domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ŠPANIJA > Španija - veliki krog
Španija - veliki krog
Madrid-Salamanca-Ekstremadura-Andaluzija-Gibraltar

Ob besedi Španija nam misli uidejo k soncu, temperamentnim domačinom, dobri hrani in pijači, belim andaluzijskim vasicam.... Malo je dežel na svetu, ki se lahko pohvalijo s tako bogato preteklostjo kot Španija. Po ogledu Madrida, svetovljanske španske prestolnice, se odpravimo v manj poznano regijo Ekstremaduro, ki prav zaradi tega ponuja še bolj zanimive poglede, tradicionalne vasice… Kmalu nato bomo na Gibraltarju, kjer morda uzremo obrise afriške celine. Na koncu pa pride na vrsto vroča Andaluzija s svojim divjim temperamentom, flamenkom, gazpačom ter zlivanjem evropske in mavrske kulture.

Gibraltarska skala - vinska klet?
Lorca - tudi uradno potrjen umor po naročilu politike
Specite si jajca po andaluzijsko

od 25.apr.2022
do 02.maj.2022
Cena
1.180 (najmanj 30 potnikov),
1.280 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Madrid
Zjutraj se odpeljemo do bližnjega letališča in poletimo v Madrid. Popoldne začnemo s spoznavanjem tega temperamentnega mesta. Najbolj zanimiv je stari del z nekdanjimi mestnimi vrati Puerta del Sol. Sprehodili se bomo po Paseu de la Castellana, na Plaza Espana nas pozdravita Don Kihot in Sančo Pansa, v bližini je tudi kraljeva palača. Nočitev.
2. dan: Madrid-Salamanca
Dopoldne nadaljujemo z ogledi Madrida. Očarale nas bodo številne cerkve, razkošne palače in lepi trgi kot Plaza Mayor. Kdor želi, lahko svoj čas posveti ogledu slavnega muzeja Prado. Sledi odhod proti Salamanci, enem najpomembnejših univerzitetnih središč in hkrati enem najlepših mest v Španiji. Poleg čudovitega glavnega trga Plaza Mayor sta ogleda vredni stara in nova katedrala. Tu je še veliko drugih stavb z izjemno arhitekturno vrednostjo, ki so pripomogle k vpisu mesta v Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Zaradi najstarejše univerze v Španiji je tu vedno veliko študentov, ki dajejo Salamanci mladosten videz. Večerja in nočitev.
3. dan: Salamanca-Caceres-Merida
Odhod proti pokrajini Ekstremaduri, kjer se ustavimo v mestecu Caceres. Ta spada v Unescovo kulturno dediščino zaradi čudovitega prepleta rimske, mavrske, gotske in renesančne arhitekture. Staro mestno jedro ima še vedno antično obzidje, slikovitost mu dodajajo tudi gnezda štorkelj. Po ogledih nadaljujemo pot do Meride, ki se ponaša s številnimi artefakti iz dni velikega rimskega imperija (templji, akvadukt, stari most čez reko Guadiano ...). Večerja in nočitev.
4. dan: Merida-Sevilja
Namenjeni smo v Seviljo. Andaluzijska prestolnica je mesto številnih kulturnih spomenikov. Ogledali si bomo slavno seviljsko katedralo, kjer je pokopan Krištof Kolumb. Kdor bo želel, se bo lahko sprehodil na vrh Giralde, nekdanjega minareta, ki je postal simbol mesta. V bližini se nahajajo seviljski alcazar, mavrski grad in palača. Sprehodili se bomo po četrti Santa Cruz,
kjer nas navdušijo ozke uličice starega mesta ter videli Zlati stolp. Obiščemo tudi slikovit trg Plaza Espana. Nočitev.
5. dan: Sevilja-Gibraltar-Malaga
Čaka nas pot proti skrajnemu jugu Španije. Peljali se bomo vzdolž atlantske obale in mimo mesteca Tarifa, ki si lasti čast najjužnejše točke Evrope. Veliko bolj znan pa je seveda Gibraltar, ki se ponaša z izjemno geografsko in strateško lego. Povzpeli se bomo na gibraltarsko skalo, kjer nas bodo pozdravile edine prosto živeče opice v Evropi. Mogoče bomo od tu v daljavi zagledali afriško celino... Po ogledih se odpeljemo do hotela na Sončni obali. Večerja in nočitev.
6. dan: Malaga-Granada
Pot nas vodi proti Granadi, čudovitemu mestu ob vznožju pogorja Sierra Nevada. Leta 1492 je bilo s padcem Granade konec vladavine Mavrov, ne pa tudi njihovih vplivov v arhitekturi, kulturi, tradiciji, mentaliteti. Najbolj je opevana palača Alhambra, ki upravičeno velja za največji dosežek arabske arhitekture v Evropi. Izjemni mojstri arhitekture in umetnosti so z lepo urejenimi vrtovi, sobanami, izredno lepo izklesanimi stebri in neštetimi drugimi podrobnosti zagotovo pričarali podobo pravega raja. Tudi mesto samo s svojimi zavitimi uličicami ponuja veliko možnosti za raziskovanje. Zelo zanimiva je stolnica, kjer bomo naleteli na grobnico najpomembnejšega španskega kraljevega para vseh časov, Izabele Kastiljske in Ferdinanda Aragonskega. Zvečer možnost obiska predstave ognjevitega flamenka. Nočitev.
7. dan: Cordoba-Toledo
Pot do Cordobe, ki jo je opisoval slavni španski pesnik Lorca. Ta je svoje najbolj slavne čase doživljala v času kalifov, ko je bila eno največjih in najbolj razvitih mest Evrope. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah, ki nas vrnejo nazaj v stare čase in si ogledali mošejo, ki zgovorno priča o pomembnosti mesta, saj je lahko sprejela kar 25.000 ljudi. Nato vožnja v Kastiljo. Ogled Toleda, mesta slikarja El Greca. Obiskali bomo stolnico, sinagogo Santa Maria la Bianca, cerkev Santo Tome, videli bomo vojaško trdnjavo Alcazar. Večerja in nočitev.
8. dan: Madrid-Ljubljana
Vožnja na letališče in polet do okoliškega letališča, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano.
08.05.2012
Španija - veliki krog
Spoštovani!
Z ženo sva z vašo agencijo potovala v Španijo. Dovolite, da na kratko strnem svoje vtise in opažanja. Potovanje je bilo dobro ogranizirano, z zelo premišljeno izbranimi kraji, ki smo si jih ogledali. O vodiču, g. Mateju, pa resnično samo najlepše. Vodil nas je suvereno, brez zapletov, vsaj naju pa je navdušilo njegovo znanje španskega jezika. Njegovi simultani prevodi razlag lokalnih vodičev so bili res taki, da jih je bilo veselje poslušati. Tudi osebno prijeten in razgledan bi bil lahko vzor dobrega turističnega vodiča. Hoteli so bili dobri, prav tako hrana, srečo smo očitno imeli tudi s španskim šoferjem, ki nas je prevažal večino dni. Ker je bilo to že najino tretje potovanje z vašo agencijo in vselej sva bila zadovoljna z vašimi storitvami, meniva, da to ni bilo najino zadnje potovanje z vami. Lepo pozdravljeni. 
Alojz in Aleksandra Müllner
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji