domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Andaluzija
Duhovno vodstvo
od 25.okt.2020
do 29.okt.2020
Cena
745 (najmanj 35 potnikov),
795 (najmanj 25 potnikov),
845 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Benetke-Malaga-Nerja-Granada
Jutranji odhod z avtobusom proti beneškemu letališču, od koder poletimo v Malago na jugu Španije. Odpeljemo se ob t.i. Sončni obali do prijetnega mesteca Nerja, kjer si ob morju vzamemo čas za kako ali kakšen tapas (španski prigrizek). Nato še vožnja do Granade, kjer imamo mašo. Večerja in nočitev.
2. dan: Granada, Guadix
Po zajtrku se odpravimo na ogled slavne palače Alhambra, ki velja za največji dosežek arabske arhitekture v Evropi. Spoznavali bomo dosežke mojstrov arhitekture in umetnosti, ki so v tej izjemni palači naredili čudovite sobane, izklesali umetniške stebre, uredili vrtove…. Maša. Popoldne se odpravimo do bližnjega slikovitega mesteca Guadix, kjer se srečamo s »špansko Kapadokijo«. Sprehod po vasici v sproščenem vzdušju. Vrnitev v Granado. Zvečer gremo morda na predstavo temperamentnega flamenka, tradicionalnega andaluzijskega plesa… Večerja in nočitev.
3. dan: Granada-Cordoba
Zajtrk in še zadnji sprehod po mestu, ki skriva veliko zanimivih stavb in ulic, kjer imamo poleg mogočne katedrale tudi grobnico najpomembnejšega španskega kraljevega para, Izabele Kastiljske in Ferdinanda Aragonskega. Po maši odhod v Cordobo, svoj čas največje in najrazvitejše mesto Evrope. O njegovem
pomenu govori velika mošeja, ki je nekoč sprejela kar 25.000 ljudi. Sprehodili se bomo po ulicah nekdanje židovske četrti in starega mesta. Večerja in nočitev.
4. dan: Cordoba-Sevilja
Zajtrk. Odpeljemo se v Seviljo, andaluzijsko prestolnico. Ogledali si bomo slavno seviljsko katedralo, kjer je pokopan Krištof Kolumb. Kdor bo želel, se bo lahko povzpel na vrh Giralde, ki je postal simbol mesta. V bližini se nahaja seviljski alcazar, mavrski grad in palača, kasneje tudi palača španskih monarhov. Sprehodili se bomo po četrti Santa Cruz, kjer nas navdušujejo ozke uličice starega mesta, videli bomo Zlati stolp ob reki Guadalqivir. Maša. Večerja in nočitev.
5. dan: Sevilja-Ronda-Malaga-Benetke-Ljubljana
Zadnji dan vožnja preko slikovite andaluzijske pokrajine, posejane s tradicionalnimi vasicami. Ena od najbolj značilnih je Ronda s slikovito lego na vrhu globoke soteske. Prihod v Malago na Sončni obali in še kakšna urica prostega časa za sprehod ob morju, kosilo… Nato polet proti Benetkam, od koder bo organiziran še prevoz do Ljubljane.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji