domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Šrilanka in Maldivi
Dragulja sredi Indijskega oceana

Šrilanka, dragulj sredi indijskega oceana. Od bogate zgodovine do bohotnega tropskega rastja, od budističnih in hindujskih templjev do nasadov čaja, visokih hribov in peščenih plaž ob toplem tropskem morju in prijaznih ter gostoljubnih domačinov. Pot nas bo preko sedanje metropole, Colomba, vodila proti severu, kjer si ogledamo prestolnice nekdanjega sinhalskega kraljestva, spoznamo začetke budizma in njegov vpliv na današnje življenje. V nadaljevanju se bomo podali v hribovito osrčje dežele, v svet čajnih plantaž, ogledali si bomo pridelavo najbolj znane šrilanške pijače, se sprehodili med čajnimi plantažami in spoznali slone v njihovem naravnem okolju. Zadnji dnevi so namenjeni razvajanju in prepuščanju obmorskim užitkom na Maldivih ob toplem indijskem oceanu.

od 26.okt.2017
do 05.nov.2017
Cena
2.295 (najmanj 20 potnikov),
2.460 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Dubaj-Colombo
Avtobusni prevoz iz Ljubljane do beneškega letališča in polet preko Dubaja na Šrilanko.
2. dan: Colombo-Negombo-Dambula
Po pristanku v Colombu najprej vožnja do ribiške vasice Negombo in nato obisk Dambule, kjer obiščemo najveličastnejši jamski budistični tempelj na otoku. Zidovi in stropi predstavljajo eno največjih poslikav na svetu. V pečinah je okoli 150 kipov Bude, od katerih je največji kip, vklesan v živo skalo visok štirinajst metrov. Večerja in nočitev.
3. dan: Polonnaruwa-Sigiriya
Polonnaruwa je ena od nekdanjih prestolnic singhalskega kraljestva. Med izgubljanjem po starodavnem mestu se vživimo v zlate čase nekdanje civilizacije. Domačini najbolj častijo tempelj Gal Vihara, ki predstavlja vrhunec tedanje umetnosti klesanja v skalo. Vožnja do Sigiriye. Vzpon na znameniti osamelec, kjer je na vrhu nekoč stala mogočna utrdba, vhod pa je varoval mogočen lev. Z vrha se nam odpre veličasten pogled daleč naokrog. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.
4. dan: Matale-Kandy
Na poti v Kandy se ustavimo v začimbnem vrtu v vasi Matale, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave, zaradi katerih so otok nekoč obiskovali trgovci. Začimbe lahko tudi kupimo, srečamo se tudi z ayurvedsko masažo. Prihod v najlepše otoško mestece, Kandy, ki se je zaradi svoje lege kar 300 let upiral evropskim kolonizatorjem. Zapeljemo se ob jezeru, obiščemo tržnico, tradicionalne delavnice. Navduši nas slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost - Budin zob. Večerja in nočitev
5. dan: Paradeniya-Pinawella-Nuwara Eliya
V Peradeniyi si ogledamo botanični vrt z eksotičnimi rastlinami. Ena od posebnosti je tudi javanska figa z največjo površino krošnje na svetu, ki meri kar 2300 m2. Obiščemo zavetišče za slone v Pinnaweli, kjer poskrbijo za mnoge mlade poškodovane ali osirotele slončke, ki bi sicer sami v naravi ne mogli preživeti. Posebno zanimivo je njihovo hranjenje in kopanje v bližnji reki. Nato se po slikoviti poti vzpenjamo v kraljestvo čaja. Kmalu se znajdemo v čudoviti pokrajini, ki ji pečat dajejo neskončne plantaže čaja. Ceylon Tea je eden od najpomembnejših simbolov otoka in proizvod, na katerega so domačini posebej ponosni. Spoznamo postopek predelave čaja in s čajem tudi nazdravimo. Vzpon do skoraj 2.000 m visoke Nuwara Eliye, kjer so si Angleži zaradi ugodne klime omislili svojo poletno rezidenco, ki so ji dodali celo igrišče za golf. Večerja in nočitev.
6. dan: Nuwara Eliya-Yala
Spustimo se iz osrednjega višavja in tu se plantaže čaja umaknejo terasasto obdelanim poljem z različnimi vrstami zelenjave. Odpravili se bomo na safari v narodni park Yala, kjer bomo lahko opazovali slone, opice, številne ptice... Nočitev.
7. dan: Galle-Colombo-Maldivi
Pot nas vodi ob južni obali, kjer srečamo na ribiče, ki na svoj plen čakajo na visokih kolih. Zelo zanimivo je tudi mesto Galle, ki ima še danes zelo dobro ohranjeno obzidje iz kolonialnih časov. Zvečer prihod v Colombo in polet na Maldive. Prevoz do letovišča. Nočitev.
8. dan: Maldivi
Počitnice. Dnevi namenjeni razvajanju in prepuščanju obmorskim užitkom. Sprostite se ob ajurvedski masaži, privoščite si odlično morsko hrano ali se prepustite toplim valovom indijskega oceana. Večerja in nočitev.
9. dan: Maldivi
Počitnice. Dnevi namenjeni razvajanju in prepuščanju obmorskim užitkom. Sprostite se ob ajurvedski masaži, privoščite si odlično morsko hrano ali se prepustite toplim valovom indijskega oceana. Večerja in nočitev.
10. dan: Maldivi-Dubaj
Po zajtrku prevoz do letališča in polet proti Dubaju.
11. dan: Benetke-Ljubljana
Še polet do Benetk in avtobusni prevoz do Ljubljane.
11.03.2014
Šrilanka in Maldivi
Sedaj smo se že malo spočili in umirili po potovanju domov. Rada bi se zahvalila za res lepo in dobro organizirano potovanje, ki je vsekakor pridobilo na svoji vrednosti zaradi odličnega vodenja Tomaža. Skupaj z nekaterimi drugimi sopotniki smo ugotavljali, da bi z Vašo agencijo in vodiči mirno in brez skrbi potovali tudi na konec sveta (jasno,če bi mi bili malo mlajši). Še enkrat zahvala in pohvala!
Matjaž in Lidija Zajšek
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji