domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Avstralija in Nova Zelandija
Obiskali bomo tudi Tasmanijo

Avstralija in Nova Zelandija sta za nas najbolj oddaljeni deželi in ker se tja ne odpravljamo ravno vsak dan, smo ju združili v eno čarobno potovanje. Spoznali in obiskali bomo najlepše delčke tega nepozabnega dela sveta. Srečali se bomo s starodavnima kulturama aboridžinov in Maorov, poskusili razumeti njihov pogled na življenje in nastanek sveta. Pot nas bo izmenoma vodila od prekrasnih mest do osupljive narave. Raziskovanje živopisanega koralnega grebena, večerni pogled na goro Uluru in sydneysko opero, križarjenje po jezeru med novozelandskimi Alpami, obisk Maorov in gozd velikanskih dreves kauri – vse to in še mnogo več nam bo za vedno ostalo v spominu. Tokrat smo potovanju dodali še obisk Tasmanije, tako da bo doživetje nam dveh najbolj oddaljenih dežel res popolno.

od 28.jan.2013
do 18.feb.2013
Cena
6.090 (najmanj 25 potnikov),
6.290 (najmanj 20 potnikov),
6.490 (najmanj 15 potnikov),
6.690 (najmanj 13 potnikov),
6.890 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Frankfurt-Singapur
Zvečer se bomo zbrali na ljubljanskem letališču in preko Frankfurta poleteli proti Avstraliji.
2. dan: Singapur-Cairns
Po krajšem postanku v Singapurju nadaljujemo pot proti Cairnsu, prestolnici avstralske države Queensland.
3. dan: Cairns-Tjapukai-Cairns
Po pristanku se odpeljemo do aboridžinskega parka Tjapukai, kjer staroselci prikazujejo različne veščine in starodavna znanja. Tu se lahko naučite pripravljati tradicionalna zelišča, igrati didžeridu ali metati bumerang. Popoldan je nato namenjen počitku in prilagoditvi na nove klimatske razmere. Večerja in nočitev.
4. dan: Cairns-Veliki koralni greben-Cairns
Z ladjo bomo zapluli do enega najlepših naravnih parkov na svetu, Velikega koralnega grebena (taksa za NP je cca 10 AUD in jo plačate na ladji). To je edini živ organizem, opazen celo iz vesolja. Snorkljanje in opazovanje živopisanega podvodnega sveta bo nepozabno doživetje. Tega bomo lahko opazovali tudi iz čolna s steklenim dnom. Dovolj bo časa za sončenje in kopanje v toplem morju. Na ladji bomo imeli tudi kosilo. Zvečer se vrnemo v Cairns. Nočitev.
5. dan: Cairns-Ayers Rock
Že je pred nami eden od najbolj vznemirljiv delov potovanja, saj nas čaka polet v avstralsko puščavo, do aboridžinske svete gore Ayers Rock oziroma Uluru, kot jo imenujejo staroselci. Po pristanku se najprej odpeljemo do še ene fascinant naravne tvorbe, imenovane Olgas ali Kata Tjuta, kar pomeni »veliko glav«. Podobno kot Uluru je to bila včasih ena sama velika skala, ki pa jo je erozija razjedla v več kot trideset samostojnih vrhov. Po ogledu in fotografiranju pa se vrnemo k najbolj znani točki avstralske puščave in morda celo vse dežele – gori Uluru. Tu bomo spoznali mnoge legende, ki so povezane z njo, seveda se bomo do gore tudi sprehodili (vzpon nanjo pa zaradi spoštovanja domačinov ni več dovoljen). Zvečer nas čaka sončni zahod, ob katerem Uluru vsako minuto spreminja svojo barvo, kar bo res nepozabno doživetje. Večerja in nočitev.
6. dan: Ayers Rock-Melbourne
Zjutraj še nekaj prostega časa, nato pa nas čaka polet na jug dežele, v zvezno državo Victoria oziroma njeno glavno mesto Melbourne. V drugem največjem avstralskem mestu živi tudi veliko Slovencev. Po pristanku krajši panoramski ogled mesta, nato pa nastanitev v hotelu. Kdor želi, se lahko udeleži izleta do otoka Phillip Island (doplačilo), kjer je največja zanimivost parada pingvinov, ki vsak dan nekaj minut po sončnem zahodu pridejo v jatah nakrmit svoj naraščaj. Nočitev.
7. dan: Melbourne-Hobart (Tasmanija)
Danes si bomo bolj natančno ogledali sam Melbourne. Obiskali bomo rojstno hišo kapitana Cooka, ki so jo v celoti prenesli iz Anglije, se sprehodili po sloviti promenadi Crown, videli nekdanji parlament, zanimiv je Viktorijanski umetniški center, ki je prepleten z mnogimi muzeji, galerijami in deli umetnikov iz vse Avstralije. Proti večeru nas čaka polet na Tasmanijo. Večerja in nočitev.
8. dan: Hobart-Port Arthur-Hobart
Zjutraj se odpravimo po Poti zapornikov v Port Arthur. Med sprehodom po mestu bomo spoznavali zgodovino kraja, kje je bila nekoč zaporniška kolonija. Tu so mnoge zgodovinske stavbe, vsaka s svojo zanimivo zgodovino. Po vrnitvi v Hobart se peljemo mimo zanimive železniške postaje, obiščemo predel Battery Points z mnogimi pubi in zgodovinskimi stavbami, ustavimo se v pristanišču Sullivans Cover in ob parlamentu. Večerja in nočitev.
9. dan: Hobart-Richmond-Freycinet-Bicheno
Pot proti Richmondu bo polna zanimivih naravnih pojavov – tasman Arch, Blowhole, The Devil's Kitchen. Richmond se ponaša z mnogimi obrtniškimi delavnicami in galerijami, zato je obisk prav prijeten. Narodni park Freycinet nas nato pričaka s prelepo naravo. Občudujemo peščene plaže, modre zalive, granitne gore… Vzpnemo se na eno od razglednih točk, od koder se nam bo odprl nepozaben pogled na to prekrasno naravo. Po večerji nas čaka še obisk parka pingvinov, kjer se ti vsak večer odpravijo iz morja v bivališča na obali.
10. dan: Bicheno-Cradle Mountain
Danes nas poti vodi v samo središče otoka, proti naravnemu parku Cradle Mountain. Tu si bomo privoščili sprehod po naravi in občudovali jezero Dove, se sprehodili skozi Ballroom Forest… Nastanitev bo v samem parku, tako da bomo veličastnost tasmanske pokrajine in narave doživeli še globlje. Večerja in nočitev.
11. dan: Cradle Mountain-Launceston-Sydney
Počasi bomo zapustili čudovito Tasmanijo in se skozi narodni park odpeljali proti mestecu Launceston. Tu nas čaka polet v Sydney, ki upravičeno velja za eno
najlepših mest na svetu. Za začetek ga bomo spoznali s panoramsko vožnjo. Obiskali bomo znamenito plažo Bondi Beach in olimpijska prizorišča iz leta 2000. Zvečer se bomo sprehodili po zalivu Darling Harbour, okrog katerega je zbranih veliko zanimivosti, muzejev, trgovin. Kdor želi se lahko zapelje z monorailom, ki je posebnost mestnega prometa, priporočamo pa tudi obisk sydneyskega stolpa, najvišje stavbe na južni polobli, od koder lahko občudujemo mesto v večernih lučkah. Nočitev.
12. dan: Sydney
Danes bomo še natančneje spoznavali najlepše avstralsko mesto. Rocks je najstarejši predel mesta, kjer so pred nekaj več kot dvema stoletjema pristali prvi priseljenci iz Evrope. Sprehod med starimi hišami in številnimi galerijami je res prijeten. V bližini sta tudi dva najbolj prepoznavna simbola mesta: most Harbour Bridge in slavna opera, katere notranjost si bomo ogledali. Popoldan se bomo lahko mimo katedrale sprehodili do znamenitega Hyde Parka in tam v miru kovali načrte za naprej. Nočitev.
13. dan: Sydney-Queenstown-Te Anau
Zapuščamo nepozabno Avstralijo in poletimo v prav tako čudovito Novo Zelandijo. Najprej bomo spoznali južni otok, ki je sploh eden od najlepših otokov na svetu. Preko Christchurcha prispemo v Queenstown v popoldanskih urah. Po slikoviti poti se nato odpeljemo do mesteca Te Anau, kjer imamo večerjo in nočitev.
14. dan: Te Anau-Milford Sound-Queenstown
Odpeljali se bomo do enega najlepših fjordov na svetu, Milford Sounda. Med križarjenjem bomo lahko naredili veliko čudovitih posnetkov, obkrožale pa nas bodo novozelandske Alpe. Na ladji bomo imeli tudi kosilo. Popoldan se odpeljemo v Queenstown, pravi turistični center za različne aktivnosti, športne dejavnosti in izlete. Nočitev.
15. dan: Queenstown-Wanaka-ledenik Franca Jožefa in ledenik Fox
Zapustili bomo Queensland in kmalu prispeli do Wanake, manjšega kraja, ki se ponaša z lepim jezerom in dramatičnimi pogledi na gorsko pokrajino. Področje se ponaša tudi s pridelovanjem dobrega vina, ki ga bomo poskusili med degustacijo v vinski kleti. Pot nadaljujemo preko prelaza Haast po zahodni obali ob Tasmanskem morju do ledeniškega področja. Srečali se bomo z mogočnimi ledeniki, ki ležijo pod najvišjo novozelandsko goro Mount Cook. Večerja in nočitev.
16. dan: Ledeniki-Hokitika-Greymouth-Christchurch
Nadaljevali bomo s potjo ob zahodni obali in prispeli v Hokitiko, ki slovi po izdelkih iz zelenega žada. Obdelavo tega dragega kamna bomo lahko spoznali v eni od delavnic, kjer bomo lahko kakšen izdelek tudi kupili. V mestu lahko naletimo še na zlatarje in obdelovalce stekla. Sledi potovanje po slikoviti pokrajini do Christcurcha, kjer se zvečer sprehodimo po mestu. Nočitev.
17. dan: Christchurch-Rotorua
Dopoldan poletimo na severni otok, v Rotoruo, ki velja za maorsko središče. Okolica je polna zanimivosti, ki so povezane z njihovim življenjem in zgodovino. Obiskali bomo Rainbow Springs, kjer se bomo v naravnem okolju srečali s številnimi novozelandskimi pticami in drugimi živalmi. Spoznali bomo kivija, po katerem včasih imenujejo kar vse Novozelandce. Ustavili se bomo tudi v termalnem središču Whakarewarewa. Zvečer sledi predstava maorskih plesov in pesmi ter tipična hangi večerja. Nočitev.
18. dan: Rotorua-Waitomo-Auckland
Odpeljali se bomo do znanih jam Waitomo, v katerih so posebna zanimivost kresničke oziroma svetleči črvi. Skozi podzemni svet se bomo popeljali s čolnom. Nadaljevanje poti do Aucklanda, ki je največje mesto na Novi Zelandiji. Spoznali bomo glavne znamenitosti mesta, ki ga obdajata dve morji. Nočitev.
19. dan: Auckland-Waitangi-Bay of islands-Paihia
Ostane nam še spoznavanje skrajnega severa dežele, ki pa ga imajo mnogi celo za najlepši delček Nove Zelandije. Obiskali bomo zgodovinsko pomemben kraj Waitangi, saj so prav tu Angleži in Maori podpisali mirovni sporazum o mirnem sožitju na otoku. Popoldan se bomo po želji (doplačilo cca 80 NZ$) z ladjo podali na morje, v slikovit zaliv Bay of Islands. Posebna zanimivost je naravna tvorba Hole in the Rock, velika luknja v eni od skal v morju. Večerja in nočitev.
20. dan: Paihia-Kauri Forrest-Matakohe-Auckland
Danes bomo videli gozd z ogromnimi drevesi kauri. Nato obiščemo muzej Matakohe, v katerem bomo spoznali, kako je potekalo poseljevanje severnega otoka in kdo vse je imel pri tem pomembno vlogo. Po vrnitvi v Auckland čas za sprehod po mestu in zadnje nakupe. Priporočamo vam obisk stolpa Sky Tower, s katerega imate razgled po vsem mestu in zalivu. Nočitev.
21. dan: Auckland-Sydney-Frankfurt
Dopoldan bomo imeli še nekaj prostega časa, nato pa se bomo odpravili na letališče in poleteli proti domu.
22. dan: Frankfurt-Ljubljana
Malo pred poldnevom bomo naše čudovito potovanje zaključili s pristankom v Ljubljani.
23.02.2012
Avstralija in Nova Zelandija
Sicer res nekoliko pozno, a lahko rečem, da še vedno zbiram in urejam nepozabne vtise s potovanja po Avstraliji in Novi Zelandiji, ki sem ga opravil z vašo agencijo. Že leta potujem preko vaše agencije in nikoli nisem bil razočaran. S Trudom sem potoval že sedemkrat. Moja pričakovanja so bila vedno presežena v pozitivnem smislu. Agencijo toplo priporočam vsem, ki se odpravljate na kratka ali dolga potovanja po celem svetu.
Miljenko Rigler
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji