domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > ITALIJA > Severna Italija in torinski prt
Severna Italija in torinski prt
Ob 50. letnici revije Ognjišče

Vodi koprski škof dr. Jurij Bizjak

od 20.apr.2015
do 23.apr.2015
Cena
298 (),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana (Maribor, Novo mesto, Koper) - Bergamo - Sotto il Monte
V jutranjih urah pričnemo naše romanje v Italijo. Mimo Benetk, Padove in Brescie se peljemo proti Bergamu. Do starega dela mesta se povzpnemo z vzpenjačo. Tu bo prva romarska maša, ki jo bo daroval koprski škof dr. Jurij Bizjak za vse udeležence romanja ob zlatem jubileju revije Ognjišče. za stari del Bergama so značilne ozke, tlakovane ulice, obdaja ga dobro ohranjeno obzidje. Na osrednjem trgu je cerkev Santa Maria Maggiore in stolnica z mnogimi umetninami. Po ogledu Bergama obiščemo Sotto il Monte, kjer se je 25. Novebra 1881 rodil papež sv. Janez XXIII. Njegov pontifikat je bil kratek, v zgodovino vesoljne Cerkve pa se je zapisal, ker je sklical drugi vatikanski koncil, ki je v veliki meri prenovil katoliško cerkev. Nastanitev v okolici Milana, večerja in prenočitev.
2. dan: Milano
Po zajtrku se odpeljemo v Milano, mestu z izjemno zgodovinsko preteklostjo, številnimi umetninami in sledmi pomembnih osebnosti, ki so tukaj živele. Med najpomembnejše spomenike Milana spada znamenita gotska stolnica s 108 metrov visokim zvonikom. Skozi galerijo Vittorio Emanuele II. vodi pot do znamenite operne hiše »Scala«, sledi
obisk bazilike Sant' Ambrogio, ki jo je leta 379 dal zgraditi milanski škof sv. Ambrož, cerkveni učitelj in sozavetnik mesta. Po maši se odpeljemo proti Torinu. Večerja in prenočitev.
3. dan: Torino
Pred nami je eden glavnih ciljev našega romanja, ogled torinskega prta, izjemne relikvije, ki se je po božji milosti ohranila do današnjih dni in je priča Kristusovega trpljenja. Sledi ogled mesta z lepim starim delom. V Torinu je deloval sveti Janez Bosco (Don Bosco), ki se ga bomo še posebej spomnili ob 200-letnici njegovega rojstva. Med ogledi imamo tudi sveto mašo. Večerja in prenočitev.
4. dan: Torino-Sacro Monte di Varese-Concesio-Ljubljana (Maribor, Novo mesto, Koper)
Po zajtrku se odpeljemo proti mestu Varese, v pokrajini severnoitalijanskih jezer. Tam se povzpnemo na Sacro Monte, enega od devetih »svetih vzpetin« v Lombardiji in Piemontu, ki jih je zaščitil tudi Unesco. Tu nas čakajo lepi razgledi in kapelice s skrivnostmi rožnega venca. Pot nadaljejemo proti Concesio pri Brescii, rojstnem kraju papeža bl. Pavla VI. Njegova rojstna hiša je spremenjena v manjši muzej. Tu je še zadnja romarska maša po njej povratek proti domu. Prihod v poznih večernih urah.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji