domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Vzhod ZDA in Kanade
Najlepša mesta vzhodne Kanade in ZDA, Niagarski slapovi
od 20.maj.2020
do 02.jun.2020
Cena
2.750 (najmanj 20 potnikov),
2.850 (najmanj 15 potnikov),
2.950 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-New York
Odhod proti enemu od bližnjih letališč in polet v ZDA. Popoldanski pristanek v New Yorku in odhod proti hotelu. Nočitev.
2. dan: Filadelfija-Washighton
Po zajtrku odhod v Filadelfijo, najbolj zgodovinsko mesto v Ameriki. Filadelfija je mesto, kjer je bila leta 1776 podpisana ameriška deklaracija o neodvisnosti. Tu so napisali ustavo, kovali prvi denar in tu je najstarejša ulica v Ameriki. Ogled mesta: Park neodvisnosti (zvon svobode, dvorana neodvisnosti), Wallnut Street, mestna hiša. Po ogledu nadaljevanje poti v Washington. Nočitev.
3. dan: Washighton
Zajtrk. Odpravimo se do najstarejšega predela mesta, Georgetowna. Navdušile nas bodo tlakovane ulice, urejeno obalno sprehajališče ter številne restavracije in lokali. Nadaljevanje odledov: Lincolnov, Rooseveltov in Washingtonov mavzolej, Kapitolski grič, Bela hiša, Pentagon, pokopališče Arlington. Možnost ogleda letalskega in vesoljskega muzeja Smithsonian, kjer je na ogled tudi originalno letalo bratov Wright iz leta 1903, The Spirit of St. Louis, in komandni modul Apolla 11. Nočitev.
4. dan: Pensilvanija-Lancaster County-Amiši-Niagarski slapovi
Po zajtrku odhod v državo Pensilvanija do Lancaster Countyja. Ta predel je znan kot dežela Amišev. Obisk tipične farme Amišev. Nadaljevanje poti proti mogočnim Niagarskim slapovom. Nočitev.
5. dan: Niagara-Toronto
Zajtrk. Dan je namenjen ogledu mogočnih Niagarskih slapov. Lahko se bomo spustili na ploščad prav pod slapovi ali se zapeljali z ladjico ter še bolj občutili njihovo mogočnost. Odhod v Toronto. Nočitev.
6. dan: Toronto-Ottawa
Zajtrk. Na vrsti je ogled Toronta, ki je pravi talilni lonec različnih kultur in narodnosti. Mesto skriva veliko zanimivosti: deželni parlament, mestno hišo, stadion Skydome, živahno obrežje ob jezeru Ontario, Eaton center. Posebno mesto zavzema stolp CN tower, najvišja prosto stoječa stavba na svetu, na katerega se bomo povzpeli in uživali v prelepih razgledih. Po ogledih odhod proti Ottawi. Nočitev.
7. dan: Ottawa-Quebec
Po zajtrku ogled kanadske prestolnice. Vidimo njene znamenitosti: parlament, sodišče, mestno hišo, kanal Rideau, ki deli mesto na vzhodni in zahodni del. Velik del prebivalstva tega mesta je uradništvo, industrije skoraj ne poznajo. Po ogledih pot do najlepšega mesta vzhodne Kanade. Nočitev.
8. dan: Quebec-Montreal
Zajtrk. Quebec ima izjemen kulturni in zgodovinski pomen, lepota starega dela mesta pa ga uvršča med Unescove kulturne spomenike. Mesto predstavlja zibelko francoske kulture v Kanadi in je edino obzidano mesto v severni Ameriki. Mesto je razdeljeno na spodnji in zgornji del s citadelo in utrdbo. Med njegove znamenitosti se uvršča še Kraljevi trg, grad Frontenac, katedrala, deželni parlament. Nočitev.
9. dan: Montreal-Boston
Zajtrk in ogled drugega največjega francosko govorečega mesta na svetu, ki je tudi gospodarsko središče vzhodne Kanade. Kljub velikosti je to izredno prijetno mesto z mešanico francoskega in angleškega šarma. Videli bomo baziliko Notre Dame (od zunaj), olimpijski kompleks iz leta 1976, univerzo in druge zanimivosti. Po ogledih se odpeljemo proti Bostonu. Nočitev.
10. dan: Boston
Zajtrk. Danes bomo spoznali Boston, glavno mesto države Massachusetts, ki ima velik zgodovinski pomen in je znan tudi kot zibelka sodobne Amerike. Med ogledom mesta bomo videli Cambridge, kjer se nahaja tudi znameniti Harvard. Pot čez reko nas pripelje do Poti svobode, kjer se nahajajo ključne znamenitosti povezane z ameriško neodvisnostjo, ki segajo v začetek ameriške revolucije. Tukaj so se leta 1770 odvijali razni dogodki, ki so bili povod za ameriško vojno za neodvisnost, bostonski pokol in bostonsko čajanko. Videli bomo tudi Beacon Hill, sosesko znano po očarljivih tlakovanih ulicah, plinskih svetilkah... Spoznali bomo Quincy Market, zgodovinski trgovski kompleks, kjer se nahajajo številne trgovine in restavracije. Nočitev.
11. dan: Boston-New York
Po zajtrku se odpravimo proti New Yorku. Popoldne sprehod po High Line, sprehajališču, ki poteka nad ulicami West Side in nudi lepo panoramsko doživetje. Obisk trga Times Square, zbirališča domačinov in obiskovalcev z vsega sveta. Nočitev.
12. dan: New York
Zajtrk. Celodnevni ogled znamenitosti: Zgornji in Spodnji Manhattan, Peta avenija, Wall Street, Centralni park, Liberty Island s kipom svobode. Po želji obisk nebotičnika Empire State Building. Ta dan se prevažamo z javnim prevozom. Nočitev.
13. dan: New York-Evropa
Po zajtrku prosto za samostojne oglede, obiske galerij, restavracij, nakupovalnih centrov… Ob dogovorjeni uri odhod na letališče in polet proti Evropi.
14. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek na bližnjem letališču ter še prevoz do Slovenije.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji