domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Kanada
od vzhoda do zahoda - čudovita mesta ter lepote neokrnjene narave

Kanada slovi po svoji neokrnjeni naravi ter čudovitih in urejenih mestih. Spoznali bomo najlepša mesta vzhodnega dela: Toronto z bližnjimi Niagarskimi slapovi, Ottawo, Montreal, Quebec. Nato poletimo v Calgary, ki je gostil olimpijske igre 1988 in se preko nepozabne narave Skalnega gorovja in številnih narodnih parkov podamo vse do enega najlepših mest na svetu, Vancouvra. Potovanje nam bo tako odkrilo vse lepote druge največje ameriške države, ki je zagotovo tudi ena najlepših in najbolj prijaznih dežel pod soncem.

Umrl je pevec Gord Downie
Matej iz Vancouvra
Preiskave umorov staroselcev
Teja iz Calgaryja
Kanada - članek
Najboljša kanadska restavracija je "doma" na Novi Fundlandiji!

od 13.jul.2022
do 26.jul.2022
Cena
3.890 (najmanj 12 potnikov),
4.090 (najmanj 7 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Toronto
Zbrali se bomo na ljubljanskem letališču oziroma se z avtobusom odpeljali do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poleteli proti Kanadi. Po pristanku v Torontu nas bo pot vodila ob obrežjih Ontarijskega jezera in reke sv. Lovrenca in tako bomo prišli do Kigstona, nekdanje prestolnice Zgornje Kanade. Nočitev.
2. dan: Kingston-Thousands islands-Montreal
Zjutraj se odpeljemo do narodnega parka Tisočih otokov. Po želji vožnja z ladjico med otočki bomo lahko uživali v prelepi naravi. Nato se odpravimo do Montreala in si ogledamo to drugo največje francosko govoreče mesto na svetu, ki je tudi gospodarsko središče vzhodne Kanade. Kljub velikosti je to izredno prijetno mesto z mešanico francoskega in angleškega šarma. Videli bomo baziliko Notre Dame (od zunaj), olimpijski kompleks iz leta 1976, univerzo in druge zanimivosti. Nočitev.
3. dan: Montreal-Quebec
Pot nadaljujemo v Quebec, ki predstavlja zibelko francoske kulture v Kanadi in je edino obzidano mesto v severni Ameriki. Videli in spoznali bomo mnoge stare cerkve, hiše, se sprehodili po ozkih ulicah. Mesto je razdeljeno na spodnji in zgornji del s citadelo in utrdbo. Med njegove znamenitosti se uvršča še Kraljevi trg, grad Frontenac, katedrala, deželni parlament… Spoznamo tudi baziliko Sainte Anne de Beaupre, ki velja za najstarejšo romarsko središče v severni Ameriki. Nočitev.
4. dan: Quebec
Nadaljevanje ogledov v Quebecu, ki ima izjemen kulturni in zgodovinski pomen, lepota starega dela mesta pa ga uvršča med Unescove kulturne spomenike. Obiščemo eno od vasic prvotnih indijanskih naseljencev, kjer spoznamo njihovo kulturo in plese. Popoldne nekaj prostega časa. Nočitev.
5. dan: Quebec-Ottawa
Odpravimo se proti kanadski prestolnici Ottawi. Vidimo njene znamenitosti parlament, sodišče, mestno hišo, kanal Rideau, ki deli mesto na vzhodni in zahodni del. Velik del prebivalstva tega mesta je uradništvo, industrije skoraj ne poznajo. Nočitev.
6. dan: Ottawa-Toronto
Na vrsti je pot do Toronta, ki je pravi talilni lonec različnih kultur in narodnosti. Mesto skriva veliko zanimivosti: deželni parlament, mestno hišo, stadion Skydome, živahno obrežje ob jezeru Ontario, Eaton center. Posebno mesto zavzema stolp CN tower, najvišja prosto stoječa stavba na svetu, na katerega se bomo povzpeli in uživali v prelepih razgledih. Nočitev.
7. dan: Toronto-Niagarski slapovi-Toronto-Calgary
Dan je namenjen ogledu Niagarskih slapov, še enega bisera na
naši poti. Lahko se bomo spustili na ploščad prav pod slapovi, posebno doživetje pa po tudi vožnja z ladjo, ko bomo še bolj občutili njihovo mogočnost. Popoldan vrnitev v Toronto in polet v olimpijsko mesto Calgary. Nočitev.
8. dan: Calgary-Canmore-Banff-Lake Louis
Dopoldan si ogledamo mesto, nato pa vstopimo v čudoviti svet Skalnega gorovja in nadaljujemo pot proti Canmoru in Banffu, izredno priljubljenem turističnem središču. Tudi istoimenski park se ponaša z impresivno pokrajino. To je najstarejši park v Kanadi, pa tudi eden najlepših. Naleteli bomo na vroče vrelce, mogoče tudi na medvede in jelene. Dan bomo zaključili v Lake Louisu z eno najlepših gorskih pokrajin na svetu in ledeniško dolino z istoimenskim jezerom in Skalnim gorovjem v ozadju. Nočitev.
9. dan: Lake Louis-Jasper
To bo sproščen dan z ogledi in postanki v prekrasni pokrajini. Po »ledeniški cesti«, ki povezuje Lake Louis in Jasper bomo občudovali gore in jezera, doline, ledenike, slapove, lahko bomo veliko fotografirali, mogoče v objektiv ulovimo kakšno žival iz divjine. Pri ledeniku Athabasca imamo možnost vožnje s posebnim vozilom po ledeniku. Prihod v Jasper in nekaj prostega časa. Nočitev.
10. dan: Jasper-Kamloops
Tudi današnja pot bo zanimiva in spektakularna. Ustavili se bomo pod goro Robson, ki je s 3935 metri najvišja v kanadskem Skalnem gorovju. Nato se ustavimo pri slapovih Helckmen, ki so s 135 metri enih najbolj spektakularnih v Britanski Kolumbiji. Prihod v Kamloops, nočitev.
11. dan: Vancouver
Pot nas bo vodila mimo krajev Cache Creek in Lillooett, kjer se začenja pot zlatokopov, Klondike trail. Po zanimivi pokrajini popoldan prispemo v Whistler, pomembno smučarsko središče, ki je med olimpijskimi igrami v Vancouvru gostil tekme alpskih smučarjev. Po eni najbolj slikoviti cest v zahodni Kanadi se končno pripeljemo v Vancouver, ki velja za eno najlepših in za življenje najbolj prijaznih mest na svetu. Tudi klima je tu izredno prijetna, mesto leži med morjem in gorami, na eni strani imamo zalive Pacifika, na drugi zasnežene vrhove. S trajektom se odpeljemo na Vancouvrski otok. Nočitev.
12. dan: Vancouver, otok Victoria
Spoznali bomo Victorio, ki je glavno mesto Britanske Kolumbije. Videli bomo parlament, spoznamo staro pristanišče, tržnico, Beacon Hill Park, rezidenčno četrt Oakland, kitajsko četrt. Popoldne vrnitev s trajektom v Vancouver. Gastown je stari del mesta, kjer vidimo hiše iz viktorijanske dobe, zapeljemo se v poslovni Pacific Centre, obiščemo kitajsko četrt in Stanley Park s totemi, mostovi Burrard, Granville in Cambi ter druge zanimivosti. Nočitev.
13. dan: Vancouver-Evropa
Nadaljevanje ogledov v Vancouvru. Po želji se povzpnemo na Grouse Mountain, ki ponuja izjemen razgled na mesto in njegovo čudovito okolico. Sledi odhod na letališče in polet proti Evropi.
14. dan: Ljubljana
Čaka nas še polet v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v odhodne kraje.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji