domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Novoletni Vietnam in Kambodža
Slikovita mesta in čudovita narava Vietnama - neprecenljivi zakladi Angkor Wata v Kambodži

Vietnam je ena najbolj zanimivih in slikovitih azijskih dežel. Srečali se bomo s prijaznimi domačini, razgibano pokrajino, čudovitimi starimi mesti z mešanico arhitekturnih slogov, pisanimi tržnicami in eno najboljših kuhinj na svetu... Če k temu prištejemo še obisk Kambodže in neprecenljivega Angkor Wata, ene najimpresivnejših človeških stvaritev na svetu sploh, potem smo lahko prepričani, da nas čaka zares čarobno novoletno potovanje v nekdanjo Indokino.

Eva in Alja iz Kambodže

od 25.dec.2017
do 04.jan.2018
Cena
2.390 (najmanj 20 potnikov),
2.490 (najmanj 15 potnikov),
2.590 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Zagreb-Vietnam
Popoldanski avtobusni odhod (okoli 14.00) do zagrebškega letališča in polet preko Dohe v Vietnam.
2. dan: Hanoj
Pristanek v očarljivem Hanoju. Popoldne že prvi panoramski ogled najlepšega vietnamskega mesta, morda krajši sprehod po središču mesta. Nekaj počitka, večerja in nočitev.
3. dan: Hanoj
Dan je namenjen nadaljnjemu raziskovanju tega prijetnega mesta, polnega zelenih parkov, slikovitih jezer, templjev, zanimive arhitekture. Morda si bomo za začetek v mestu, ki so mu rekli tudi vzhodni Pariz, privoščili pravo francosko štručko. Vsekakor pa bomo obiskali Ho Chi Minhov mavzolej in hišo, v spominskem parku je tudi slavna pagoda enega stebra, ki spominja na lotusov cvet. Lep primer tradicionalne vietnamske arhitekture je tempelj literature. Sprehodili se bomo do jezera v starem delu, kjer bomo naleteli na veliko zanimivih spomenikov. Popoldan spoznamo še etnološki muzej, ki odlično prikazuje življenje in navade različnih ljudstev v deželi ter vstopimo v gledališče vodnih lutk, ki je ena od tradicionalnih vietnamskih umetnosti. Večerja in nočitev.
4. dan: zaliv Halong Bay
Čaka nas še en prelep dan, saj se bomo odpeljali do morja in se vkrcali na ladjo, ki nas bo popeljala po čudovitem zalivu Halong. Iz turkiznega morja raste več kot tri tisoč apnenčastih otokov, ki so zaradi lepote in slikovitosti uvrščeni v Unescovo naravno dediščino. Na enemu od otočkov bomo raziskali manjšo podzemno jamo. Na ladji si bomo privoščili tudi okusno kosilo. Zvečer povratek v Hanoj. Nočitev.
5. dan: Hanoj-Hue
Zjutraj poletimo proti osrednjemu delu dežele. Včasih je bil Hue eden glavnih vietnamskih kulturnih in verskih centrov, po težkem obdobju diktature pa se v zadnjih letih spet razvija v cvetoče središče ob Dišeči reki. Po njej sem bomo z ladjico zapeljali do pagode Thien Mu, ki je pomembna tudi zato, ker je bila v prejšnjem stoletju središče protivladnih demonstracij. Hue slovi tudi po cesarskih grobnicah vzdolž Dišeče reke. Najlepša je verjetno grobnica vladarja Minh Manga, ki slovi po izjemni arhitekturi in dodelani dekoraciji. Ogledamo si citadelo s prepovedanim mestom, ki je pod zaščito Unesca. Večerja in nočitev.
6. dan: Hue-Hoi An
Po osrednji vietnamski cesti nas nato vodi slikovita pot mimo majhnih vasi in riževih polj. Hoi An je bil nekoč eno najpomembnejših trgovskih pristanišč v tem delu sveta. Tu so se ustavljali trgovci iz Japonske, Indije,
Indonezije, arabskega sveta, Evrope. Hoi An krasi očarljiva mešanica različnih arhitekturnih slogov. Mestece je dovolj majhno, da si lahko tudi peš ogledamo glavne zanimivosti. Stari del je pod svoje varstvo vzel Unesco. Sprehodili se bomo do pokritega japonskega mostu, videli najstarejšo hišo v mestu in dvorano, kjer so kronali cesarje. Priprava na prihod novega leta... Večerja in nočitev.
7. dan: Hoi An-Danang-Saigon-Cu Chi-Saigon
Odhod na letališče in polet na jug države v Saigon oziroma Ho Chi Minh, z več kot petimi milijoni prebivalcev največje mesto v državi. Najprej vožnja do predela Cu Chi, kjer dobili v pogled v zgodovino vietnamske vojne. Tu je bilo med vojno izkopanih preko dvesto kilometrov podzemnih rovov, kjer so imeli pravo mesto z bolnišnico, zaklonišči, spalnicami, kuhinjami... Nato ogled Saigona. Obiskali bomo kitajsko četrt Cholon z veliko tržnico in nekaj templji, na čase, ko je bil Saigon prestolnica francoske Indokine, pa nas bo spomnila katedrala Notre Dame. Priprava na prihod novega leta... Večerja in nočitev.
8. dan: delta Mekonga
Ta dan se bomo srečali z delto Mekonga, ene največjih azijskih rek. Mekong je ustvaril številne kanale, otoke in s čolnom bomo lahko zapluli po tem edinstvenem ekosistemu. Na tukajšnjih riževih poljih pridelajo riža za vso deželo. Ustavili se bomo na kakšnem zanimivem otočku, kjer gojijo tropsko sadje ali orhideje. Pozno popoldan se vrnemo v mesto. Večerja in nočitev.
9. dan: Saigon-Angkor Wat
Jutranji polet v Siam Reap, izhodišče za obisk veličastnega tempeljskega kompleksa, ki ga ponavadi imenujemo kar Angkor, čeprav tu leži še veliko drugih templjev. Pričnemo z ogledi Angkor Thoma, nekdaj največjega mesta na svetu. Do utrjenega kraljevskega mesta je vodilo pet vrat, obkrožen je bil s sto metrov širokim kanalom. Obiskali bomo njegova južna vrata. Tu je tudi najbolj priljubljen od vseh templjev, Bayon, kjer bomo naleteli na več kot dvesto smejočih se obrazov. Obiskali bomo slonjo teraso, kjer so nekoč prisostvovali javnim prireditvam in kraljevo palačo, od katere sta nam ostala dva bazena, ki ju je kraljeva družina uporabljala za umivanje. Ob sončnem zahodu bomo lepote Angkor Wata opazovali še z ene od teras kakšnega od templjev. Večerja in nočitev.
10. dan: Angkor Wat
Nadaljujemo z obiskom glavnega dela Angkor Wata. Tempelj so gradili trideset let in je bil posvečen bogu Višnuju. Zaradi izjemne lepote in umetniške dovršenosti je Unesco razglasil celoten kompleks kot svetovno kulturno dediščino. Tempelj Bantay Srey ima neverjetno natančno izdelane reliefe in skulpture in je vsekakor eden od najlepših. Spoznali bomo še tempelj Ta Prohm, ki je eden najbolj priljubljenih, saj ga še vedno prerašča džungla, ki so jo namenoma pustili rasti in je videti kot takrat, ko so tempelj odkrili raziskovalci. Zvečer odhod na letališče in polet v Bangkok.
11. dan: Zagreb-Ljubljana-Maribor
Pristanek v Zagrebu, od koder bo organiziran še prevoz do odhodnih krajev.
11.01.2016
Novoletni Vietnam in Kambodža
Dear TRUD,
I apologize for writing in English except I can express myself more accurately in English than Slovene. I would like to say that the New Year trip to Vietnam and Cambodia was one of the most outstanding trips I have ever taken primarily due to our tour guide Andrej. He is extremely knowledgeable in the subject matter as well as he has endless amount of energy. In addition, I happen to be on a restrictive diet and he went out of his way to be most helpful. I also appreciated the content of the travel programme as I was able to observe things (like houses on the stilts) that I have not had the opportunity to see up to now. The trip was very educational and fun.  
I thank you.
Dr. Marjeta Ritchie
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji