domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ŠPANIJA/ PORTUGALSKA > Španija in Portugalska
Španija in Portugalska
Madrid-Salamanca-Porto-Coimbra-Fatima-Lizbona

Že ob besedici Španija nam misli uidejo k soncu, temperamentnim domačinom, dobri hrani in pijači… Malo je dežel na svetu, ki se lahko pohvalijo s tako bogato preteklostjo kot prav Španija. Po ogledu Madrida, svetovljanske španske prestolnice, se odpravimo proti enemu od najstarejših univerzitetnih središč v Evropi, Salamanci. Sledi obisk Portugalske, ki leži na obrobju Evrope, stisnjena med Španijo in Atlantski ocean z izjemnim kulturno-zgodovinskem izročilom. Mogočne cerkve, čudovita narava, znamenito vino, keramična pročelja palač, otožni fado... Vse to in še mnogo več bomo spoznavali na naši čudoviti poti od slikovitega Porto ob reki Douro do živahne prestolnice Lizbone. Pridružite se nam na potovanju po Iberskem polotoku.

od 29.avg.2017
do 07.sep.2017
Cena
1.290 (najmanj 30 potnikov),
1.350 (najmanj 25 potnikov),
1.390 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Benetke-Madrid
Zjutraj se iz Ljubljane odpeljemo do beneškega letališča in poletimo v Madrid. Po pristanku nas čaka avtobusni panoramski ogled mestnih znamenitosti. Peljemo se mimo bikoborske arene Ventas, mimo stadiona Santiago Bernabeu, trga Cibeles, mestnih vrat Puerta del Sol, parka Retiro, železniške postaje Atocha, po glavni ulici Gran Via… Večerja in nočitev.
2. dan: Madrid (kongres FDI), Toledo
Zajtrk. Udeležba na kongresu FDI. Za vse, ki ne bodo odšli na kongres FDI, bo organiziran izlet v Toledo, nekdanjo prestolnico Španije in mesto slavnega slikarja El Greca, čigar dela bomo spoznavali skoraj na vsakem koraku. Toledo nas bo očaral s številnimi imenitnimi zgradbami, obiskali bomo stolnico, sinagogo Santa Maria la Bianca, cerkev Santo Tome, videli bomo trdnjavo Alcazar. Mesto je znano tudi po obrtnikih, ki izdelujejo posebne izdelke iz zlata in srebra. Vrnitev v Madrid. Večerja in nočitev.
3. dan: Madrid-Segovia-Salamanca
Zajtrk. Nadaljujemo z ogledi Madrida. Veliko spomenikov, izjemnih cerkva, muzejev in trgov je v bližini glavnega trga Sol, kjer bomo videli tudi tablico z označenim kilometrom 0, kot simbolnim središčem Španije. Sprehodili se bomo po trgih Plaza Mayor, in Plaza Espana s spomenikom Don Kihota in Sančo Panse, občudovali bomo Kraljevo palačo, katedralo Almudena, operno hišo… Sledi odhod v Segovio, kjer začnemo ogled pri mogočnem rimskem akvaduktu (UNESCO), nadaljujemo z zunanjim ogledom stolnice in pravljične palače Alcazar. V prijetnem vzdušju potujemo do znanega univerzitetnega središča Salamanca (UNESCO), ki velja za enega najstarejših univerzitetnih središč v Evropi. Namestitev v hotelu in večerja.
4. dan: Salamanca-Porto
Po zajtrku sledi ogled Salamance. Poleg čudovitega glavnega trga Plaza Mayor sta ogleda vredna stara in nova katedrala, tu pa je še veliko stavb z izjemno arhitekturno vrednostjo, ki so pripomogle k vpisu mesta v Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Zaradi najstarejše univerze v državi je tu vedno veliko študentov, ki dajejo Salamanci kljub dolgi zgodovini mladosten videz. Sledi vožnja v Porto, eno najlepših evropskih mest ob reki Duoro! Namestitev in večerja.
5. dan: Porto
Zajtrk. Drugo največje portugalsko mesto se barvito razprostira ob slavni reki Douro, s katero je neločljivo povezan. Sprehodimo se bomo po starem
mestnem jedru, spoznamo mestno hišo, slavno palačo Borze, stolnico, vstopimo tudi v cerkev sv. Frančiška… Manjkale seveda ne bodo niti znamenite vinske kleti ob reki Douro. Tu spoznamo postopek pridelave portskega vina in kakšno steklenico žlahtne kapljice tudi kupimo. Večerja in nočitev.
6. dan: Porto-Guimaraes-Braga-Barcelos-Porto
Odpeljali se bomo do portugalskega rojstnega mesta Guimaraes, kjer stoji zanimiva srednjeveška utrdba. V Bragi se bomo posvetili cerkvi Bom Jesu du Monte in čudovitemu stopnišču križevega pota. Ustavili se bomo tudi v Barcelosu, ki je znan po izdelavi ročnih umetnin. Ena od najbolj znanih so slavni portugalski petelinčki. Zvečer se vrnemo v Porto. Večerja in nočitev.
7. dan: Porto-Aveiro-Coimbra-Fatima
Zajtrk. Vožnja do ribiškega mesteca Aveira, kjer si ogledamo barvite čolne in se sprehodimo po portugalskih Benetkah, kakor ima Aveiro vzdevek. Nato nadaljujemo pot v Coimbro, najstarejše portugalsko univerzitetno mesto. V strnjenem starem mestnem jedru bomo videli mavrski vhodni lok, staro katedralo in cerkev sv. Križa. Za konec dneva še Fatima, eno najpomembnejših romarskih središč na svetu, kjer se je Marija prikazala trem pastirčkom pred točno stotimi leti, leta 1917. Večerja in nočitev.
8. dan: Fatima-Tomar-Batalha-Alcobaca-Obidos-Lizbona
Zajtrk. Danes bomo spoznavali kraje, ki so uvrščeni v svetovno kulturno zakladnico pod zaščito UNESCA Najprej obisk prijetnega Tomarja z gradom vitezov in templjarjev, nato si ogledamo še slavni cisterijanski samostan v Alcobaci ter eno najlepših gotskih cerkva, Santa Maria de Victoria v Batalhi. Popoldne bo nekoliko bolj sproščeno, čaka nas obisk Obidosa, mesta umetnikov, kjer kupimo spominček za domače ali poskusimo tradicionalen češnjev liker. Večerja in nočitev.
9. dan: Lizbona
Zajtrk. Cel dan imamo za spoznavanje portugalske prestolnice. Odpeljali se bomo do trga Rossio in se malo pomešali med domačine. Morda si privoščimo značilno portugalsko slaščico. Nato se povzpnemo do srednjeveške trdnjave sv. Jurija in začutimo utrip slikovite četrti Alfame. To je najstarejši del mesta, kjer še vedno vozi tramvaj, eden od zaščitnih znakov mesta. Obiskali bomo tudi Belem. V tem zahodnem predelu Lizbone se bomo ob znamenitem stolpu in spomeniku odkriteljem spomnili na pogumne pomorščake, ki so pred mnogimi stoletji odkrivali svet. Zapeljemo se tudi čez most 25. aprila. Popoldne še nekaj prostega časa. Zvečer pa odidemo na folklorno večerjo s fadom!. Nočitev.
10. dan: Lizbona-Sintra-Cabo da Roca-Lizbona-Benetke-Ljubljana
Zajtrk. Odpeljali se bomo proti zahodu do stare kraljevske prestolnice Sintre, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Nato še skok do najbolj zahodnega dela evropske celine, rta Cabo da Roca, kjer za zaključek naredimo spominsko fotografijo. Prevoz na letališče in polet v Benetke ter še avtobusni prevoz do Ljubljane.
21.09.2017
Španija in Portugalska
Spoštovani,

prvič sem potovala z vašo agencijo in sem več kot zadovoljna... Vodič Uroš nam je polepšal pot z novimi izkušnjami... njegovo znanje, živahnost in varnost sta nas obkrožala na vsakem koraku... od vroče in ognjevite Španije do melanholične, zasanjene Portugalske... ob flamenku in fadu, z okusom portovca na ustnicah...

S prijaznimi pozdravi, 
Sanja
19.09.2017
Španija in Portugalska
Spoštovani,

hvala vaši agenciji za odlično potovanje po Španiji in Portugalski. Glede na to, da sem se prijavil tako pozno, se še enkrat zahvaljujem, da ste me vzeli zraven. Potovanje je bilo dobro načrtovano in organizirano. Hvala tudi vodiču Urušu za krasno vodenje. Upam, da se bom lahko udeležil še kakšne od vaših potovanj, če ne prej pa drugo leto na FDI v Argentini. Lep pozdrav in hvala,
F. C.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji