domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > FRANCIJA > Lurd in provansa
Lurd in provansa
Lurd–naravni park Camargue–Carcassonne
od 01.maj.2012
do 04.maj.2012
Cena
540 (najmanj 30 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Maribor–Ljubljana– Bergamo–Lurd
Odhod iz Maribora okoli polnoči, vstopanje potnikov v Celju in Ljubljani ter vožnja proti letališču v Bergamu. Dopoldan sledi direkten let v Lurd, najpomembnejše in največje evropsko romarsko središče. Tu se že sprehodimo po trgu Esplanade in prvič zagledamo Marijo pred votlino, kjer se je pred davnimi leti prikazala pastirički Bernardki. Po maši in večerji se udeležimo procesije z lučkami.
2. dan: Lurd
Dan bo v celoti posvečen Lurdu. Po zajtrku bomo imeli mašo, nato pa si bomo ogledali film o Bernardkinem življenju. Obiskali in ogledali si bomo vse najpomembnejše lurške zanimivosti: zgornjo in spodnjo baziliko, podzemno baziliko sv. Pija X., kripto, votlino z Marijinim kipom, Bernardkino rojstno hišo, lurško ječo … Kdor bo želel, se bo lahko okopal v lurški vodi, dovolj bo časa za osebno molitev pred votlino ali v cerkvi. Popoldan se bomo skupaj udeležili križevega pota, po večerji pa spet sodelovali v procesiji z lučkami. Nočitev.
3. dan: Lurd–Carcassonne–naravni park Camargue
Po jutranji maši bomo zapustili Lurd in se odpeljali proti enemu najlepših francoskih srednjeveških mestec, Carcassonnu. Tu lahko v starem obzidanem središču, polnem ozkih in zavitih
uličic, začutimo duha preteklih stoletij. Obiskali bomo baziliko sv. Nazarija, privlačnost pa mu dajejo tudi številne majhne restavracije, kavarne, trgovinice. Po sproščujočem postanku se bomo podali do prelepega naravnega rezervata Camargue ob izlivu reke Rone v Sredozemsko morje. Parku dajejo pečat številne vrste ptic, kamarški biki, beli konji in seveda flamingi. Večerja in nočitev.
4. dan: Nica–Padova–Ljubljana–Maribor
Na poti proti Italiji se bomo zapeljali mimo mondenih krajev francoske obale: Cannes, Nica, Monako. Med potjo se bomo večkrat ustavili, bolj podrobno pa bomo spoznali Padovo. Tu bomo v mogočni stolnici, posve- čeni sv. Antonu, imeli tudi mašo. Domov bomo prispeli v poznih večernih urah.
08.05.2012
Lurd in provansa
Zahvaljujem se agenciji Trud za potovanje v LURD in ogled Provanse. Duhovnemu vodji g. Tomažu Prelovšku in gdč. Barbari Toplak za razlago mest, kjer smo se vračali domov z avtobusom. Nepozabno doživetje, ki smo ga prejeli od naših dveh vodij v samem LURDU in na poti proti domu. Zahvala tudi dvema šoferjema za srečno vožnjo. Mir in vse dobro vam želita.
Ivanka, Cirila Železnik
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji