domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
Rim - Ad Limina
Ob škofovskem obisku Svetega mesta - Duhovno vodstvo g. Jože Plut

Obisk škofov "Ad limina apostolorum" je poseben dogodek (praviloma vsakih 5 let), ko gredo škofje v Rim, kjer se srečajo s papežem, rimskimi ustanovami in obiščejo grobove apostolov Petra in Pavla. Slovenski škofje na obisk odhajajo med 28. februarjem in 3. marcem. Škofje bodo med obiskom maševali v vseh velikih rimskh bazilikah (sv. Pavel zunaj obzidja, sv. Janez v Lateranu, Marija Velika in sv. Peter), kjer se jim bomo pri maši pridružili tudi mi. Škofje nas vabijo, da se jim pridružimo.

od 01.mar.2018
do 03.mar.2018
Cena
225 (),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Rim
Odhod iz Ljubljane v jutranjih urah. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk, Bologne in Firenc v Rim, kjer se srečamo s slovenskimi škofi. Romanje pričnemo s sveto mašo v baziliki sv. Pavla izven obzidja, eni izmed štirih patriarhalnih bazilik v Rimu. Na mestu kjer je sv. Pavel pretrpel mučeništvo, so zgradili prvo cerkev že v 4. stoletju. V njej so v medaljonih prikazani portreti vseh dosedanjih papežev. Po slovesnosti in ogledih vožnja do hotela, večerja in nočitev.
2. dan: Rim
Zajtrk. Dan je namenjen ogledom najpomembnejših rimskih znamenitosti: bazilika sv. Janeza v Lateranu in "svete stopnice". Sledi ogled še drugih rimskih znamenitosti. Občudovali bomo Kapitol, stari kolosej, kjer se bomo spomnili na antične bitke in Konstantinov slavolok. Podali se bomo na Španski trg, kjer bomo nekoliko posedeli na znamenitih
stopnicah. Da se bomo še kdaj vrnili v to lepo mesto, bomo vrgli novčič v vodnjak Trevi, sprehodili se bomo po prelepem Navonskem trgu z umetninami Berninija in Borrominija. Za konec dneva pa se zberemo pri sveti maši v baziliki Marije Snežne, kjer je v 9. stol. papež Hadrijan II. potrdil slovansko bogoslužje in verjetno je prav tu sv. Metod sprejel mašniško posvečenje. Večerja in nočitev.
3. dan: Vatikan-Ljubljana
Zajtrk in vožnja v Vatikan, kjer vstopimo v baziliko sv. Petra s svetnikovim grobom ter mnogimi znanimi umetninami, tukaj je pokopan tudi papež sv. Janez Pavel II. Obiščemo še vatikanske grobnice, kdor želi pa si lahko privošči pogled na Rim iz kupole cerkve sv. Petra ali se sprehodi do angelskega gradu. Po slovesni maši v baziliki sv. Petra, se poslovimo od naših škofov in svetega mesta ter se odpeljemo proti Sloveniji. Prihod v nočnih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji