domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Ukrajina in Belorusija
Tri vzhodnoslovanske prestolnice in še marsikaj drugega - Kijev, Minsk in Varšava

Zanimivo potovanje po deželah izza nekdanje železne zavese, ki nam bo odkrilo presenetljivo živahen slovanski svet in izjemne kulturne spomenike pod zaščito Unesca.

Belorusija si obeta turistični razcvet

od 20.maj.2021
do 28.maj.2021
Cena
990 (najmanj 25 potnikov),
1.090 (najmanj 20 potnikov),
1.190 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Varšava-Lublin
Jutranji odhod do enega od bližnjih letališče ter polet v Varšavo. Ogled poljske prestolnice, ki se je v zadnjih letih izredno razvila. Stari del Varšave je uvrščen na Unescov seznam neprecenljive kulturne dediščine. Na Grajskem trgu nas bo pričakal kip kralja Sigismunda III, vladarja, ki je sedež glavnega mesta Poljske prenesel iz Krakova v Varšavo. Največja znamenitost trga je Kraljevi dvorec, ki je bil popolnoma uničen ob koncu II. svetovne vojne, obnovljen pa v 70. letih prejšnjega stoletja. Na drugi strani trga je mogočna gotska katedrala sv. Janeza, nekaj sto metrov južneje pa nas bo pričakal mogočen dvorec Radzivill, ki mu pravijo tudi poljska »Bela hiša«. Ogled bomo nadaljevali na vzhodnem delu mesta, kjer je v cerkvi Svetega križa shranjeno srce enega največjih Poljakov, skladatelja Chopina. Po ogledih pot v Lublin. Večerja in nočitev.
2. dan: Lublin-Lvov
Ogledamo si še eno izredno slikovito poljsko srednjeveško mesto, ki je vedno igralo pomembno vlogo v poljski zgodovini. Sprehod po starem mestnem jedru s številnimi cerkvami, trgi in drugimi zgodovinskimi stavbami. Tu se je rodila tudi poljska »Solidarnost«. Mesto na pomembnih trgovskih poteh ter prepihu vzhoda in zahoda, severa in juga je vedno veljalo za tolerantno ter pravo mešanico narodov in veroizpovedi. Po ogledih vožnja do ukrajinske meje in večerni prihod odhod v Lvov. Večerja in nočitev.
3. dan: Lvov
Lvov ima dolgo in bogato zgodovino, saj prvi zapisi o mestu izvirajo iz leta 1256. Mesto je bilo večino časa pod poljsko oblastjo, v njem je ustvarjalo veliko poljskih piscev, poljščina pa je bila še v začetku 20. stoletja jezik večine prebivalcev. Sprehodimo se po starem mestnem jedru, ki je zaradi izjemnih kulturnih spomenikov pod zaščito Unesca. Občudovali bomo prelepo Opero, katedralo, armensko cerkev in druge impozantne stavbe... Čas bo tudi za dobro kavo ali morda kozarček ukrajinskkega piva. Nato se odpeljemo do znamenitega pokopališča Lychakiv, enega od najimenitnejših pokopališč v Evropi z izjemnimi spomeniki, sarkofagi, kjer počiva veliko slavnih ljudi iz ukrajinske zgodovine. Večerja in nočitev.
4. dan: Lvov-Kijev
Odhod proti Kijevu. Pot nas vodi skozi ukrajinsko podeželje do Kijeva, imenitne prestolnice in enega najlepših mest nekdanje Sovjetske zveze. Popoldne se sprehodimo po glavnem trgu (Majdan), kjer je pred leti potekala ukrajinska revolucija.
Morda obiščemo Podil, nižji predel mesta del ob reki Dniper, kjer je bilo nekoč središče različnih obrtnikov, rokodelcev, trgovcev... Večerja in nočitev.
5. dan: Kijev
Dan za izjemno ukrajinsko prestolnico. Kijev je v 9. stoletju postal prestolnica Kijevske Rusije. Ogledali si bomo katedralo sv. Sofije s čudovitimi freskami in mozaiki iz 11. stoletja, ki je pod zaščito Unesca. Skozi stoletja je imela cerkev veliko vlogo, saj so tu potekala kronanja cesarjev in srečanja tujih državnikov. Ogled kijevskega Montmartra, kjer se na najstarejšem in najbolj strmem pobočju nahaja baročna katedrala sv. Andreja. Sprehodili se bomo po trgu neodvisnosti in ulici Hreščatki, pot nadaljevali mimo parlamenta in prišli do katedrale sv. Mihaela. Kosilo. Popoldne sledi ogled znamenitega samostana in največjega ukrajinskega spomenika, Kijevsko-Pečerske Lavre iz 11. stoletja, zaščitene s strani Unesca. Znotraj samostanskega kompleksa so številne cerkve, pod samostanom pa katakombe z meniškimi grobovi. Nočitev.
6. dan: Kijev-Černobil-Belorusija
Pot nas bo danes peljala proti severu, v Belorusijo, še pred mejo pa se bomo ustavili v bližini Černobila, mesta zloglasne jedrske nesreče, kjer pa danes, seveda v primerni obliki in na varen način potekajo celo turistični ogledi nekaterih delov mesta. Po kosilu vožnja proti meji in vstop v »Lukašenkovo« Belorusijo ter vožnja proti Minsku. Večerja in nočitev.
7. dan: Minsk
Odhod v Minsk in ogled živahne beloruske prestolnice: Gornje mesto z mestno hišo, Trg Neodvisnosti z vladno palačo in Leninovim spomenikom, Rdečo cerkev, videli bomo zgradbo nekdanje KGB in zanimivo Narodno knjižnico ter gledališče Maksima Gorkija. Kosilo. Obiskali bomo nabrežje reke Svislač, Otok solza, predmestje Troitskoye. Nekaj prostega časa za nakupe spominkov, kavo ali samostojne oglede. Nočitev.
8. dan: Minsk-Nezvish-Mir-Brest
Pot nadaljujemo v Nezvish, enega najstarejših mest v Belorusiji, ki je svoj razcvet doživelo v obdobju vzpona družine Radizvilli. Tu si bomo ogledali park in dvorec, ki je danes pod zaščito Unesca prav tako kot čudovit grad v kraju Mir, ki ga prav tako obiščemo. Že v bližini poljske meje nas pričaka Brest, »mesto herojev«. Največja znamenitost je spominski park Brestskaya Krepost s trdnjavo iz 13. stoletja, ki je med drugo svetovno vojno služila kot pomembno oporišče sovjetskih vojakov. Večerja in nočitev.
9. dan: Brest-Varšava-Ljubljana
Prestop meje in zopet smo na Poljskem, še vožnja do Varšave in popoldanski polet do enega od okoliških letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano.
23.09.2019
Ukrajina in Belorusija
Spoštovani!

Potovanje je bilo lepo in zanimivo in vse je "štimalo v nulo"! Prav posebna pohvala gre vodniku Čedomirju, ki je bil zelo ustrežljiv in razumevajoč, z njim pa bi še šla. 
J. K.
20.09.2017
Ukrajina in Belorusija
Pozdravljeni,  

zahvaljujeva se Vam za zelo lepo in doživeto potovanje, ki ste ga organizirali od 6. do 14. septembra v Ukrajino in Belorusijo. Pohvaliti morava za strokovno in požrtvovalno vodstvo g. Čedomirja Bučarja. Imel je polno mero potrpljenja z nami, ker smo bili v večini le starejši potniki. Želiva Vam veliko poslovnih uspehov in dobrih idej.

Lep pozdrav,
Milena in Silvo
07.06.2017
Ukrajina in Belorusija
Prijetno sem bila presenečena nad razsežnostjo, lepotami in čistočo Ukrajine in Belorusije. Uroš nam je povedal toliko zgodovine, kot da se je rodil 1217 leta, živi leksikon. Prehodili smo 86 kilometrov in 2600 prevozili. Priporočam!
Marija
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji