domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Cinque Terre
Sanjski svet nedosegljivih petih dežel
od 01.maj.2019
do 03.maj.2019
Cena
269 (najmanj 45 potnikov),
309 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Isola della Scala-La Spezia
Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Benetk in Verone do kraja Isola della Scala. Tu so največja polja slovitega italijanskega riža Ferron. Obisk starodavne rižarne iz leta 1650 in riževih polj. Po ogledu bo sledilo kosilo s slastnimi riževimi dobrotami po receptih velikega kuharskega mojstra Gabriela Ferrona. Odlične riževe izdelke (moko, testenine, pecivo) bomo po želji lahko tudi kupili. Nadaljevanje vožnje mimo Mantove in Parme do našega hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.
2. dan: celodnevni izlet z vlakom in ladjo na Cinque Terre
Zajtrk. Vožnja v La Spezio. Celodnevni izlet z ladjo in vlakom na Cinque Terre, kar pomeni Pet dežel. Kratka gorska veriga, vzporedna z Apenini, se strmo spušča v morje, vmes so male dolinice, kjer so med morjem in pečinami zrasle ljubke vasice: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore. Pet jih je in od tod tudi njihovo ime. Ležijo v edinstveno obdelani pokrajini in so težko dostopne. Med slikovitimi ribiškimi vasicami ležijo vinogradi, ki se v terasah dvigujejo proti vrhu, tam pa jih obkrožajo pinije. Tej spokojni in nenavadni lepoti je podelil priznanje tudi Unesco, saj jo je uvrstil na seznam svetovne dediščine. Večkrat se bomo ustavili, se sprehodili po vaseh, občudovali staro arhitekturo, si po želji privoščili dobro kosilo v kakšni od tradicionalnih gostiln ...
Ne bomo hiteli, lepo nam bo! Pozno popoldne vožnja z vlakom skozi slikovite tunele in previse nazaj v La Spezio. Vrnitev v naš hotel. Večerja in nočitev.
3. dan: Carrara-Ljubljana
Zajtrk. Vožnja v Carraro, ki leži ob vznožju Apuanskih Alp, le nekaj kilometrov od morja. Svoj sloves dolguje po vsem svetu znanemu belemu marmorju - kararskemu marmorju, ki ga tukaj lomijo že od antičnih časov. Ogledali si bomo glavne znamenitosti, predvsem pa romansko-gotsko katedralo, kjer se bohotijo umetnine iz domačega marmorja, in pa Neptunov vodnjak. Nato se bomo po zanimivem cestnem sistemu podali visoko v gore, kjer so mogočni kamnolomi. Prav tukaj je veliki Michelangelo izbiral, kateri izmed velikanskih blokov bi bil primeren za njegove izjemne mojstrovine. Pravijo, da se je v kamnolomih zadrževal po več mesecev. Sprehod po panoramski poti s pogledom na divjo pokrajino in na zares gigantski način lomljenja marmorja nas bo navdušil. Videli bomo tudi postopek rezanja kamna, način transporta več deset ton težkih blokov, posebne jame, muzej ... Lahko pa bomo tudi kupovali umetnine iz tega čudovitega kamna. Vrnitev v dolino in nato mimo Padove in Benetk v Ljubljano.
10.05.2012
Cinque Terre
Prvomajsko potovanje na Elbo in Cinque Terre je prehitro minilo, saj smo se imeli zares lepo. Hvala za odlično organizacijo, dobre hotele in udoben avtobus. Tudi šoferja sta prijazno pomagala pri prtljagi, nasploh sva se z možem počutila zelo varno. Sončno vreme je še dodatno pripomoglo k lepemu doživetju, ki ga še dolgo ne bom pozabila. Le tako naprej!
Barbara Vesel
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji