domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Cinque Terre
Cinque Terre z vlakom in ladjo ter obisk kamnoloma marmorja v Carrari
od 30.apr.2022
do 02.maj.2022
Cena
249 (najmanj 45 potnikov),
279 (najmanj 35 potnikov),
319 (najmanj 25 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Luca-Pisa
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in čez slikovite Apenine v Toskano, ki je ena najlepših pokrajin Italije. Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina, nad katero se razliva zlata svetloba, pritegne vsakogar, zlasti pa umetnike, ki so že od nekdaj radi ustvarjali tukaj. Vožnja v Lucco, mesto obdano z mogočnim, več kot štiri km dolgim, obrambnim obzidjem, ki se je ohranilo vse do danes. Mesto je bilo naseljeno že v rimski dobi, najlepša poslopja pa so iz 14. stol. Takrat je skoraj dokončno podobo dobila tudi triladijska stolnica sv. Martina s prekrasno okrašenim pročeljem. Podali se bomo na sprehod po mestu mimo umetelno izdelanega pročelja cerkve sv. Mihaela iz 12. stol., kipa in rojstne hiše skladatelja Puccinija, mimo mestnih stolpov vse do elipsastega trga, ki je zrasel na ostankih starega rimskega amfiteatra. Nadaljevanje poti v Piso, še eno znamenito toskansko mesto. Mesto ob reki Arno se - najbrž tudi zaradi bližine morja - ponaša z burno zgodovino. Najbogatejše je bilo med 11. in 13. stol. in od takrat so tudi najimenitnejši spomeniki, ki jih bomo občudovali tudi mi. Najlepše in svetovno znane arhitektonske stvaritve so na tako imenovanem Trgu čudežev - Campo dei Miracoli: katedrala, krstilnica, pokopališče Campo Santo in pa zvonik oz. poševni stolp. Vožnja v hotel, nastanitev, večerja in nočitev.
2. dan: celodnevni izlet z vlakom in ladjo na Cinque Terre
Zajtrk. Vožnja v La Spezio. Celodnevni izlet z ladjo in vlakom na Cinque Terre, kar po naše pomeni Pet dežel. Kratka gorska veriga, vzporedna z Apenini, se strmo spušča v morje, vmes so male doline, kjer so med morjem in pečinami zrasle ljubke vasice: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore. Pet jih je in od tod tudi njihovo ime. Ležijo v edinstveno obdelani pokrajini in so težko dostopne. Med slikovitimi ribiškimi vasicami ležijo vinogradi, ki se v terasah dvigujejo proti vrhu, tam pa jih obkrožajo
pinije. Tej spokojni in nenavadni lepoti je podelil priznanje tudi Unesco, saj jo je uvrstil na seznam svetovne dediščine. Večkrat se bomo ustavili, se sprehodili po vaseh, občudovali staro arhitekturo, si po želji privoščili dobro kosilo ali večerjo v kakšni od tradicionalnih gostiln ... Ne bomo hiteli, lepo nam bo! Zvečer vožnja z vlakom skozi slikovite tunele in previse nazaj v La Spezio. Vrnitev v hotel in nočitev.
3. dan: Carrara-Ljubljana
Zajtrk. Vožnja v Carraro, ki leži ob vznožju Apuanskih Alp, le nekaj kilometrov od morja. Svoj sloves dolguje po vsem svetu znanemu belemu marmorju - kararskemu marmorju, ki ga tukaj lomijo že od antičnih časov. Ogledali si bomo glavne znamenitosti, predvsem pa romansko-gotsko katedralo, kjer se bohotijo umetnine iz domačega marmorja, in pa Neptunov vodnjak. Nato se bomo po zanimivem cestnem sistemu podali visoko v gore, kjer so mogočni kamnolomi. Prav tukaj je veliki Michelangelo izbiral, kateri izmed velikanskih blokov bi bil primeren za njegove izjemne mojstrovine. Pravijo, da se je v kamnolomih zadrževal po več mesecev. Sprehod po panoramski poti s pogledom na divjo pokrajino in na zares gigantski način lomljenja marmorja nas bo navdušil. Videli bomo tudi postopek rezanja kamna, način transporta več deset ton težkih blokov, posebne jame, muzej ... Lahko pa bomo tudi kupovali umetnine iz tega čudovitega kamna. Vrnitev v dolino in nato mimo Padove in Benetk v Ljubljano.
10.05.2012
Cinque Terre
Prvomajsko potovanje na Elbo in Cinque Terre je prehitro minilo, saj smo se imeli zares lepo. Hvala za odlično organizacijo, dobre hotele in udoben avtobus. Tudi šoferja sta prijazno pomagala pri prtljagi, nasploh sva se z možem počutila zelo varno. Sončno vreme je še dodatno pripomoglo k lepemu doživetju, ki ga še dolgo ne bom pozabila. Le tako naprej!
Barbara Vesel
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji