domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Antarktika
Argentina, Urugvaj, Antarktika, Čile (križarjenje)
Na luksuzni ladji družbe Holand America od Buenos Airesa preko Falklandskih otokov na Antarktiko ter mimo Rta Horn na Ognjeno zemljo vse do patagonskih fjordov in Santiaga de Čile

Chiloe - čilsko otočje na robu sveta
Muzej Antarktike v Trstu
Največje zavarovano območje na svetu
Prvo potniško letalo na Antarktiki
od 07.jan.2019
do 01.feb.2019
Cena
6.250 (najmanj 15 potnikov),
6.350 (najmanj 8 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Buenos Aires
Zjutraj se odpeljemo do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poletimo proti Argentini.
2. dan: Buenos Aires, ogled mesta
Po pristanku začnemo z ogledi argentinske prestolnice. Čeprav je Buenos Aires ogromno velemesto so glavne zanimivosti zbrane v starem mestnem središču in bližnjih četrtih. Sprehodili se bomo po Plazi de Mayo in spoznali veliko zanimivih kolonialnih zgradb, med njimi tudi katedralo in cabildo. Tu je Casa Rosada, od koder je Evita Peron nagovarjala svoje zveste oboževalce. Avenida de Mayo nas bo pripeljala do mogočne vladne palače. Ogledali si bomo zanivi predel San Telmo, kjer so divjali ulični boji, ko so mesto leta 1806 zavzeli Angleži. Po ogledih odhod na ladjo, namestitev v izbranih kabinah. Na ladji imamo vseskozi polni penzion, na voljo so nam številne dejavnosti, sprostitev in zabava, v vsakem pristanišču pa fakultativni izleti. Večerja in nočitev.
3. dan: Buenos Aires, popoldanski odhod ladje
Nadaljujemo z ogledi Buenos Airesa. Sprehodili se bomo po slikoviti La Boci, morda pokukali na znameniti stadion »Bonboniera«, delo slovenskega arhitekta Sulčiča, kjer je blestel Diego Maradona in obiskali četrt Recoleta, kjer bomo videli grobnico Evite Peron. Popoldne bo naša ladja izplula proti Urugvaju.
4. dan: Montevideo, Urugvaj
Na vrsti je ogled urugvajske prestolnice Montevideo. Kot eno najpomembnejših pristanišč južne Amerike je od vedno privabljal obiskovalce z vsega sveta, njegova multikulturnost se kaže tudi različnih arhitekturnih slogih. Sprehodimo se po središču tega privlačnega mesta in si ogledamo njegove najpomembnejše spomenike... Popoldne odplujemo jugu.
5. dan: na morju
Plovba in uživanje v vsem, kar nam ponuja razkošna ladja.
6. dan: Puerto Madryn, Argentina
Puerto Madryn je priljubljeno izhodišče za raziskovanje pestrega živalskega sveta, ki ga je tu proučeval že Charles Darwin. Pingvini, kiti, morski levi, tjulnji... – to bogastvo živalskega sveta si lahko ogledamo na polotoku Valdes ali pa obiščemo Punta Tombo z največjo kolonijo magelanovih pingvinov izven Antarktike.
7. dan: na morju proti jugu
Še en dan, ko plujemo, se razvajamo in opazujemo Atlantski ocean.
8. dan: Port Stanley, Falklandski otoki
Pristanemo na otočju Falklandi, dolgoletnem predmetu spora med Argentino in Anglijo. Vendar je življenje tukaj zelo mirno, tu danes živi le nekaj več kot dva tisoč prebivalcev ter veliko več pingvinov, ki jih lahko tudi obiščemo. Popoldne izplujemo novim doživetjem naproti.
9. dan: na morju proti Antarktiki
Zapuščamo geografsko širino Južne Amerike in se bližamo Antarktiki. Uživanje na ladji v raznih dejavnostih, pogledu na širno morje in pričakovanju skrivnostne celine.
10. dan: Antarctic Sound, Antarktika
Prispeli smo na Antarktiko. Plujemo mimo zalivov, otočkov, z ladje opazujemo divjo lepoto ledenikov in večnega ledu.
11. dan: Danco Coast, Antarktika
Nov dan ob opazovanju izjemnih naravnih lepot Antarktike. Na obalah Danco Coast so znane tudi kolonije pingvinov.
12. dan: arhipelag Palmer, Antarktika
Danes plujemo ob arhipelagu Palmer, ki nam znova nudi izjemna doživetja čarobne Antarktike. Ledene gore, ledeniki, morda ugledamo tudi kite, tjulnje...
13. dan: plovba vzdolž Antarktike
Še en dan za čisti užitek v neokrnjeni naravi in plovbi mimo ledenikov, ledenih gor…
14. dan: na morju
Zapuščamo območje Antarktike in plujemo proti skrajnemu koncu ameriške celine. Obdaja nas širno morje, mi pa uživamo na naši ladji.
15. dan: rt Horn in prelaz Drake, Čile
Danes obplujemo Rt Horn, najjužnejšo točko ameriške celine in tudi to je posebno doživetje. Nekoč strah in trepet mornarjev je rt Horn z današnjo ladijsko tehnologijo povsem varno obpluti, še vedno pa je doživetje divje narave izjemno globoko.
16. dan: Ushuaia, Ognjena zemlja, Argentina, Aleja ledenikov, kanal Beagle
Prispemo v argentinski del Ognjene zemlje, v najjužnejšo mesto na svetu, Ushuaio. Ognjena zemlja je bila nekoč sicer kazenska kolonija, danes pa velja za edinstveno naravno okolje. Sprehod po mestu na koncu sveta, nato pa nadaljevanje plovbe preko Aleje ledenikov in kanala Beagle z izjemnimi pogledi na vse strani.
17. dan: Punta Arenas, Magellanov prelov, Čile
Prispemo v južno čilsko pristanišče Punta Arenas. Smo v čilski Patagoniji. V mestu bomo videli spomenik v spomin na slavnega portugalskega pomorščaka Fardinanda Magellana, ki je odkril pomorsko pot iz Atlantika v Tihi ocean in precej skrajšal pot okoli južne Amerike, predvsem pa jo naredil bolj varno. Pluli bomo po tem prelivu, kjer je Magellan plul pred skoraj 500 leti (1520) na svoji poti okoli sveta. Konca odprave sicer ni dočakal, saj je bil ubit na Molukih (27. aprila 1521), vseeno pa je plovba dokončno dokazala, da je svet okrogel.
18. dan: kanal Sarmiento, ledeniki
Plovba po kanalih in mimo ledenikov proti severu Čila. Še vedno nas obkroža izjemna patagonska narava.
19. dan: čilski fjordi
Plovba po številnih kanalih in fjordih čilskega arhipelaga, mimo ledenikov...
20. dan: Puerto Chacabuco
Zasidrani smo v Puerto Chacabucu, v osrčju čilske Patagonije. Občudujemo zasnežene gore, morda jezera, pojavijo se prvi gozdovi. Sprehod po mestu, popoldne nadaljevanje plovbe.
21. dan: otok Chiloe
Otok Chiloe je zopet povsem nov svet. Tu je posejanih šestnajst lesenih cerkva, ki spadajo v Unescovo kulturno dediščino. Na obali naletimo na »palafitos« - hiške na pilotih. Otok je dom lisic, morskih levov, neokrnjena narava je raj za razne dejavnosti: jahanje, ribarjenje, kajak...
22. dan: Puerto Montt, čilska jezerska pokrajina
Zjutraj pristanemo v čilskem pristanišču Puerto Monnt. Ta del Čila imenujemo čilska jezerska pokrajina. Na voljo imamo izlete do slikovitih okoliških jezer ali celo foto safari do vulkana Osorno. Zvečer izplujemo in nadaljujemo križarjenje proti severu.
23. dan: na morju
Še zadnji dan v celoti na morju. Plujemo proti osrednjemu Čilu in se sproščamo ob dejavnostih na ladji.
24. dan: Valparaiso-Santiago de Čile
Zjutraj priplujemo v Valparaiso, čudovito, pod Unescom zaščiteno mesto. Po krajšem ogledu odhod v prestolnico, Santiago de Čile. Popoldanski ogled glavnih znamenitosti mesta: sprehodili se bomo po prijetnem Paseu Ahumada in spoznali staro mestno jedro okoli Plaze de Armas, očarala nas bo cerkev svetega Frančiška, ena najstarejših zgradb v mestu, videli bomo predsedniško palačo... Nočitev v Santiagu.
25. dan: Santiago de Čile-Evropa
Prosto do odhoda na letališče in poleta v Evropo.
26. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek na enem od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Slovenijo.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji