domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Tajska in Kambodža
Bangkok, Zlati trikotnik in Angkor Wat / možnost podaljšanja na Phuketu namesto v Kambodži
od 06.nov.2014
do 18.nov.2014
Cena
2.350 (najmanj 20 potnikov),
2.450 (najmanj 15 potnikov),
2.550 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Azija
Zberemo se na ljubljanskem letališču oziroma transfer na eno od okoliških letališč. Z enim postankom poletimo proti Tajski.
2. dan: Bangkok
Po pristanku v tajski prestolnici se najprej odpeljemo do hotela, nato pa sledi že prvo popoldansko spoznavanje Vzhodnih Benetk oziroma vožnja z ladjico po reki Chao Praya. Vožnja po rečnih kanalih, klongih, nam bo odkrila eno od plati vsakdanjega življenja Tajcev. Ob bregu bomo zagledali svetišče Wat Arun oziroma Tempelj jutranje zarje, ki ga prekrivajo čudovite keramične ploščice in je eden najlepših templjev v mestu. Večerja in nočitev.
3. dan: Bangkok
Nadaljujemo z raziskovanjem Bangkoka in njegovih številnih znamenitosti. Najznamenitejše svetišče v celi deželi je gotovo Velika kraljeva palača s svetiščem Wat Phra Keo. Tu bomo uzrli smaragdnega Budo, celoten kompleks pa je resnična zakladnica tajske kulture in umetnosti. Popoldan sledi ogled še drugih pomembnih templjev. V Wat Phoju nas bo presenetil največji ležeči Buda na svetu, ki meri v dolžino kar šestintrideset metrov. Ostrmeli bomo v Wat Traimitu, kjer domačini častijo pet ton težak zlat Budov kip. Začutili bomo tudi utrip kitajske četrti. Večerja ob spremljavi tradicionalnih tajskih plesov in glasbe. Nočitev.
4. dan: Bangkok-Damnoen Saduak-Kanchanaburi-reka Kwai
Po pokrajini, posejani z riževimi polji, se bomo odpeljali proti slikoviti plavajoči tržnici Damnoen Saduak, kjer domačini še vedno trgujejo med seboj kar na svojih čolnih. Morda bomo pri njih tudi sami kaj kupili in nekoliko barantali. Nato nas čaka pot v Kanchanaburi in ogled znamenitega mosta čez reko Kwai, ki so ga zgradili zaporniki med II. svetovno vojno. Ogledali si bomo tudi vojaški muzej in pokopališče, kjer leži več tisoč zavezniških vojakov. Prenočevali bomo v hotelu na reki. Večerja in nočitev.
5. dan: reka Kwai-Ayuthaya-Chiang Mai
Pot nas danes vodi proti Ayuthayi, ki je bila od sredine 14. do 18. stoletja tajska prestolnica. V tistem času je imelo mesto milijon prebivalcev in je bilo po poročanjih evropskih trgovcev eno najlepših mest na svetu. Ayuthayo so v sosedski vojni uničili Burmanci, kljub temu pa se je do danes ohranilo veliko izjemnih spomenikov iz tistega časa, tako da spada v svetovno zgodovinsko dediščino. Večerja, nato pa nas čaka spalni vlak proti severu dežele.
6. dan: Chiang Mai
Zjutraj prispemo v Chiang Mai, prestolnico severnega dela Tajske. Chiang Mai je bil dolgo odrezan od Bangkoka in drugih delov dežele, tako da je skozi stoletja razvil svojo značilno kulturo in arhitekturo, ki jo poznamo kot slog Lanna. Najlepši tovrstni tempelj bomo občudovali na vrhu griča Doi Suthep, od koder se nam bo odprl tudi čudovit pogled na mesto in njegovo okolico. Nato še spoznavanje okolice, poznane po številnih obrtnikih. V bližnji vasici bomo spoznali pri delu različne mojstre tradicionalnih obrti – rezbarje, izdelovalce dežnikov, keramičnih in srebrnih izdelkov, tkalce svilenih in bombažnih tkanin. Folklorna večerja ob tipični hrani, glasbi in plesih severnega dela Tajske. Nočitev.
7. dan: lažji treking med vasmi in plemeni severne Tajske
Danes se odpravimo na lažji treking, na katerem bomo spoznavali življenje in vasi plemen severnega dela Tajske. Hoja ni naporna, popestrilo jo bo tudi kakšno kopanje pod slapovi ali ježa na slonih. Opazovali bomo pragozd in se naučili veliko novega o lokalnem živalstvu, rastlinah, zeliščih… Življenje je še vedno v stiku z naravo in teče po običajih svojih prednikov. Del poti bomo naredili tudi na bambusovih splavih, ki nas po reki ponesejo skozi pragozd. Zvečer se vrnemo v Chiang Mai. Večerja in nočitev.
8. dan: Chiang Mai-Bangkok
Dan bo nekoliko bolj sproščen, tako da se bomo še sprehodili po Chiang Maiju, dovolj bo časa za samostojne oglede in nakupe. Po želji lahko obiščete farmo metuljev, vedno je zanimivo tudi na lokalni tržnici... Popoldan prevoz do letališča
in polet v Bangkok. Večerja in nočitev.
9. dan: Bangkok-Phnom Penh / Bangkok-Phuket
Zjutraj se odpeljemo na letališče in preko Bangkoka poletimo v Kambodžo oziroma njeno prestolnico Phnom Penh, ki velja za najlepše mesto francoske Indokine. Za zametek mesta velja ustanovitev templja Wat Phnom. Spoznamo tudi Kraljevo palačo in srebrno pagodo, ki premore skoraj šest ton srebra. Za pravi biser velja nacionalni muzej z zbirkami kmerske umetnosti iz vse dežele. Seveda pa ne moremo mimo muzeja Tuol Sleng, kjer spoznamo krvavo zgodovino vladavine Rdečih Kmerov. Za vedrejše razpoloženje se bomo za konec sprehodili po vedno živahni tržnici. Večerja in nočitev.

PODALJŠANJE NA PHUKETU:
Zjutraj se odpeljemo na letališče in preko Bangkoka poletimo proti jugu dežele, kjer se prepustimo toplemu morju, peščenim plažam, počitku. Nočitev z zajtrkom.
10. dan: Phnom Penh-Siam Reap / Phuket
Z avtobusom se odpeljemo proti Siam Reapu in opazujemo zanimivo pokrajino ter vasice, skozi katere nas vodi pot. Med postanki lahko nekoliko pokramljamo z domačini ter opazujemo podeželsko življenje Kambodže. Popoldan prihod v Siam Reap in nastanitev, nato pa že prvi ogledi veličastnega tempeljskega kompleksa, ki ga ponavadi imenujemo kar Angkor Wat, čeprav tu leži še veliko drugih templjev. Večerja in nočitev.

PHUKET: Dan za počitek in uživanje ob morju. Nočitev z zajtrkom.
11. dan: Angkor Wat / Phuket
Že pred zajtrkom se napotimo do templjev, kjer lahko v miru občudujemo mogočne stvaritve. Pričnemo z ogledi Angkor Thoma, nekdaj največjega mesta na svetu. Do utrjenega kraljevskega mesta je vodilo pet vrat, obkrožen je bil s sto metrov širokim kanalom. Obiskali bomo njegova južna vrata. Tu je tudi najbolj priljubljen od vseh templjev, Bayon, kjer bomo naleteli na več kot dvesto smejočih se obrazov. Obiskali bomo slonjo teraso, kjer so nekoč prisostvovali javnim prireditvam in kraljevo palačo, od katere sta nam ostala dva bazena, ki ju je kraljeva družina uporabljala za umivanje. Nadaljujemo z obiskom glavnega dela Angkor Wata. Tempelj so gradili trideset let in je bil posvečen bogu Višnuju. Na stenah bomo našli podobe, ki nam bodo pripovedovale zgodbe iz hindujske mitologije. Zaradi izjemne lepote in umetniške dovršenosti je Unesco razglasil celoten kompleks kot svetovno kulturno dediščino. Zvečer bomo to izjemno mojstrovino in eno najpomembnejših stvaritev človeške civilizacije občudovali z bližnjega hriba Phnom Bakheng, ki ob sončnem zahodu ponuja čudovito doživetje. Zvečer pa predstava tradicionalnih kamboških plesov. Večerja in nočitev.

PHUKET: Dan za počitek in uživanje ob morju. Nočitev z zajtrkom.
12. dan: Angkor Wat / Phuket
Dan je namenjen nadaljnjemu raziskovanju okolice. Odpeljali se bomo do nekoliko oddaljenega templja Bantay Srey, ki ima neverjetno natančno izdelane reliefe in skulpture in je vsekakor eden od najlepših v tem kompleksu. Spoznali bomo tempelj Ta Prohm, ki je eden najbolj priljubljenih, saj ga še vedno prerašča džungla, ki so jo namenoma pustili rasti in je videti kot takrat, ko so tempelj odkrili raziskovalci. Obiskali bomo še nekatere druge pomembne templje: Kravan, Sras Srang... Zvečer odhod na letališče in polet z vmesnim postankom v Evropo.

PHUKET: Do odhoda na letališče imamo še prosto, nato polet v Bangkok in nadaljevanje poti v Evropo.
13. dan: Ljubljana
Preko enega od evropskih letališče se v popoldanskih urah vrnemo v Ljubljano ali eno od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom odpeljemo domov.

05.03.2012
Tajska in Kambodža
V sredo smo se vrnili s čudovitega potovanja po Tajski. Vse je lepo potekalo: odličen vodnik Blaž, krasna organizacija izletov in vsega. Pa tudi skupina je bila dobra. Želim vam vse dobro in vas lepo pozdravljam.
Damjana Kulot
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji