domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Balearski otoki
Ibiza, Formentera, Mallorca, Menorca

Malorca, za nekatere najlepši sredozemski otok, je eden izmed štirih, ki poleg Ibize, Menorce in Formentere sestavljajo Balearske otoke. Otok označujejo tudi za biser Sredozemlja" ali "sončni otok". Značilnost otoka so njegova izrazita nasprotja. Od zasanjanih, delno težko dostopnih osamljenih zalivov do živahnih promenad in neštetih zabaviščnih možnosti, od sodobne arhitekture do zanimivih gotskih znamenitosti, od velikih hotelskih sklopov do prijetnih hišic v notranjosti otoka. Naravnih in kulturnih draguljev je veliko. Tukaj še vedno srečamo ovčarje s svojimi čredami. Mandljevci, gorske terase z velikimi plantažami oljk in citrusi, dišeči pinijevi gozdovi v notranjosti, več kot 180 peščenih plaž, turkizno modro morje, otoško glavno mesto Palma s starim delom, katedralo, enkratnimi možnostmi za nakupe, koncert klasične glasbe v Zmajevi jami, vožnja z starodobnim vlakom… Menorco, drugi največji otok Balearov imenujejo tudi sramžljiva sestra Malorce. Ponaša se z enim najbolj romantičnih pristanišč v Sredozemlju »Ciutadello«, ki je tudi nekdanja prestolnica. Današnje glavno mesto Mahon z največjim naravnim pristaniščem v Sredozemlju je prav tako zanimivo za obiskovalce. Med obema mestoma vlada nekakšno rivalstvo. Od leta 1993 je Menorca razglašena za rezervat pod okriljem UNESCO.

od 27.apr.2019
do 04.maj.2019
Cena
950 (najmanj 35 potnikov),
995 (najmanj 25 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Benetke-Ibiza
Organiziran popoldanski transfer iz Maribora in Ljubljane do Benetk. Polet na Ibizo. Transfer do hotela in nočitev.
2. dan: San Jose-San Antonio-Santa Gertrudis-Portinatx-Santa Eulalia
Po zajtrku celodnevni izlet po otoku. Prva postaja bo najviše ležeča gorska vasica San Jose. Sledi vožnja do zaliva San Antonio, razvitega letovišča z bogatim nočnim življenjem. Nadaljevanje poti do geografskega središča Santa Gertrudis, nato mimo tipične vasice Sant Miguel do Portinatxa z dvema majhnima plažama in neokrnjeno naravo. Sledi postanek v mestecu Santa Eulalia, ki ga radi obiskujejo umetniki. Ob vrnitvi ogled starega dela mesta Ibiza s čudovitim razgledom na pristanišče. Večerja in nočitev.
3. dan: Formentera-Mallorca
Po zajtrku odhod s trajektom na Formentero, najmanjšega med Balearskimi otoki. Ta se ponaša s plažami, kristalno čistim morjem in spokojnostjo. Obisk vasice San Francisco, svetilnika La Mola z razgledom na ves otok, rta Cap de Barberia in Es Pujolsa. Popoldne vrnitev s trajektom na Ibizo. Postanek v kraju La Salinas z 2500-letno tradicijo pridelave soli. Pozno večerno vkrcanje na trajekt in plovba proti otoku Mallorca. Nočni transfer v hotel. Nočitev.
4. dan: Palma
Kasnejši zajtrk. Sledi ogled otoške prestolnice Palme: mestno središče z znamenito katedralo La Almudaina, mestna hiša, pokrita tržnica ... Večerja v hotelu.
5. dan: vasica Inca-polotok Formentor-Soller-Valldemos-Palma
Po zajtrku vožnja do značilne vasice Inca na severnem delu otoka, nato do ribiškega pristanišča Porto Pollensa in slikovitega polotoka Formentor z lepimi plažami in svetilnikom. Nadaljevanje poti po zahodni strani otoka do mesteca Soller, ki se nahaja med plantažami pomaranč, limon, oljčnih nasadov... Za konec spoznamo Valldemos, ki ga obdajajo oljčni in mandljevi nasadi, kjer je romantično zimo preživel skladatelj Chopin. Vrnitev v hotel v Palmo. Večerja in nočitev.
6. dan: Porto Cristo- Manacor-Palma
Zajtrk. Izlet na vzhodni del otoka do mesteca Porto Cristo, ogled znamenite Zmajeve jame in obisk tovarne biserov v kraju Manacor. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
7. dan: prosto-otok Menorca
Zajtrk. Prost dopoldan za samostojne oglede oz. aktivnosti po izbiri. Nato transfer do pristanišča Alcudia in plovba na sosednji otok Menorca. Transfer do hotela. Večerja in nočitev.
8. dan: Menorca-Benetke-Ljubljana-Maribor
Po zajtrku celodnevni izlet po otoku: čudovite peščene plaže, majhni zalivi in priče bogate zgodovine iz grških, rimskih in bizantinskih časov. Na Menorci stoji tudi najstarejša zgradba v Evropi, Es Tudons. Ogled mesta Ciuatedella, Cova d'en Xoroi – v visoko skalno pečino vrezane votline ter mesta Mahon. Večerni transfer na letališče. Polet do Benetk in transfer v Slovenijo, kamor se vrnemo v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.
08.05.2015
Balearski otoki
Na potovanju po Malorci nas je vodila ga. Tina tako, kot lahko zna le skrbna mama. Zaznala je vsako našo najmanjšo potrebo in skrb, svetovala, pomagala. Bila je neprestano razpoložena in na voljo vsakomur posebej. Odlikovala se je s široko razgledanostjo in znanjem. Izkazala se je temeljito pripravljena in je tuje vodiče dopolnjevala, povzemala njihove razlage, predvsem za tiste, ki niso razumeli angleškega jezika in posameznikom tudi še posebej sproti prevajala. Maksimalno se je bila pripravljena potruditi, da smo dobili informacije, ki smo jih pričakovali. Z vami nameravam še potovati.  
Lepo pozdravljeni,
Nada Bolcar
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji