domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ŠPANIJA > Španija - veliki krog
Španija - veliki krog
Madrid-Salamanca-Ekstremadura-Andaluzija-Gibraltar

Že ob besedici Španija nam misli uidejo k soncu, temperamentnim domačinom, dobri hrani in pijači, belim andaluzijskim vasicam.... Malo je dežel na svetu, ki se lahko pohvalijo s tako bogato preteklostjo kot prav Španija. Po ogledu Madrida, svetovljanske španske prestolnice, se odpravimo v manj poznano regijo Ekstremaduro, ki prav zaradi tega ponuja še bolj zanimive poglede in tradicionalne vasice, prijazne domačine… Kmalu bomo na Gibraltarju, kjer morda uzremo celo obrise afriške celine, nato pa pride na vrsto vroča Andaluzija s svojim divjim temperamentom, flamenkom, gazpačom ter zlivanjem evropske in mavrske kulture. Za konec še poklon Don Kihotu in pravi španski mlini na veter...

Gibraltarska skala - vinska klet?
Lorca - tudi uradno potrjen umor po naročilu politike
Specite si jajca po andaluzijsko

od 24.apr.2016
do 01.maj.2016
Cena
985 (najmanj 40 potnikov),
1.055 (najmanj 30 potnikov),
1.135 (najmanj 20 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Benetke-Madrid
Zgodaj zjutraj se odpeljemo do bližnjega letališča in poletimo v Madrid. Takoj začnemo s spoznavanjem tega temperamentnega mesta. Najbolj zanimiv je stari del z nekdanjimi mestnimi vrati Puerta del Sol. Sprehodili se bomo po Paseu de la Castellana, pozdravila nas bosta Don Kihot in Sančo Pansa. Večerja in nočitev.
2. dan: Madrid-Salamanca
Danes nadaljujemo z ogledi Madrida. Očarale nas bodo številne cerkve, razkošne palače in lepi trgi kot Plaza Mayor, Plaza de Espana in drugi. Kdor želi, lahko svoj čas posveti ogledu slavnega muzeja Prado. Za kosilo si morda lahko privoščimo tipično špansko paeljo. Popoldne se odpeljemo proti Salamanci, enem najpomembnejših univerzitetnih središč in hkrati enem najlepših mest v Španiji. Večerja in nočitev.
3. dan: Salamanca-Caceres-Merida
Dopoldne ogled Salamance. Poleg čudovitega glavnega trga Plaza Mayor sta ogleda vredni stara in nova katedrala, tu pa je še veliko stavb z izjemno arhitekturno vrednostjo, ki so pripomogle k vpisu mesta v Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Zaradi najstarejše univerze v državi je tu vedno veliko študentov, ki dajejo Salamanci kljub dolgi zgodovini mladosten videz. Nato odhod proti pokrajini Ekstremaduri, kjer se najprej ustavimo v mestecu Caceres. Ta spada v Unescovo kulturno dediščino zaradi čudovitega prepleta rimske, mavrske, gotske in renesančne arhitekture. Staro mestno jedro ima še vedno antično obzidje, slikovitost mu dodajajo tudi gnezda štorkelj. Po ogledih nadaljujemo pot do Meride, ki se ponaša s številnimi artefakti iz dni velikega rimskega imperija (templji, akvadukt, stari most čez reko Guadiano ...). Večerja in nočitev.
4. dan: Merida-Ekstremadura-Fregenal-Sevilla
Nadaljujemo pot po Ekstremaduri, postanek naredimo v kakšni od romantičnih vasic, kjer začutimo pravo špansko podeželje, in zgodaj popoldan prispemo v Sevillo. Andaluzijska prestolnica je mesto številnih kulturnih spomenikov. Ogledali si bomo slavno seviljsko katedralo, kjer je pokopan tudi Krištof Kolumb. Kdor bo želel, se bo lahko sprehodil na vrh Giralde, nekdanjega minareta, ki je postal
simbol mesta. V bližini se nahajajo seviljski alcazar, mavrski grad in palača. Očarani bomo nad razkošjem mavrske arhitekture. Sprehodili se bomo po četrti Santa Cruz, kjer nas navdušijo ozke uličice starega mesta. Večerja in nočitev.
5. dan: Sevilla-Gibraltar-Malaga
Dopoldan imamo še nekaj časa nadaljevanje ogledov mesta, ogledali si bomo trg Plaza Espana. Vožnja ob reki Guadalquivir, kjer stoji Zlati stolp in bikoborska arena Arenal... Nato nas čaka pot proti skrajnemu jugu Španije. Peljali se bomo vzdolž atlantske obale in mimo mesteca Tarifa, ki si lasti čast najjužnejše točke Evrope. Veliko bolj znan pa je seveda Gibraltar, ki se ponaša z izjemno geografsko in strateško lego. Povzpeli se bomo na gibraltarsko skalo, kjer nas bodo pozdravile edine prosto živeče opice v Evropi. Mogoče bomo od tu v daljavi zagledali afriško celino... Po ogledih se odpeljemo do hotela na Sončni obali. Večerja in nočitev.
6. dan: Malaga-Granada-Cordoba
Pot nas vodi proti Granadi, čudovitemu mestu ob vznožju pogorja Sierra Nevada. Leta 1492 je bilo s padcem Granade konec vladavine Mavrov, ne pa tudi njihovih vplivov v arhitekturi, kulturi, tradiciji, mentaliteti. Najbolj je opevana palača Alhambra, ki upravičeno velja za največji dosežek arabske arhitekture v Evropi. Izjemni mojstri arhitekture in umetnosti so z lepo urejenimi vrtovi, sobanami, izredno lepo izklesanimi stebri in neštetimi drugimi podrobnosti zagotovo pričarali podobo pravega raja. Tudi mesto samo s svojimi zavitimi uličicami ponuja veliko možnosti za raziskovanje. Zelo zanimiva je stolnica, kjer bomo naleteli na grobnico najpomembnejšega španskega kraljevega para vseh časov, Izabele Kastiljske in Ferdinanda Aragonskega. Po ogledih pot do Cordobe, ki jo je opisoval slavni španski pesnik Lorca. Večerja in nočitev.
7. dan: Cordoba-Consuegra-Toledo
Cordoba je svoje najbolj slavne čase doživljala v času kordobskih kalifov, ko je bila eno največjih in najbolj razvitih mest Evrope. Tu je bil sedež kordovskega kalifata, zahodna Meka za muslimane. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah, ki nas vrnejo nazaj v stare čase in si ogledali mošejo, ki zgovorno priča o pomembnosti mesta, saj je lahko sprejela kar 25.000 ljudi. Nato vožnja v Kastiljo, kjer nas v Consuegri pričakujejo znameniti mlini na veter, prav takšni, s kakršnimi se je boril Don Kihot. Za konec dneva prispemo v Toledo. Večerja in nočitev.
8. dan: Toledo-Madrid-Benetke-Ljubljana
Dopoldne si ogledamo mesto slavnega slikarja El Greca, čigar dela bomo spoznavali skoraj na vsakem koraku. Toledo nas bo očaral s številnimi imenitnimi zgradbami. Obiskali bomo stolnico, sinagogo Santa Maria la Bianca, cerkev Santo Tome, videli bomo vojaško trdnjavo Alcazar. Mesto je znano tudi po obrtnikih, ki izdelujejo posebne izdelke iz zlata in srebra, tako da ob koncu lahko kupimo še kakšno tipično darilce za domov. Nato vožnja na letališče in polet v Benetke, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano.
08.05.2012
Španija - veliki krog
Spoštovani!
Z ženo sva z vašo agencijo potovala v Španijo. Dovolite, da na kratko strnem svoje vtise in opažanja. Potovanje je bilo dobro ogranizirano, z zelo premišljeno izbranimi kraji, ki smo si jih ogledali. O vodiču, g. Mateju, pa resnično samo najlepše. Vodil nas je suvereno, brez zapletov, vsaj naju pa je navdušilo njegovo znanje španskega jezika. Njegovi simultani prevodi razlag lokalnih vodičev so bili res taki, da jih je bilo veselje poslušati. Tudi osebno prijeten in razgledan bi bil lahko vzor dobrega turističnega vodiča. Hoteli so bili dobri, prav tako hrana, srečo smo očitno imeli tudi s španskim šoferjem, ki nas je prevažal večino dni. Ker je bilo to že najino tretje potovanje z vašo agencijo in vselej sva bila zadovoljna z vašimi storitvami, meniva, da to ni bilo najino zadnje potovanje z vami. Lepo pozdravljeni. 
Alojz in Aleksandra Müllner
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji