domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > NEMčIJA/ FRANCIJA > Koln, dolina Rena in Mozele, Alzacija
Koln, dolina Rena in Mozele, Alzacija
Udobno potovanje z letalom – duhovno vodstvo dr. Janez Gril
od 10.okt.2019
do 14.okt.2019
Cena
790 (najmanj 30 potnikov),
850 (najmanj 20 potnikov),
890 (najmanj 15 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Benetke-Köln
Zjutraj se odpeljemo do beneškega letališča in poletimo v Köln. To je eno najstarejših romarskih središč Evrope in tudi naši predniki so nekdaj pogosto romali v Kelmorajn (seveda je bila pešpot precej daljša od našega kratkega poleta). Ogled mesta s Starim trgom z mestno hišo, cerkvijo sv. Uršule, grobom Alberta Velikega in drugimi znamenitostmi. Ogledali si bomo znamenito stolnico z zakladnico, kjer bomo imeli mašo. Tu so shranjene relikvije sv. Treh kraljev. Večerja in nočitev.
2. dan: Köln-Koblenz-dolina Mozele-Bernkastel
Po zajtrku se odpravimo proti jugu nekako vzporedno s tokom reke Ren. Prišli bomo do Koblenza, mesta na slikoviti legi ob sotočju dveh rek, Rena in Mozele. Sprehod po Koblenzu, kjer imamo mašo. Nato nadaljevanje poti po dolini Mozele, kjer bomo obiskali eno od vinskih kleti in poskusili tamkajšnjo žlahtno kapljico. Ustavimo se tudi v Bernkastlu, prijetnem mestecu, kjer se sprehodimo po zavitih kamnitih uličicah. Še odhod proti našemu naslednjemu hotelu, kjer imamo večerjo in nočitev.
3. dan: Trier-Molshaim-Obernai-Strasbourg
Zajtrk. Danes nas čaka ogled Trierja, enega najstarejših nemških mest. Ko je vladal cesar Dioklecijan, je postalo eno najpomembnejših v rimskem imperiju, nekaj časa je bilo tudi cesarska rezidenca. Danes je edino nemško mesto, ki ima večje rimske spomenike, med katerimi zavzemajo posebno mesto črna vrata, Porta Nigra. Videli bomo mestno katedralo, rimski amfiteater in druge zanimive stavbe. Maša. Popoldne prispemo v francosko pokrajino Alzacijo. Obiščemo njeno prestolnico Strasbourg in se sprehodimo po starem mestnem jedru. Obiskali bomo
stolnico Notre Dame, videli pa bomo tudi Palačo Evropskega parlamenta. Če nam bo čas dopuščal, obiščemo še kakšnega od manjših mestec z značilnimi alzaškimi hišami (Molshaim, Obernai). Večerja in nočitev.
4. dan: Colmar-Epinal-Nancy
Po zajtrku odhod po alzaški vinski cesti do najbolj slavnega alzaškega mesta Colmar, kjer se sprehodimo ob značilnih predalčastih hišah ter mostovih in nabrežju reke Lauch. Maša in nekaj prostega časa za zanimive nakupe. Nato vožnja mimo vinogradov in spet pridemo do reke Mozele, kjer se ustavimo v Epinalu. Za konec dneva si ogledamo še Nancy, kjer nas očara čudovit trg Place Stanislas in zgodbe o kralju Ludviku XV. Večerja in nočitev.
5. dan: Metz-Luksemburg-Bergamo-Ljubljana
Zajtrk in odhod preko Metza z lepo stolnico proti Luksemburgu, kraju s strateško lego in mogočno trdnjavo. Sprehod po slikovitem mestu, kjer so dobile mesto tudi nekatere ustanove Evropske unije. V starem jedru si ogledamo katedralo, mestno in nadvojvodsko palačo. Maša, nekaj prostega časa in nato odhod na letališče, od koder nas pozno popoldne čaka polet v Italijo. Še avtobusni prevoz do Ljubljane, kamor se vrnemo kako uro po polnoči.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji