domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > SEVERNA IN LATINSKA AMERIKA > ZDA > Kalifornija, Yellowstone, Rushmore
Kalifornija, Yellowstone, Rushmore
z obiskom kongresa FDI v San Franciscu

Potovanje, ki je nepozabna mešanica svetovljanskih velemest ter čudovite narave in naravnih parkov. Iz mondene Kalifornije z vilami slavnih hollywoodskih igralcev se bomo kmalu znašli na »divjem zahodu«. Obiskali bomo prizorišča krutih bitk, v katerih so Indijanci poskušali ohraniti svoje ozemlje in način življenja. Tu bomo vstopili v kakšen saloon in se počutili kot v pravem westernu. Pot je posejana z naravnimi čudesi brez primere, obiskali bomo tudi edinstveno goro Mr. Rushmore.

od 02.sep.2019
do 16.sep.2019
Cena
3.390 (najmanj 20 potnikov),
3.590 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Los Angeles
Jutranji prevoz do enega od okoliških letališč, od koder z enim vmesnim postankom poletimo proti Los Angelesu. Po pristanku prevoz do nastanitve. Nočitev.
2. dan: Los Angeles
Danes si natančneje si ogledamo mesto angelov. Sprehodili se bomo po pločniku slavnih mimo gledališča, kjer vsako leto podeljujejo oskarje za filmske dosežke. Videli bomo Kitajsko gledališče, se sprehodili po Sunset Strip Bulevarju, fotografirali odtise rok in nog slavnih osebnosti, ki jih puščajo v svežem betonu na ulici slavnih. Zapeljali se bomo po znamenitem Rodeo Driveu in na Beverly Hillsu spoznali okolje, kjer prebivajo slavni igralci. Nato odhod proti severu. Nočitev.
3. dan: San Louis Obispo-San Simeon-Carmel-Monterey-San Francisco
Naša pot se nadaljuje po pacifiški cesti. Po čudoviti cesti z lepim pogledom na Pacifik, gore in mesteca ob morju bomo prispeli do misijona Carmel, ki ima pridevek »romantični«. Izjemnost mu dajejo peščeno zidovje, mavrski stolp, okna ter lega med morjem in hribi. Postanek v Montereyu in drugih mestecih na poti. Prenočevanje pred San Franciscom. Nočitev.
4. dan: San Francisco
Udeležba na sejmu FDI. Nato ogled mesta: zapeljali se bomo skozi mestno središče z mestno hišo ter si ogledali vrste viktorijanskih hišk imenovane »Pobarvane dame«. Spoznali bomo zanimivosti kot so Union Square, Civic Center, Lombard Street, Twin Peaks, Alamo Square... Ustavimo se na pomolu 39, kjer si lahko privoščimo kakšno morsko jed, se sprehodimo skozi vrvež obiskovalcev in opazujemo morske leve, ki lenarijo v marini. Poslovili se bomo od čudovitega mesta ob zalivu in jo ubrali proti severu, čez sloviti most Golden Gate. Nočitev.
5. dan: San Francisco-Sacramento-Lake Tahoe
Odhod proti Sacramentu, ki je zagotovo eno najlepših mest v Kaliforniji. Celo mestno četrt so pustili tako, kot je bila v času zlate mrzlice. Salooni, trgovinice, pošta in banka, vse spominja na vesterne Johna Forda. Kalifornijski Kapitol, kjer ima sedež guverner, je impozantna stavba, polna marmorja in s čudovitim pogledom na kupolo iz ene strani in vrtom na drugi. Sledi pot proti čudovitemu jezeru Tahoe. Nočitev.
6. dan: Lake Tahoe-Ely
Nekaj časa preživimo ob jezeru Tahoe na meji med Nevado in Kalifornijo, ki je priljubljeno tako pozimi s prostranimi smučišči kot poleti s sprehajalnimi in drugimi rekreacijskimi možnostmi. Nato nas čaka pot po »najbolj samotni cesti« v ZDA. Nekje na tej poti je tudi vojaška baza »top Gun«. Nočitev.
7. dan: Salt Lake City-Skalno gorovje-Jackson Hole
Vožnja preko slikovitega Skalnega gorovja, Rocky Mountains, popoldne prispemo v Jackson Hole. Pozimi je Jackson Hole priljubljeno smučarsko središče, poleti pa je obvezen obisk narodnega parka Grand Teton s svojimi mogočnimi gorskimi vrhovi, slikovitimi jezeri in čudovito vegetacijo, ki se praktično ni spreminjala od prazgodovine. Zvečer se sprehodimo po prijetnem mestecu, polnem trgovin in barov z živo glasbo. Nočitev.
8. dan: NP Grand Teton-NP Yellowstone
Danes nas čaka še en nepozaben dan, eden vrhuncev našega potovanja. Peljemo se mimo mogočnih štiritisočakov narodnega parka Teton in prispemo do sosednjega, še bolj znanega parka Yellowstone. Edinstveni park je pravo čudo narave. Povsod se iz zemlje kadi, bruhajo gejzirji, tečejo vroče reke, še celo sama tla so vroča na dotik. Narava se spreminja v najbolj nenavadnih barvah, kot da smo na drugem planetu. Nočitev.
9. dan: NP Yellowstone-Cody
Obiščemo Grizzly & Wolf Discovery
Center. Prvotno je bilo to zavetišče za grizlije, ki so se preveč navadili na ljudi in so jih zato umaknili iz divjine. Medvedom hrano skrivajo, v potok nastavljajo ribe, tako da medvedje ohranjajo del svoje divjosti. V parku prebivata tudi dve krdeli volkov. Zapeljimo se nazaj v narodni park Yellowstone in si ogledamo še severni del s toplimi apnenčastimi terasami, Mammoth Hot Springs in kanjoni. Po ogledih se peljemo proti vzhodu. Naš cilj je Cody, ki je znan po Buffalo Billu. Nočitev.
10. dan: Cody-Deadwood-Sturgis
Iz Codyja, mesta ki mu je dal pečat Buffalo Bill, junak kavbojskih romanov (in resnična osebnost) se odpravimo proti vzhodu. Prečkali bomo prerijo, gorovje Bighorn in zvečer prispeli v kavbojsko mestece Deadwood. Tam v saloonu spijemo kak kozarec ognjene vode, vržemo poker in poprimemo za revolverje. Nočitev.
11. dan: Deadwood-Badlands-Mt Rushmore-Rapid City
Vožnja do narodnega parka Badlands. Tu nas čaka skoraj bizarna, surrealistična erodirana pokrajina, ki se preliva v nenavadnih barvah. Tu živijo prerijski psi, ovce in bizoni. Končno nas čaka tudi slavna gora Mount Rushmore, v katero so vklesani obrazi štirih ameriških predsednikov in spomenik Crazy Horse. Nočitev.
12. dan: Rapid City-Fort Laramie-Cheyenne-Denver
Skozi parka Black Hills in Custer State Park zapustimo Južno Dakoto in odpotujemo v Wyoming. Obiščemo Fort Laramie, prvo belo naselbino v Wyomingu, ki je odigrala pomembno vlogo v kolonizaciji tega predela Amerike. Po 300 kilometrih Oregonske poti je bila Fort Laramie prvi kontakt s civilizacijo. Leta 1890 so jo opustili. Številne zgradbe so obnovili in danes ponujajo vpogled v zanimivo preteklost. Vožnja do Denverja. Nočitev.
13. dan: NP Rocky Mountains
Danes se odpravimo v narodni park Rocky Mountains. Na tega so Koloradčani upravičeno ponosni - tu se nahaja kombinacija mogočnih gora, zavitih cest z čudovitimi razgledi, z iglavci poraščena strma pobočja ter velika koncentracija živali. Z malo sreče lahko ugledamo črnega medveda, losa, bobcata (neke vrste ris), ježevca ali kojota. Malo več sreče pa potrebujemo za pumo ali gorskega leva, ki je bolj sramežljiva, a v parku precej pogosta žival. Pot nas pelje mimo jezera Grand in Granby, pogledov na dvojni vrh (Twin peaks) ter goro Bowen pa vse do medvedjega jezera. Če bodo čas in vremenski pogoji dopuščali, se povzpnemo tudi po Trail ridge road, najvišje ležeči asfaltirani cesti v deželi, ki se povzpne do najvišje točke 3.713 metrov, samo dobrih 600 metrov nižje od 4.346 metrov visokega Longs peaka, ki kraljuje v parku. Vrnitev v Denver in nočitev.
14. dan: Denver-Evropa
Dopoldne še krajši ogled prestolnice Kolorada: Civic Center z obeliskom, Kapitol z mogočno zlato kupolo, trga Larimer in Writer na ulici 16th Street Mall, glavna železniška postaja Union Station… Odhod na letališče in polet v Evropo.
15. dan: Ljubljana-Maribor
Vrnitev na enega od okoliških letališč, od koder bo organiziran prevoz do Ljubljane in Maribora.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji