domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Argentina in Brazilija
Čudoviti slapovi Iguasu, tango v Buenos Airesu, ledeniki Patagonije, nepozabni Rio de Janeiro in živahni Salvador

Argentina in Brazilija sta največji južnoameriški državi, ki primerno svoji velikosti skrivata ogromno zanimivosti, od čudovite narave do nepozabnih mest. Obiskali bomo najpomembnejše točke teh dveh dežel in spoznali vso njuno raznolikost. Pričakujeta nas obe izjemni prestolnici, Buenos Aires s svojim tangom in Rio de Janeiro z zvoki sambe. Navdušili nas bodo mogočni slapovi Iguasu, odmaknjeni ledeniki Patagonije in nenazadnje enkratni Salvador, prava duša brazilske kulture.

Filip iz Argentine
Zanimivo - najstarejši argentinski deskar na vodi je Slovenec 

od 23.nov.2016
do 07.dec.2016
Cena
4.690 (najmanj 20 potnikov),
4.790 (najmanj 15 potnikov),
4.890 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Buenos Aires
Zjutraj se odpeljemo do enega od bližnjih letališč ter z enim postankom poletimo proti Južni Ameriki.
2. dan: Buenos Aires
Po pristanku začnemo z ogledi argentinske prestolnice. Čeprav je Buenos Aires ogromno velemesto, so glavne zanimivosti zbrane v starem mestnem središču in bližnjih četrtih. Sprehodili se bomo po Plazi de Mayo in spoznali veliko zanimivih kolonialnih zgradb, med njimi tudi katedralo in cabildo. Tu je tudi Casa Rosada, od koder je Evita Peron nagovarjala svoje zveste oboževalce. Avenida de Mayo nas bo pripeljala do mogočne vladne palače. Ogledali si bomo predel San Telmo, kjer so divjali ulični boji, ko so mesto leta 1806 zavzeli Angleži. Sprehodili se bomo po slikoviti La Boci in obiskali četrt Recoleta, kjer se bomo lahko odpočili v enem od številnih parkov in videli grobnico Evite. Večerja in nočitev.
3. dan: Buenos Aires-ranč-Buenos Aires
Dan je namenjen spoznavanju notranjosti dežele. Odšli bomo v argentinsko pampo, kjer bomo na ranču spoznali južnoameriške gavče, ki nas bodo naučili jahalnih veščin ter nam predstavili folklorno glasbo in plese. Seveda nam bodo postregli s tipičnim argentinskim kosilom na žaru. Proti večeru se vrnemo v Buenos Aires. Nočitev.
4. dan: Buenos Aires-Ushuaia-narodni park Ognjena zemlja in zaliv Lapatia-Ushuaia
Čaka nas polet na skrajni jug ameriške celine in Patagonije, v najjužnejše mesto na svetu Ushuaio. Vstopili bomo v naravni park Ognjena zemlja, ki se začenja le nekaj kilometrov iz mesta in občudovali divjo pokrajino, ki je bila za prve naseljence precej negostoljubna. Pokrajina je bila inspiracija tudi za nekatere umetnike, naprimer Julesa Verna, ki v svoji znameniti knjigi omenja svetilnik na koncu sveta. Videli bomo različne ptice, tu je tudi dom rdeče lisice, gvanaka, kondorjev... Večerja in nočitev.
5. dan: Ushuaia-kanal Beagle-Calafate
Dopoldan nas čaka še nepozabno križarjenje po zalivu Beagle, ki je povezava med Atlantskim in Tihim oceanom. Spremljala nas bo divja pokrajina visokih gorskih verig in ledenega morja. Kanal je dobil ime po ladji, na kateri je bil tudi Charles Darwin, ki je raziskoval živalstvo tega dela sveta. Posebno doživetje bo srečanje s kolonijo morskih levov, srečali se bomo s kormorani... Po povratku v Ushuaio imamo kosilo in še nekaj prostega časa, nato pa poletimo v Calafate, ki je znan kot izhodišče za obisk številnih argentinske narodnih parkov. Nočitev.
6. dan: Calafate-jezero Argentino, ledeniki Onelli in Upsala-Calafate
Dan bomo preživeli v prelepem okolju ledeniških jezer in mogočnih ledenikov. Med plovbo po jezeru Lago Argentino bomo opazovali to lepo naravo in se ustavili pred ledenikom Upsala, ki je največji v tem narodnem parku, nič manj slikoviti pa niso niti drugi ledeniki. Sprehodimo se tudi do ledeniške lagune obkrožene z značilnim drevjem in drugim rastlinjem. Mogoče bomo našli borovnicam podobno robido Calafate, iz katere delajo marmelado in je tudi dala ime kraju. Zvečer se vrnemo v hotel. Večerja in nočitev.
7. dan: Calafate-ledenik Perito Moreno-Buenos Aires
Preživeli bomo nepozabne trenutke
v narodnem parku Los Glacieres. Navdušil nas bo ledenik Perito Moreno, eno od svetovnih čudes in eden redkih premikajočih se ledenikov, ki se nahaja ob jezeru Lago Argentino. Vsakih nekaj let vodna sila toliko izpodje ogromen ledenik, da se ta z neznanskim truščem podre v jezero. Toda tudi takrat, ko Perito Moreno ne doživlja takih sprememb, je ogled nepozabno doživetje. Kosilo. Po povratku v Calafate nas čaka polet v Buenos Aires. Nočitev.
8. dan: Buenos Aires-slapovi Iguasu
Zjutraj poletimo proti slapovom Iguasu. Ta dan si jih bomo ogledali z brazilske strani. Pogled je resnično izjemen, saj so ti slapovi ena od največjih mojstrovin narave na našem planetu. Raztezajo se na dolžini več kot treh kilometrov in padajo osemdeset metrov globoko. Po lepo urejenih poteh bomo lahko stopili prav do slapov in jih ponekod gledali tudi od zgoraj navzdol. Po želji je možna opcijska vožnja s čolnom prav pod slapove do hudičevega žrela ali Gargante del Diablo. Večerja in nočitev.
9. dan: slapovi Iguasu-Rio de Janeiro
Slapove Iguasu, ki spadajo tudi pod okrilje Unescove naravne dediščine bomo ta dan spoznavali še z argentinske strani. Tu se bomo nekoliko več sprehodili tudi skozi pragozd, kjer nam bo pot mogoče križal zanimivi koati, mogoče vidimo tukana, pisane metulje, razne plazilce... Kosilo. Proti večeru nas čaka polet v prestolnico. Nočitev.
10. dan: Rio de Janeiro
Dan bomo namenili mestu, ki se ponaša s čudovito lego med Atlantskim oceanom in strmimi gorami. Ime mesta pomeni Januarska reka, kar spominja na januar leta 1502, ko so v široki zaliv prijadrali portugalski pomorščaki. Najprej se bomo z žičnico povzpeli na Sladkorni stožec, ki nam bo ponudil prve izjemne poglede na mesto. Nato se odpeljemo v središče mesta, kjer vidimo enega od simbolov mesta, nekdaj največji stadiona na svetu, Maracano, ki so ga pred kratkim temeljito obnovili. Nedaleč stran se ustavimo še ob sambodromu in moderni katedrali. Po kosilu nadaljevanje ogledov, nato vrnitev v hotel. Nočitev.
11. dan: Rio de Janeiro
Čaka nas eno od najlepših doživetij, vzpon na Corcovado, kjer stoji mogočen kip Kristusa Odrešenika. Pogled na Rio je od tu najlepši in zagotovo na bo za vedno ostal v spominu. Po tradicionalnem kosilu na žaru imamo nekaj prostega časa, zapeljali se bomo mimo svetovno znanih plaž kot so Copacabana, Ipanema in Leblon... Morda se bomo osvežili v morju ali si privoščili koktejl v kakšnem od lokalov na plaži. Nočitev.
12. dan: Rio de Janeiro-Salvador
Čaka nas polet v Salvador, ki velja za kulturno prestolnico dežele. Začeli bomo z ogledi tega prelepega mesta, ki je resnično prava duša Brazilije. Staro mesto jedro upravičeno velja za zgodovinsko najbolj pomembno in ohranjeno kolonialno središče v Braziliji. Najbolj znan predel je trg Pelourinho, kjer so nekoč prodajali sužnje. Unesco ga je proglasil za najpomembnejši kolonialni spomenik v Ameriki. Spoznali bomo benediktinski samostan, cerkve Rosario, Piedades, sv. Frančiška ter mnoge druge pomembne spomenike. Večerja in nočitev.
13. dan: Salvador-Santo Amaro -Cachoeira-Salvador
Mimo področij s plantažami sladkornega trsa in tobaka bomo prispeli v prijetno staro mestece Santo Amaro. Kosilo. Od tu se bomo napotili naprej v Cachoeiro, ki je znana kot eno od središč izvajanja obredov candomble, zmesi afriške in brazilske religije. Cachoeira slovi tudi po svoji izredni arhitekturi, pa tudi po umetnikih, ki izdelujejo tradicionalne ročne umetnine. Vrnitev v Salvador. Nočitev.
14. dan: Salvador-Evropa
Dopoldan imamo še nekaj prostega časa, nato pa nas čaka polet v Evropo.
15. dan: Ljubljana-Maribor
Še polet do enega od okoliških letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v odhodne kraje.
13.12.2016
Argentina in Brazilija
Vrnili smo se s potovanja po Argentini in Braziliji. Ker se nam je na poti dogajalo zelo veliko in hitro, še vedno podoživljam vtise in jih urejam v spomine. In kaj naj recem na koncu? - Presenetljivo lepo vreme od zacetka do konca, - razsežnost obeh dežel, - enkratnost potovanja z vlakom na koncu sveta v Ushuai, - brezčasnost ledenikov, - veličastnost slapov Iguaçu, - edinstvenost občutka majhnosti stati ob kipu Kristusa Odrešenika na hribu Corcovado v Riu, - neverjetnost bogastva cerkve svetnika, ki je svoje življenje posvetil revšcini, v Salvadorju, - skrivnost jaslic pri 30 stopinjah C, - občudovanja vreden izbor lokalov in rančev s pravo tradicionalno hrano, - gostoljubnost lokalnih vodičev, - strokovnost poznavanja obeh dežel in podajanja snovi vodiča Uroša ter seveda - čudoviti sopotniki. Skratka potovanje si zasluži oceno cista desetka.
Olga iz Štajerske
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji