in spoznavanje tukajšnje arhitekture. Ogled Kirilova, kjer stoji ogromen samostan (vstopnina doplačilo). Ustanovil ga je menih Ciril (Kiril), ki je posvetil rusko vojsko, ko je iz Moskve pregnala poljske okupatorje. Obiskali bomo Muzej ikon in se skupaj sprehodili do obale Belega jezera. Po ogledu se vrnemo v Gorici in nadaljujemo s plovbo. Večerja in nočitev.
7. dan: Jaroslavl
V dopoldanskih urah bomo pluli mimo Ribinska na istoimenskem jezeru. To akumulacijsko jezero je del sistema ogromnih hidroenergetskih objektov na Volgi, materi ruskih rek. Kosilo. Prihod v Jaroslavl. Ogledali si bomo tisočletno mesto s preko 600.000 prebivalci. Mesto je ustanovil knez Jaroslav v začetku XI. stoletja. Videli bomo mnogo pomembnih spomenikov, ki pričajo o nekdanji in tudi sedanji veličini mesta. Obiskali bomo nekaj najpomembnejših cerkva in se podali na sotočje Volge in Jaroslavke. Po prostem času se bomo vrnili na ladjo in odpluli novim dogodivščinam naproti. Večerja in nočitev.
8. dan: Uglič
Po zajtrku bomo pripluli v Uglič, starodavno mesto, ustanovljeno leta 1148. Sprehodili se bomo do Kremlja in se seznanili s tragično usodo Sv. Dimitrija, sina Ivana Groznega. Njegova smrt hkrati pomeni tudi konec dinastije Rurikidov. Videli bomo cerkev Sv. Spremenjenja, cerkev Sv. Dimitrija in dvorec carjeviča Dimitrija. Prosti čas bomo preživeli na glavnem trgu tega prijetnega mesteca ali na vedno živahni turistični tržnici. Po izplutju nas čakajo prečudoviti pogledi na ugliški Kremelj. Po kosilu se bodo na ladji vrstile zabavne in poučne dejavnosti, zvečer pa nas čaka gala kapitanova večerja. Nočitev.
9. dan: Moskva
Dopoldne preživimo med plovbo po zadnjem delu naše poti po Volgi. Po kosilu prispemo v Moskvo, mesto, ki nikoli ne spi. Odpravimo se na prvo spoznavanje ruske prestolnice: Tverska ulica, Trg revolucije, Dum, Gledališki trg, Bolšoj teater, Ljubjanka, ulica Varvarka s številnimi pravljičnimi cerkvicami, Rdeči trg s cerkvijo Sv. Vasilija Blaženega, Leninovim mavzolejem in Zgodovinskim muzejem. Vrnitev na ladjo in večerja. Zvečer je ob doplačilu možen obisk slovitega moskovskega cirkusa. Nočitev.
10. dan: Moskva
Čaka nas ogled Kremlja s Kongresno palačo, Predsedniško palačo, Carskim topom in zvonom ter prečudovitimi katedralami, od katerih si bomo eno podrobneje ogledali. Za doplačilo si boste lahko ogledali tudi Kremeljsko zakladnico, ki čuva carske krone, žezla, oblačila, kočije, kot jajce velike dragulje in številne druge znamenitosti. V Kremlju in na Rdečem trgu so se od 13. stoletja naprej odvijali najpomembnejši zgodovinski in politični dogodki, od leta 1990 pa sta pod zaščito Unesca. Po kosilu nekaj prostega časa v mestu. Vrnitev na ladjo, večerja in nočitev. Zvečer fakultativni izlet v nočno Moskvo.
11. dan: Moskva-Ljubljana
Po zajtrku še nekaj prostega časa oglede in morebitne zadnje nakupe (odvisno od urnika poleta). Nato se odpeljemo na letališče in z enim vmesnim postankom poletimo proti Ljubljani ali enemu od okoliških letališč, od koder bo organiziran še prevoz do Ljubljane.
04.06.2019
Po Volgi od St. Peterburga do Moskve
Vtisi so zelo dobri! Vodnik Blaž je poskrbel, da smo bili vedno dobro obveščeni z dogajanjem, načrtovanimi ogledi in točnim časom izpeljave programa. Vse je pripravil v pisni obliki. Informacije nam je razdelil na večernih »sestankih«, ko smo si lahko povedali morebitne pripombe in želje. Vse smo uskladili, dodali še kaj, da je potem vse potekalo po zastavljenem načrtu. Ladja Ilija Repin je bila zelo urejena, hrana odlična, čistoča odlična, osebje in postrežba prav tako. Tudi komunikacijske povezave smo uspeli najti, tako da smo bili v stikih z domačimi po dosegljivih poteh. Navdušila nas je pokrajina, malo naporni so bili številni ogledi sakralnih in oblastnih objektov, sicer svetno znanih znamenitosti. V skupini smo bili večinoma starejši. Na koncu smo soglašali, da je bilo potovanje izpeljano po programu, z odstopanji navzgor. Med številnimi agencijami, ki ponujajo podobne ali iste programe, se bomo v prihodnje lažje odločali tudi za TRUD. Sama sem z vami potovala pred kratkim v Wales, zato mi tokratna majska pot po Volgi ni bila težka odločitev. Želim vam veliko uspehov pri nadaljnjem delu!
Ida Kogej
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji