domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Portugalska
Dežela slavnih pomorščakov
Nekje tam na obrobju Evrope, stisnjena med veliko sosedo Španijo in mogočni Atlantski ocean, kar nekoliko plaho in zasanjano leži mala Portugalska. Vendar tako bogatega kulturno-zgodovinskega izročila ne najdemo skoraj nikjer drugje. Mogočne cerkve in samostani, čudovita narava, znamenito vino, keramična pročelja palač, otožni fado... Vse to in še mnogo več bomo spoznavali na naši čudoviti poti od slikovitega Porto ob reki Douro do živahne prestolnice Lizbone. Pridružite se nam in spoznajte deželo slavnih morjeplovcev, ki so s portugalskih obal pred mnogimi stoletji odhajali na nevarne poti v tedaj še neznani novi svet in s tem usodno vplivali tudi na današnjo podobo našega planeta.
od 26.apr.2022
do 30.apr.2022
Cena
729 (najmanj 35 potnikov),
779 (najmanj 25 potnikov),
829 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Porto
Zgodaj zjutraj se odpeljemo do letališča in poletimo proti Portugalski. Pristali bomo v drugem največjem mestu, slikovitem Portu, ki se barvito razprostira ob slavni reki Douro, s katero je neločljivo povezan. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in vstopili v cerkev sv. Frančiška. Spoznali bomo tudi druge zanimivosti: mestno hišo, slavno palačo Borza, stolnico... Manjkale ne bodo niti znamenite vinske kleti ob reki Douro in postopek pridelave portskega vina, kjer lahko kakšno steklenico tudi kupimo. Večerja in nočitev.
2. dan: Porto-Coimbra-Alcobaca-Batalha-Fatima
Zjutraj nadaljujemo pot v Coimbro, najstarejše portugalsko univerzitetno mesto. V strnjenem starem mestnem jedru bomo videli mavrski vhodni lok, staro katedralo in cerkev sv. Križa. Nato pot do krajev, ki so uvrščeni v svetovno kulturno zakladnico pod Unescom. V Alcobaci si tako ogledamo slavni cistercijanski samostan, v Batalhi pa nas pričaka ena najlepših gotskih cerkva Santa Maria de Victoria. Dan zaključimo v Fatimi, ki velja za eno najpomembnejših romarskih središč na svetu. Večerja in nočitev.
3. dan: Fatima-Nazare-Sintra-Cabo da Roca-Lizbona
Dopoldne nas čaka prijetno ribiško naselje Nazare, kjer s pečine opazujemo mesto in širni Atlantik. Morda se nam približa kakšna od domačink, ki jo lahko vprašamo, zakaj so ženske včasih nosile sedem kril. Odpeljali se bomo proti zahodu do stare kraljevske prestolnice Sintre, ki velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Nato še osvojitev najbolj zahodnega dela evropske
celine, rta Cabo da Roca, kjer seveda naredimo spominsko fotografijo. Vožnja mimo mondenih letovišč Cascaisa in Estorila do Lizbone. Večerja in nočitev.
4. dan: Lizbona
Cel dan imamo za spoznavanje portugalske prestolnice. Odpeljali se bomo do trga Rossio in se malo pomešali med domačine. Morda si privoščimo značilno portugalsko slaščico. Nato se povzpnemo do srednjeveške trdnjave sv. Jurija in začutimo utrip slikovite četrti Alfame. To je najstarejši del mesta, kjer še vedno vozi tramvaj, eden od zaščitnih znakov mesta. Obiskali bomo tudi Belem. V tem zahodnem predelu Lizbone se bomo ob znamenitem stolpu in spomeniku odkriteljem spomnili na pogumne pomorščake, ki so pred mnogimi stoletji odkrivali svet. Popoldne še nekaj prostega časa. Zvečer se lahko udeležite večerje in predstave s fadom v restavraciji (doplačilo). Nočitev.
5. dan: Lizbona-Obidos-Aveiro-Porto-Ljubljana
Odhod proti severu. Ostane nam obisk Obidosa, mesta umetnikov, kjer kupimo spominček za domače ali poskusimo tradicionalen češnjev liker. Sprehod po ozkih uličicah med belo obarvanimi hišami je prav prijetno doživetje. Na poti do Porta se ustavimo še v lepem obmorskem mestecu Aveiro, ki mu nekateri zaradi posebnih ladjic pravijo portugalske Benetke. Nato vrnitev v Porto in polet do enega od okoliških letališč ter še avtobusni prevoz do Ljubljane.
08.05.2012
Portugalska
Pred nekaj dnevi smo se vrnili s prvomajskega potovanja po Portugalski. Ob tej priliki bi se vam rada zahvalila za čudovita doživetja, saj sem si Portugalsko že dolgo želela videti. Vse na poti je bilo krasno: organizacija, hoteli, prehrana, vodič, pa še vreme nam je služilo. Skratka, Portugalska je še presegla moja pričakovanja, zahvaljujem pa se tudi vam za vse prijazne nasvete in pomoč pred odhodom. želim vam še veliko uspešnih potovanj, gotovo se še kdaj srečamo,
Melita Š.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji