domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Kdaj se vaša prijava upošteva kot potrjena?
Prijava velja za potrjeno, ko vplačate akontacijo v višini 30% vrednosti aranžmaja. To morate
storiti najkasneje v sedmih dneh po prejemu prijavnice. Ob prijavi se za vsako prijavnico zaračuna prijavnino v višini 15,00 €. Podatki na prijavnici se morajo v celoti ujemati s podatki v uradnih dokumentih.
Ali lahko plačujem na obroke?
Možno je brezobrestno plačilo na obroke. Največje število obrokov je 12. Ob prijavi plačate akontacijo v višini 30%, preostali znesek pa se razdeli na obroke in se zanj sklene pogodba o plačilu preko direktne obremenitve.
Ali mi pripada kakšen popust, če se prijavim dovolj zgodaj?
Na TRUDU se trudimo spodbujati zgodnje prijave, ki vam in nam olajšajo načrtovanje potovanj. To je tako imenovani popust PRVA MINUTKA, ki narašča skladno s časom, ko se prijavite na potovanje oziroma pričnete s plačevanjem (3 mesece pred odhodom 3% popusta, 4 mesece pred odhodom 4% popusta … do največ 8% popusta). Pogoji ladjarjev pri križarjenjih so še strožji kot pogoji letalskih prevoznikov, zato je tu popust enoten: 5% pri plačilu vsaj 6 mesecev pred odhodom.
Kaj je vključeno v ceno?
V ceno je vključeno vse, razen tistih storitev, ki so plačljive samo v deželi, kamor potujete (jih ni mogoče plačati vnaprej, pred odhodom). Največkrat so te stvari: vizum, če se dobi na letališču, izhodne takse (v nekaterih deželah), letališke takse za notranje polete (večinoma so vključene v osnovno ceno, včasih pa so plačljive le na letališču in znašajo ponavadi le nekaj USD). Prav tako niso v ceno vključene napitnine. V Evropi so doplačilo ponavadi tudi vstopnine (po želji).
Ali moram doplačati za enoposteljno sobo, če nimam sopotnika?
V primeru, da sami ne najdete sopotnika za potovanje in ne želite doplačati dodatka za enoposteljno sobo, vam bomo sopotnika poskušali najti mi. Če ga ne najdemo, vam ne bo potrebno plačati dodatka za enoposteljno sobo do zneska 500 evrov, to pa ne velja, če ponujene rešitve ne sprejmete (v sobi so vedno potniki istega spola). Prav tako ta določba ne velja za križarjenja (enoposteljne kabine). Če za katero potovanje to ne velja, je na programu to posebej označeno.
Zakaj napitnine in koliko?
Napitnine so izven Evrope bolj pravilo kot izjema, ponekod so celo obvezne. Tudi tam, kjer niso obvezne, pa so stvari največkrat bolje in hitreje opravljene, če lokalni vodiči, šoferji… dobijo napitnino, ki je marsikomu tudi edini vir preživetja. Napitnine znašajo približno 2-3 USD/dan za lokalne vodiče in 1-2 USD/dan za šoferje (odvisno od dežele). Napitnine je najbolje že na začetku potovanja izročiti slovenskemu vodiču, ki nato denar razporeja v prave roke in na koncu naredi obračun ter vam morebitni ostanek vrne.
Kaj je odstopnina?
Z odstopnino pridobite možnost odpovedi potovanja v primeru nekaterih dogodkov, ki so izven vaših moči (bolezen, smrt, naravne nesreče – natančno si o tem preberite v Splošnih pogojih). Odstopina znaša 4% od vrednosti potovanja, zanjo pa se je potrebno odločiti ob prijavi. V primeru odpovedi je potrebno predložiti ustrezno dokumentacijo. Če za potovanje niste vplačali odstopnine in ga odpoveste, ste dolžni agenciji povrniti stroške, ustrezno od časa, ki je ostal do začetka potovanja (glejte Splošne pogoje).
Ali sem na poti zdravstveno zavarovan?
Da, na vseh potovanjih z agencijo TRUD ste avtomatsko zdravstveno zavarovani z asistenco. Izjema so enodnevna potovanja.
Posebne želje: hrana, soba …?
Če bi zaradi kakršnihkoli razlogov (zdravstvenih, družinskih …) radi na potovanju imeli posebno vrsto hrane (vegetarijanska, brezglutenska …), vrsto sobe (ločene ali skupne postelje, povezane sobe …), nas o tem opozorite ob prijavi, ker bomo tako vse stvari veliko lažje uredili.
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji