domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > SEVERNA IN LATINSKA AMERIKA > KUBA > Kuba, potovanje in počitnice
Kuba, potovanje in počitnice
Od Havane do Trinidada ter oddih ob karibskem morju

Vabimo vas na potovanje na Kubo, kjer nas bodo prevzeli ritmi salse in pravo karibsko razpoloženje. Včasih se nam bo zdelo, kot da se je na Kubi čas ustavil pred petdesetimi ali več leti, ampak prav to ji daje neustavljiv šarm. Naleteli bomo na velike ameriške avtomobile iz prve polovice dvajsetega stoletja, skupine uličnih glasbenikov, povsod prisotne podobe neminljivega Che Guevare… Revolucija je na Kubi spremenila marsikaj, ostala pa so čudovita kolonialna mesta, idilična pokrajina, salsa, cigare… Pozabili seveda nismo niti na oddih v toplem karibskem morju.

Kubanska glasba ponovno v Beli hiši
Borut s Kube

od 24.okt.2019
do 02.nov.2019
Cena
2.190 (najmanj 20 potnikov),
2.290 (najmanj 15 potnikov),
2.450 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Benetke-Havana
Organiziran prevoz iz Maribora do letališča v Benetkah in polet v Havano z enim prestopanjem. Prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.
2. dan: Havana
Zajtrk. Ogled starega dela Havane, vpisanega na seznam Unescove svetovne dediščine: trg sv. Frančiška Asiškega, Plaza de la Catedral in Muzej ruma. Po kosilu v tipični restavraciji ogled novega dela mesta − soseski Centro in Vedado. Nadaljevanje ogleda mesta: predsedniška palača, mestni park, Capitolia Nacional, bulvar Malecon, Trg Revolucije, Park Johna Lennona, četrt Miramar. Nekaj prostega za samostojne oglede ali nakupe. Zvečer po želji ogled svetovno znanega kabareta “Tropicana«. Nočitev v hotelu.
3. dan: Havana-Cojimar-Havana
Po zajtrku sledi organizirana vožnja v ribiško vas Cojimar, kjer je imel Hemingway zasidrano barko in kjer je dobil navdih za roman Starec in morje. Kosilo. Popoldan prosto v Havani. Zvečer možnost obiska havanskih barov, ki jih je v svojem času obiskoval Hemingway. Vrnitev v hotel in nočitev.
4. dan: Havana-Pinar del Rio-Vinales-Havana
Po zajtrku izlet na zahodni del otoka do kraja Pinar del Rio. Območje je znano po pridelavi tobaka. Ogled tovarne cigar. Nadaljevanje do kraja Vinales – slikovite doline z nenavadnimi oblikami skal in gričev. Kosilo. Na tej poti še ogled moderne skalne poslikave in obisk starodavne indijanske jame s kapniki. Vrnitev z avtobusom v Havano in nočitev.
5. dan: Havana-Cienaga de Zapata-Cienfuegos-Trinidad
Zajtrk. Avtobusna vožnja proti narodnemu parku Cienaga de Zapata, enemu največjih močvirnatih območij in domovanju številnih vrst ptic, plazilcev ter značilnega rastlinja. Kosilo. Sledi izlet z ladjico do vasi z muzejem, ki prikazuje življenje domorodcev pred prihodom Špancev. Nadaljevanje do mesta Cienfuegos. Krajši panoramski ogled, nato nadaljevanje proti Trinidadu, še enemu mestu na seznamu Unesca. Prevoz do hotela in nastanitev.
6. dan: Trinidad-Santa Clara- Varadero
Po zajtrku ogled Trinidada. Ogled središča: Plaza Mayor, cerkev Sv. Trojice, zanimiva arhitektura iz 16. stoletja. Obisk mestnega muzeja, glasbene hiše »Trova«, in značilni bar »La Canchanchara«. Nadaljevanje potovanja v Santa Claro, prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov, in ogled mavzoleja Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ubitih v Boliviji. Še vožnja proti letovišču Varaderu, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
7. dan: prosto (fakultativni izleti)
Prosta dneva za počitek, plavanje ali udeležbo na fakultativnih izletih. Vključena hrana in pijača »all inclusive«.
8. dan: prosto (fakultativni izleti)
Prosta dneva za počitek, plavanje ali udeležbo na fakultativnih izletih. Vključena hrana in pijača »all inclusive«.
9. dan: Varadero-Havana-Evropa
Dopoldne prosto. Zgodaj popoldne prevoz proti letališču in nočni let proti Evropi.
10. dan: Evropa-Benetke-Ljubljana-Maribor
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in let v Benetke. Sledi še organiziran prevoz do odhodnih krajev
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji