domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Argentina in Čile
Od ledenikov Patagonije do indijanskih vasic in puščave
od 17.jan.2023
do 31.jan.2023
Cena
3.990 (najmanj 20 potnikov),
4.190 (najmanj 15 potnikov),
4.390 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Buenos Aires
Zjutraj se odpeljemo do enega od bližnjih letališč ter z enim postankom poletimo proti Južni Ameriki. Obroki na letalu, nočni let.
2. dan: Buenos Aires
Po pristanku bomo začeli z ogledi argentinske prestolnice. Čeprav je Buenos Aires ogromno velemesto, so glavne zanimivosti zbrane v starem mestnem središču in bližnjih četrtih. Morda pričnemo kar v kavarni Tortoni, ki jo je obiskoval tudi Jorge Luis Borges. Sprehodili se bomo po aveniji 9. de Julio do osrednja trga Plaza de Mayo. Videli bomo veliko zanimivih kolonialnih zgradb, med njimi staro mestno hišo Cabildo, slavno Caso Rosado, od koder je Evita Peron nagovarjala svoje zveste oboževalce ter katedralo, v kateri je kot kardinal služboval papež Frančišek. Ogledali si bomo predel San Telmo in se sprehodili po slikoviti La Boci. Tu stoji slavni stadion »La Bonbonera«, delo slovenskega arhitekta Viktorja Sulčiča, kjer je brcal tudi argentinski heroj Diego Maradona. Obiskali bomo Recoleto, kjer se ustavimo pred grobnico Evite Peron. Večerja in nočitev.
3. dan: Buenos Aires-Ushuaia-N.P. Ognjena zemlja in zaliv Lapatia
Zajtrk. Čaka nas polet na skrajni jug ameriške celine in Patagonije, v najjužnejše mesto na svetu Ushuaio. Vstopili bomo v naravni park Ognjena zemlja, ki se začenja le nekaj kilometrov iz mesta in občudovali divjo pokrajino, ki je bila za prve naseljence precej negostoljubna. Pokrajina je bila inspiracija tudi za nekatere umetnike, naprimer Julesa Verna, ki v svoji znameniti knjigi omenja svetilnik na koncu sveta. Videli bomo različne ptice, tu je tudi dom rdeče lisice, gvanaka, kondorjev... Večerja in nočitev.
4. dan: Ushuaia-kanal Beagle
Po zajtrku nas čaka nepozabno križarjenje po zalivu Beagle, ki je povezava med Atlantskim in Tihim oceanom. Spremljala nas bo divja pokrajina visokih gorskih verig in ledenega morja. Kanal je dobil ime po ladji, na kateri je bil tudi Charles Darwin, ki je raziskoval živalstvo tega dela sveta. Posebno doživetje bo srečanje s kolonijo morskih levov, srečali se bomo s kormorani... Po povratku v Ushuaio imamo kosilo in še nekaj prostega časa. Nočitev.
5. dan: Ushuaia-Punta Arenas
Zajtrk. Z avtobusom gremo na pot preko Ognjene zemlje. Peljemo skozi pogorje Sierra de Beauvoir in mesta Ria Grande do ožine, ki zapira vhod v Magellanov preliv. Na Ognjeni zemlji so nekoč živela različna indijanska plemena, ki so se popolnoma prilagodila zahtevnim življenjskim razmeram na jugu celine. Po prihodu v Punta Arenas se sprehodimo po središču tega čilskega mesta in dan zaključimo z večerjo. Večerja in nočitev.
6. dan: Punta Arenas-Puero Natales-Torres del Paine Punta Arenas-Puero Natales-Torres del Paine
Zajtrk in ogled Punta Arenasa. Nato vožnja v Puerto Natales, ki je bil včasih odvisen predvsem od industrije volne in ribolova, danes pa vse bolj pridobiva na pomenu tudi kot turistično središče. Večerja in nočitev.
7. dan: Torres del Paine-Calafate
Zajtrk. Narodni park Torres del Paine v čilskem delu Patagonije velja za najlepšega v Čilu in enega najlepših narodnih parkov na svetu. Park je dobil ime po indijanski besedi za modro barvo, paine, njegov zaščitni znak pa so čez dva tisoč metrov visoki veličastni granitni stebri. Tu so našle svoj življenjski prostor mnoge živalske vrste - gvanako, lame, pume, kondorji... Ogled najlepšega in dostopnega dela parka. Po ogledu odhod nazaj v Argentino, v mesto Calafate. Večerja in nočitev.
8. dan: Calafate-Perito Moreno
Zajtrk. Calafate je znan kot izhodišče za obisk številnih argentinske narodnih parkov. Čaka nas mogočni ledenik Perito Moreno v narodnem parku
Los Glaciares. Ledenik je eno od svetovnih čudes in eden redkih premikajočih se ledenikov, ki se nahaja ob jezeru Lago Argentino. Vsakih nekaj let vodna sila toliko izpodje ogromen ledenik, da se ta z neznanskim truščem podre v jezero. Kosilo. Nočitev.
9. dan: Calafate-Buenos Aires-Salta
Zajtrk in odhod na letališče. Polet proti Buenos Airesu in nato nadaljevanje poti v Salto. Sprehod po zanimivem mestecu, ki je izhodišče za raziskovanje fascinantne pokrajine v bližini tromeje Argentine, Čila in Bolivije. Večerja in nočitev.
10. dan: Salta-San Antonio-Salinas Grandes-Quebrada de Huamahuaca
Zajtrk in že nas čaka nova pustolovščina, vožnja ob sloviti železniški progi Tren de Las Nubes (Vlak do oblakov). Z avtobusom se odpeljemo v kraj San Antonio de Los Cobres, kjer živijo staroselska indijanska plemena. Obiščemo zanimivo nahajališče kamene soli, nato pa nas čez prelaz pot vodi v dolino Quebrada de Humahuaca. Večerja in nočitev.
11. dan: Quebrada de Huamahuaca-Purmamarca-Jujuy-Salta
Zajtrk. Dolina Quebrada de Humahuaca je uvrščena na Unescov seznam in nam ponuja veliko izjemnih doživetij. Ogledali si bomo Goro sedmerih barv, naleteli bomo tudi na ostanke inkovskih mumij in drugih kultur iz tega območja. V Tilcari bomo obiskali arheološki muzej, v mestu Humahuaca si ogledamo imenitno katedralo ter živahno lokalno tržnico in se mimo Jujuya vrnemo v Salto, potem ko prečkamo rodovitno dolino s plantažami tobaka. Večerja in nočitev.
12. dan: Salta-Valles Calchaquies-Cafayate-Salta
Zajtrk. Pred nami je še en čudovit dan, ko bomo se bomo odpravili na raziskovanje področja Valles Calchaquies. Pred nami se bo odpirala čudovita narava, doline, kanjoni, oaze in vse kar lahko ponudi izjemni puščavski svet. To je tudi dom odlične vinske trte – tu pridelujejo ene najboljših vin v Argentini in seveda bomo obiskali tudi kakšno od priznanih kleti in poskusili tamkajšnjo vinsko kapljico. Srečevali bomo domačine, ki imajo indijanske korenine, se ustavili v kakšni majhni vasici in nekje na poti imeli tudi kosilo. Vrnitev v Salto in nočitev.
13. dan: Salta-Buenos Aires
Dopoldanski prevoz na letališče in polet v Buenos Aires. Zvečer možnost obiska predstave tanga z večerjo. Nočitev.
14. dan: Buenos Aires (izlet na ranč)-Evropa
Zajtrk. Prost dan za samostojne sprehode in oglede, lahko pa se udeležite opcijskega izleta na tipični argentinski ranč. Odšli bomo v argentinsko pampo, kjer bomo na ranču spoznali južnoameriške gavče, ki nas bodo naučili jahalnih veščin ter nam predstavili folklorno glasbo in plese. Seveda nam bodo postregli s tipičnim argentinskim kosilom na žaru. Vrnitev v Buenos Aires in odhod na letališče ter polet v Evropo.
15. dan: Ljubljana
Pristanek v jutranjih urah v Benetkah in še prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji