domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Florida in Bahami
Miami, Orlando in križarjenje med karibskimi otoki
Florida je vpeta v Mehiški zaliv, na pragu Karibskega morja leži dežela iz sanj. Stoletja so se na teh prostorih mešali številni narodi, ki so vsak po svoje prispevali, da je danes Florida velik kotel različnih kultur, ki ji dajejo njen šarm, temperament in obraz. Nekaj časa bomo posvetili svetovljanskemu Miamiju, spoznali bomo narodni park Everglades, ki predstavlja največjo subtropsko divjino celinskih ZDA. Orlando je mesto zabaviščnih parkov in tudi mi bomo obiskali kakšnega od njih. Pogledali si bomo vesoljski izstrelitveni center Cape Canaveral z lansirnimi ploščadmi in razstavljenimi vesoljskimi plovili. Na večdnevnem križarjenju po Bahamih bomo obiskali Key West, Coco Bay in Nassau. Očarljiv raj karibske raznolikosti leži približno 80 km jugovzhodno od Floride in 100 km severno od Kube. 700 otokov, od katerih je naseljenih le 30, 15 pa jih je popolnoma odprtih za turiste, privablja svoje goste s turkizno modrim morjem. Plaže so še danes videti tako nedotaknjene, kot so jih nekoč našli španski osvojevalci. Ti so vode okoli otokov poimenovali Baja Mar (v prevodu: plitko morje). Iz tega poimenovanja so nastali Bahamas.

Vesna s Floride
od 24.okt.2020
do 03.nov.2020
Cena
2.490 (najmanj 10 potnikov),
2.590 (najmanj 7 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Miami
Zberemo se na ljubljanskem letališču oziroma se z avtobusom odpeljemo do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poletimo proti Floridi. Pristanek na Floridi in po opravljenih obmejnih formalnostih, prevoz do hotela. Nočitev.
2. dan: Miami-vkrcanje na ladjo-Bahami
Po zajtrku prosto, nato organiziran transfer do pristanišča in vkrcanje na ladjo Navigator Of The Seas. Nastanitev v dvoposteljnih notranjih kabinah (polni penzion) za 4-dnevno križarjenje na Bahame. Nočitev na ladji.
3. dan: plovba
Dan na ladji, plovba po morju. Čas za počitek in različne aktivnosti na ladji. Plovba proti Bahamom, nočitev na ladji.
4. dan: Nassau
Jutranji pristanek v mestu Nassau na območju Bahamov, ki je bil v zgodovini dolgo center karibskih piratov. Možnost obiska studiev filmske družbe Universal, kjer so leta 1996 snemali znamenitega Flipperja. Možnost peš ogleda mesta z obiskom destilarne ruma… Nočitev na ladji.
5. dan: Coco Bay
Ta dan zasidranje ladje ob otoku Coco Bay s čudovitimi peščenimi plažami. Možnost različnih izletov ali počitka na ladji. Nočitev na ladji in plovba proti Floridi.
6. dan: Cape Canaveral-Orlando
Zajtrk na ladji. Jutranji pristanek v pristanišču Port Canaveral in izkrcanje. Krajša vožnja do vesoljskega izstrelišča Cape Canaveral ob Atlantskem oceanu. Ogled Kennedyjevega vesoljskega centra z lansirnimi ploščadmi in razstavljenimi vesoljskimi plovili.
Popoldansko nadaljevanje v Orlando, svetovno središče zabaviščnih parkov, primerno tudi za družine z otroki. Nastanitev v hotelu in nočitev.
7. dan: Orlando
Zajtrk. Prost dan. Možnost obiska katerega izmed zabaviščnih parkov v mestu (Universal Studios, Disneyland, Sea World - doplačilo) ali zgolj čas za oglede mesta in nakupe. Nočitev v hotelu.
8. dan: Orlando-Fort Myers-Naples
Zajtrk. Odhod proti zahodni obali skozi območje s prostranimi limonovimi nasadi Winter Haven, v Fort Myers, zimsko rezidenco Thomasa Edisona. Po želji obisk Edisonovega muzeja in botaničnega vrta. Nadaljevanje vožnje mimo mondenih letoviških naselij v obmorsko mestece Naples, ki je tudi znano letovišče. Večerja v restavraciji, nastanitev v hotelu in nočitev.
9. dan: Key West
Zajtrk in vožnja na Key West, slikovite tropske otoke čisto na jugu Floride, ki so povezani s kopnim. Odlikuje jih bujna vegetacija, bele peščene plaže, zanimiva arhitektura ... Vožnja med številnimi otočki, prečkanje 42 mostov in ustavljanje na zanimivejših mestih. Prihod do najjužnejše točke celinske ZDA in Floride – do otočka Key West, imenovanem tudi “okus Karibov”, ker so se tam včasih zadrževali pirati. Obisk trgovinic in lokalov, ter pomola, ki je vsak večer poln občudovalcev sončnega zahoda. Tu je nekaj časa živel Ernest Hemingway. Vrnitev nazaj po isti poti proti Miamiju. Večerja v restavraciji. Nočitev v hotelu.
10. dan: Miami-Everglades
Zajtrk. Vožnja do narodnega parka Everglades, največje subtropske divjine v ZDA. Obisk močvirij in mokrišč, domovanj krokodilov, kač, želv in več kot 300 vrst ptic. Popoldanski prihod v Miami (krajši ogled), nato transfer do letališča Miami in predvidoma kasnejši popoldanski oz. večerni polet proti Evropi.
11. dan: Ljubljana-Maribor
Čaka nas še polet v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v odhodne kraje.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji