domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Kalifornija in parki ZDA (s FDI)
Potovanje med nepozabnimi narodnimi parki in utripom milijonskih velemest
od 25.avg.2019
do 09.sep.2019
Cena
2.950 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Los Angeles
Jutranji prevoz do enega od okoliških letališč, od koder z enim vmesnim postankom poletimo proti Los Angelesu. Po pristanku prevoz do nastanitve. Nočitev.
2. dan: Los Angeles-San Diego
Odhod v San Diego, eno od najbolj živahnih mest kalifornijske riviere. Ogled starega dela mesta in polotoka Coronado, kamor še danes rade zahajajo filmske zvezde. Spoznali bomo park Balboa in po želji znameniti Sea World, ki velja za enega najboljših morskih tematskih parkov na svetu. Tu lahko opazujemo pingvine v naravnem okolju, velike orke, morske leve, različne vrste ptic. Nekaj prostega časa. Nočitev.
3. dan: San Diego-Phoenix-Montezuma-Flagstaff
Odhod proti zvezni državi Arizona in prva srečanja z njeno osupljivo naravo. Mimo Phoenixa prispemo do gradu Montezuma, ki je pravzaprav v skalo vklesano bivališče nekdanjih Indijancev, ki so živeli na teh prostorih. Dan končamo na sloviti cesti 66 v Flagstaffu. Nočitev.
4. dan: Grand Canyon-Monument Valley
Glavni cilj za danes je Grand Canyon, ki upravičeno velja za eno od največjih naravnih čudes na našem planetu. Veliki kanjon je res vreden svojega imena. Ne le njegova globina, ampak celotna narava nas bo pustila brez besed. Ustavili se bomo na različnih razglednih točkah ob severnem robu in nekaj poti tudi prehodili. Mogočnost, barve, samota so res osupljive. Odhod proti Monument Valleyu. Nočitev.
5. dan: Monument Valley-Antelope Canyon-Bryce
Dan bo namenjen obisku dveh izjemnih parkov. Najprej vstopimo v rezervat Monument Valley, ki ga dobro poznamo iz kičastih posterjev in »divjih« westernov. Fascinantna pokrajina. Prav tako ali pa še bolj nas začara Antelope Canyon s svojimi tisočerimi odtenki rdeče in rožnate barve. Ta dan bodo fotoaparati trpeli... Nočitev.
6. dan: Bryce Canyon-Zion-Las Vegas
Obiščemo NP Bryce, ki so ga odkrili mormoni v 19. stoletju in je za mnoge eden od najlepših ameriških parkov. Čar mu dajejo čudovito obarvane skalne formacije, ki jih je v milijonih let narava in njene sile izdolbla iz rdeče gline. Sledi Zion, ki je bil razglašen za prvi narodni park v državi Utah in je med najbolj obiskanimi tudi med domačini. Tu prevladuje granit, ki lahko spreminja barve od sive do rožnate. Proti večeru prispemo v igralniško meko Las Vegas. Sprehodili se bomo po slovitem buleverju, imenovanem »The Strip«, kjer se nahajajo najznamenitejši hoteli. Nočitev.
7. dan: Las Vegas, jez Hoover, Skywalk
Odpravimo se na izlet do jezu Hoover, nekoč največjega jezu na svetu, ki je ukrotil divjo reko Kolorado. Jez Hoover stoji na meji med zveznima državama Arizono in Nevado, za njim pa leži veliko akumulacijsko jezero Mead. Nato še enkrat obiščemo Grand Canyon iz zahodne smeri, kjer se sprehodimo po znamenitem Skywalku. Vrnitev v Las Vegas. Kdor želi, lahko v mestu ostane cel dan. Nočitev.
8. dan: Las Vegas-Dolina smrti-Bakersfield
Danes nas bo naša pot vodila skozi najbolj suho in vročo pokrajino v ZDA. V tej puščavi je nekoč divjala zlata mrzlica. Prihod v Bakersfield. Nočitev.
9. dan: Bakersfield-NP Sekvoja-Yosemite
Danes nas čaka naslednji čudovit park. Ta nosi ime po sekvojah, drevesih velikankah, ki rastejo na tem območju. Njihova debla so tako obsežna, da je potrebnih tudi do deset ljudi, da jih objamejo. Odpravimo se proti gorovju Sierra. Priobalni ravninski del bo začel prehajati v valovito gričevje, to pa se bo umaknilo pravim goram. Prečkali bomo nekaj velikanskih rek, ki tečejo iz Sierre proti Pacifiku in prinašajo s seboj rodovitno prst. Tako je ta predel Kalifornije pravi vrt za preskrbo cele dežele. Seveda pa so tam kmetije povsem drugačne kot pri nas, saj se raztezajo na ogromnih področjih in polja so tako dolga, da si traktoristi pri oranju pomagajo tudi s satelitsko navigacijo. Nočitev.
10. dan: Yosemite-Sacramento
Kmalu nas pozdravi eden izmed najbolj popularnih nacionalnih parkov v ZDA, čudoviti Yosemite. Poezija v granitu, je zapisal pesnik John Muir, ki je prvi raziskoval te kraje. El capitan je s svojo 900 metrov visoko steno verjetno največji izziv za plezalce, saj velja za eno najtežjih sten na svetu. Slapovi, čudoviti pogledi
na reko in okoliške gore z navpično strmimi stenami nas bo napolnile z navdušenjem in razumeli bomo, zakaj je ta park tako slaven. Nato odhod proti Sacramentu. Nočitev.
11. dan: Sacramento-Napa
Ogledamo si prestolnico Kalifornije, Sacramento. Prestolnice ameriških zveznih držav so pogosto prav dolgočasne, a za Sacramento to ne velja! Mesto, ki leži ob istoimenski reki je zagotovo eno najlepših mest v Kaliforniji. Celo mestno četrt so pustili tako, kot je bila v času zlate mrzlice. Salooni, trgovinice, pošta in banka, vse spominja na vesterne Johna Forda. Tam je tudi železniški muzej, saj je bil konec transkontinentalne železnice prav v Sacramentu. Pred tem so mesto s celino povezovali jezdeci Pony Expressa, ki imajo tam tudi svoj spomenik. Kalifornijski Kapitol, kjer ima sedež guverner, je impozantna stavba, polna marmorja in s čudovitim pogledom na kupolo iz ene strani in vrtom na drugi. Ker se politiki radi zabavajo, je mesto znano tudi po odličnih restavracijah in tudi mi bomo preizkusili kako od njih. Nato jo spet uberemo na podeželje. Tu se nahaja najbolj vinorodni kraj severne Amerike, v treh dolinah rek Napa, Sonoma in Russian river se pridela velika večina najbolj cenjenega kalifornijskega vina. Mi se bomo zapeljali po dolini Napa, saj je ta najbolj znana. Nočitev na poti do San Francisca.
12. dan: San Francisco
Čez sloviti most Golden Gate bomo vstopili v San Francisco. Udeležba na sejmu FDI. Nato ogled mesta: zapeljali se bomo skozi mestno središče z mestno hišo ter si ogledali vrste viktorijanskih hišk imenovane »Pobarvane dame«. Spoznali bomo zanimivosti kot so Union Square, Civic Center, Lombard Street, Twin Peaks, Alamo Square... Ustavimo se na pomolu 39, kjer si lahko privoščimo kakšno morsko jed, se sprehodimo skozi vrvež obiskovalcev in opazujemo morske leve, ki lenarijo v marini. Nočitev.
13. dan: San Francisco-Monterey-Carmel-San Simeon-San Louis Obispo
Naša pot se nadaljuje po pacifiški cesti. Postanek v Montereyu in drugih mestecih na poti. Po čudoviti cesti z lepim pogledom na Pacifik, gore in mesteca ob morju bomo prispeli do misijona Carmel, ki ima pridevek »romantični«. Izjemnost mu dajejo peščeno zidovje, mavrski stolp, okna ter lega med morjem in hribi. Nočitev.
14. dan: San Louis-Los Angeles
Odhod proti mestu angelov. Sprehodili se bomo po pločniku slavnih mimo gledališča, kjer vsako leto podeljujejo oskarje za filmske dosežke. Videli bomo Kitajsko gledališče, se sprehodili po Sunset Strip Bulevarju, fotografirali odtise rok in nog slavnih osebnosti, ki jih puščajo v svežem betonu na ulici slavnih. Zapeljali se bomo po znamenitem Rodeo Driveu in na Beverly Hillsu spoznali okolje, kjer prebivajo slavni igralci… Videli bomo znameniti znak »Hollywood« in obiskali letoviško predmestje Santa Monica, kjer imajo vile mnogi znani hollywoodski igralci. Nočitev.
15. dan: Los Angeles-Evropa
Danes še nekaj prostega časa: nakupi, morda obisk Universal Studios… Nato odhod na letališče in polet proti Evropi.
16. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek na enem od okoliških letališč ter še prevoz do odhodnih krajev.
23.09.2019
Kalifornija in parki ZDA (s FDI)
Spoštovani,

želel bi se zahvaliti in pohvaliti potovanje po nacionalnih parkih ZDA in FDI v San Franciscu. Potovanje je bilo odlično planirano in po zaslugi izjemnega vodiča gospoda Janka Fritza tudi brezhibno izpeljano. Gospod vodič je popolnoma obvladal vse segmente našega potovanja od vožnje do podajanja izvrstnih informacij o krajih, ki smo jih obiskali. Skratka, potovanje si zasluži same superlative.

Hvala vam in prisrčne pozdrave,
Cizerl Franc
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji