domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > INDIJSKA PODCELINA > INDIJA > Zlati trikotnik, Tadž Mahal in Varanasi
Zlati trikotnik, Tadž Mahal in Varanasi
New Delhi-Džajpur-Tadž Mahal-Varanasi
od 25.apr.2013
do 03.maj.2013
Cena
1.790 (najmanj 20 potnikov),
1.890 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-New Delhi
Zbrali se bomo na ljubljanskem letališču in preko enega od evropskih letališč poleteli proti Indiji. V Delhiju bomo pristali v poznih nočnih urah. Prevoz do hotela in nočitev.
2. dan: New Delhi
Dan bomo namenili ogledom kipeče indijske prestolnice. Znašli se bomo v povsem novem okolju in se prepustili drugačnemu dojemanju sveta. New Delhi je milijonsko mesto nasprotij, čudovitih spomenikov in palač, pa tudi osupljive revščine. Spoznali bomo novo in staro mesto, ki je bilo prestolnica muslimanske Indije od dvanajstega do devetnajstega stoletja. Tu bomo občudovali Rdečo trdnjavo z mogočnim obzidjem, zgrajeno iz rdečega peščenca iz Agre, osupnila nas bo tudi največja indijska mošeja Jama Masjid. Srebrna ulica nas bo s svojimi izdelki in vonjavami že potegnila v nakupovanje in barantanje. V novem delu mesta, ki so ga zgradili Angleži, bomo naleteli na Raj Ghat, kjer sta bila upepeljena Gandhi in Nehru, ter na sijajno predsedniško palačo in parlament. Slavolok »Indijska vrata« nas bo spomnil na zmago v prvi svetovni vojni, kompleks Qutab Minar pa na prekrasno afgansko arhitekturo. Navdušila nas bo tudi lepota Humayunove grobnice. Večerja in nočitev.
3. dan: New Delhi-Džajpur
Danes se odpravimo proti Džajpurju, barviti prestolnici Radžastana. Ime je dobilo po peščencu, iz katerega so zgrajene mestne palače. Džajpur je edinstvena mešanica modernega in tradicionalnega in pravo doživetje je sprehod po ozkih ulicah, bazarjih, tradicionalnih obrtniških četrtih... Značilne rožnate barve je tudi mestni simbol, Palača vetrov. V mestu eksotičnih barv in vonjav nas bo prevzel observatorij Jantar mantar, čigar instrumenti so še danes do sekunde točni. Večerja in nočitev.
4. dan: Džajpur, palača Amber
Zgodaj zjutraj nas pot nese do vznožja pod trdnjavo Amber, kamor se bomo sicer povzpeli s sloni. Veličastno stopnišče, palače in vrtovi nam bodo pričarali podobo nekdanjega bleščečega domovanja radžputske gospode. Popoldan si bomo privoščili nekaj prostega časa. Bazarji, ozke ulice, ulični prodajalci hrane… V miru se bomo lahko naužili vonja po pravem pisanem Radžastanu. Večerja in nočitev.
5. dan: Džajpur-Agra
Odpravimo se proti mestu večne ljubezni, Agri. Čaka nas eno od najlepših doživetij na poti, obisk čudežnega spomenika ljubezni, Tadž Mahala. Nekdanji mogulski prestolnici Indije je dal večno slavo šah Jahan, ki je v čast svoji preljubi pokojni ženi Mumtaz zgradil veličasten spomenik.
Tadž Mahal, pravi beli čudež v marmorju, je še danes simbol čiste in neminljive ljubezni in je resnično eno od čudes sveta. Po sprehodu skozi mojstrsko urejene vrtove Tadž Mahala, bomo obiskali še Rdečo trdnjavo, ki jo je začel graditi slavni vojskovodja Akbar. Tudi ta se ponaša s številnimi dvorci in palačami. Večerja in nočitev.
6. dan: Agra-New Delhi-Varanasi
Zjutraj se odpeljemo nazaj v New Delhi in popoldan poletimo v najsvetejše indijsko mesto Varanasi. Prvo spoznavanje mesta, zvečer pa se s čolnom odpravimo na sveto reko Ganges in od tam opazujemo vsakodnevno večerno ceremonijo na bregovih reke. Večerja in nočitev.
7. dan: Varanasi
Varanasi je mesto molitve in prošenj tisočev hindujcev, mesto nešteto templjev, ki ga je potrebno doživeti in občutiti, saj je vsak opis zanj premalo. Ogledamo si stari dela mesta, ki je posvečeno boginji Šivi. Spoznali bomo tempelj Viswanath ali Zlati tempelj, ki velja za najsvetejšega v Varanasiju. Zanimiv je tempelj Durga, ki je zaradi številnih opic poimenovan Opičji tempelj, ter tempelj Bharat Mata, posvečen Materi Indiji. Popoldan nekaj prostega časa. Večerja in nočitev.
8. dan: Varanasi-Sarnath-New Delhi
Zgodaj zjutraj še ena vožnja po reki Ganges. To je najprimernejši čas, ko bomo lahko začutili pomen življenja in smrt v zavesti Indijcev. Čolnar nas bo popeljal po reki, kamor se stekajo številna stopnišča, ghati, in množice hindujcev, ki jih vodi želja, da bi jim sveta reka odplavila vse grehe. Vsak si želi, da bi njegov pepel raztresli v Ganges. Nato obiščemo še Sarnath, sveto mesto, kjer je imel Buda svojo prvo pridigo po razsvetljenju. Sledi prevoz do letališča in polet v New Delhi. Še poslovilna večerja in prevoz na letališče ter polet prosti domu.
9. dan: Ljubljana
Z enim vmesnim postankom se vrnemo v Ljubljano v zgodnjih popoldanskih urah.
14.05.2012
Zlati trikotnik, Tadž Mahal in Varanasi
Pravkar sva se z možem vrnila iz Indije. Bilo je sanjsko, nepozabno, vredno doživetja in ogleda. Zahvala gre predvsem vodiču Tomažu, ki nam je znal približati kalejdoskop kultur in skrbel je za nas. Prav tako gre zahvala agenciji Trud, ki je pripravila enkraten program, katerega nam je uspelo obdelati do nule.
Mirjam in Negovan Božič
08.02.2012
Zlati trikotnik, Tadž Mahal in Varanasi
Pozdravljeni vsi na TRUDU!

Sporočava, da smo se srečno vrnili iz nepozabne Indije, ki naju je popolnoma navdušila in začarala, tako da se bova morla še vrniti. Vaš izvrsten vodič Tomaž nam je pokazal vse in še več! Hoteli so bili super, nad pričakovanji, indijska hrana pa naju je popolnoma zasvojila. Tudi z vsemi ostalimi udeleženci v skupini smo se zelo lepo ujeli, tako da smo bili kot ena družina. Hvala tudi vašemu indijskemu partnerju, ki je tako skrbel za nas več čas potovanja in seveda vodiču v Indiji, Mr Yashvantu. Spominki, ki sva jih nakupila, naju bodo za vedno spominjali na to krasno deželo, kamor pa se bova zagotovo še vrnila.
potnika iz Ljubljane
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji