domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > EVROPA > FRANCIJA/ ŠPANIJA/ LURD > Barcelona, Andora, Lurd, Zaragoza
Barcelona, Andora, Lurd, Zaragoza
Duhovno vodstvo g. Metod Benedik
Čudoviti španski mesti, slikoviti samostani

Gradnja Sagrade Familie stopa v zadnjo fazo
od 13.okt.2019
do 18.okt.2019
Cena
690 (najmanj 45 potnikov),
720 (najmanj 35 potnikov),
760 (najmanj 25 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Barcelona
Zjutraj se odpeljemo proti enemu od italijanskih letališč in poletimo proti Barceloni. Po pristanku se odpravimo na avtobusni ogled enega najlepših mest na svetu. Zapeljali se bomo na hrib Montjuic, ki je bil osrednje prizorišče olimpijskih iger leta 1992, od tam še na utrdbo, s katere imamo čudovit pogled na mesto. Nadalje nas pričakuje središče mesta z eno najlepših promenad na svetu, Las Ramblas, ki nas popelje od spomenika Krištofa Kolumba do Katalonskega trga, kjer se stikajo vse najpomembnejše mestne prometnice. Maša. Nato odhod v hotel ob sredozemskem morju. Večerja in nočitev.
2. dan: Barcelona
Danes bomo spoznavali barcelonsko »gotsko četrt«, srednjeveško jedro Barcelone. Tu so stara gotska katedrala, mestna hiša… Sledi ogled enega od mestnih simbolov, cerkve La Sagrada Familia (cerkev Svete družine), ki jo je leta 2010 posvetil papež Benedikt XVI. Nato se odpravimo do naslednje umetnine Antonija Gaudíja, Parka Gűell, in se skozenj sprehodimo. Večerja in nočitev.
3. dan: Montserrat-Andora-Lurd
Danes nas čaka zanimivo potovanje preko Pirenejev v Francijo. Najprej se ustavimo pri znamenitem benediktinskem samostanu Montserrat, kjer vidimo kip »črne Marije«, zaščitnice Katalonije. Nato obiščemo majhno kneževino Andoro. Ta je sredi gorske pokrajine stisnjena med obe veliki sosedi, Španijo in Francijo. Nato nadaljujemo pot proti romarskemu središču Lurdu.
Maša. Po večerji se udeležimo procesije z lučkami. Nočitev.
4. dan: Lurd
Dan bo v celoti posvečen Lurdu. Po zajtrku bomo imeli mašo, nato pa si bomo ogledali film o Bernardkinem življenju. Obiskali in ogledali si bomo vse najpomembnejše lurške zanimivosti: zgornjo in spodnjo baziliko, podzemno baziliko sv. Pija X., kripto, votlino z Marijinim kipom, Bernardkino rojstno hišo, lurško ječo... Kdor bo želel, se bo lahko okopal v lurški vodi, dovolj bo časa za osebno molitev pred votlino ali v cerkvi. Popoldan se bomo skupaj udeležili križevega pota, po večerji pa zopet sodelujemo v procesiji z lučkami. Nočitev.
5. dan: Lurd-Torreciudad-Zaragoza
Po jutranji maši zapustimo Lurd in se zopet odpeljemo v Španijo. Zopet bomo prečkali Pireneje. Obiskali bomo eno najbolj slikovitih Marijinih svetišč v deželi, Torreciudad. Kraj na pečini slovi tudi po izrednem razgledu daleč naokoli. Nato se odpeljemo do Zaragoze, enega najlepših mest severne Španije. Večerja in nočitev.
6. dan: Zaragoza-Barcelona-Ljubljana
Ogled Zaragoze, ki leži ob reki Ebro. Tamkajšnja stolnica je eden od najlepših primerkov gotike v Španiji. V neposredni bližini se dviga veličastna bazilika Pilar, ki sodi med najpomembnejše cerkve Španije. V notranjosti hranijo Goyeve freske. Med cerkvama se nahaja več sto metrov dolg trg, ob katerem sta tudi borza in mestna hiša. Na mavrsko prisotnost kaže izjemen zvonik Magdalenine cerkve. Po ogledih odhod v Barcelono in polet proti enemu od italijanskih letališč. Še avtobusni prevoz do odhodnih krajev.
05.10.2015
Barcelona, Andora, Lurd, Zaragoza
Spoštovani! Z ženo sva se udeležila romanja v Barcelono, Andoro in Lurd. Samo romanje ste zelo dobro zasnovali. Program je odličen, mogoče bi bilo dobro, če bi za Lurd en dan podaljšali. Vodič, g. Uroš, je izvedel romanje profesionalno in več kot odlično brez najmanjše napake. Prav tako odličen je bil p. dr. Metod Benedik, ki nam je v največji možni meri duhovno obogatil romanje. Doživetje romanja je bilo nepozabno. Še bomo romali s TRUD-om, posebno s takšnimi vodiči kot sta Uroš in p. dr. Metod. Mnogo uspehov vam želiva in vas lepo pozdravljava.
Franc in Antonija Žižek
25.10.2013
Barcelona, Andora, Lurd, Zaragoza
En teden, tri države, nešteto doživetij – s temi besedami bi lahko opisali romanje v zadnjem tednu septembra v spremstvu duhovnika Marka Japlja in vodnika Uroša z agencijo Trud. V Španiji smo se povzpeli na Montserrat, kjer v cerkvi prebiva črna Marija. Občudovali smo tudi veličastno barcelonsko cerkev Sagrada Familia. Tretji dan smo se z avtobusom odpravili na dolgo pot čez gorato Andoro v Lurd. Naslednji dan se nas je nekaj opogumilo za kopel v lurški vodi, potem pa smo si ogledali vse glavne znamenitosti. Zvečer smo se udeležili množične procesije s svečami, pri kateri nas je z verniki iz drugih narodov združeval odpev »Ave Marija«. Čeprav nas je bilo le 36 romarjev, smo imeli naslednje jutro pred Marijino votlino svojo, slovensko mašo. Duhovno okrepljeni smo se odpravili v francosko srednjeveško mestece Carcassonne in kmalu smo bili spet v Španiji. Zadnji dan, v nedeljo, smo preživeli v Gironi, prelepem mestecu, kjer smo v mogočni gotski stolnici sodelovali pri maši.
P. K.
11.10.2013
Barcelona, Andora, Lurd, Zaragoza
Lepi vtisi, izpolnjen program, predvsem pa bogato doživetje za dušo in telo, Izredno bogata predstavitev preteklosti, sedanjosti, umetnostno-zgodovinskih in geografskih znamenitosti na zanimiv način. Za vse to gre zahvala gospodu vodiču Urošu in gospodu Marku Japlju. Prav tako prijaznim in strpnim sopotnikom, pozornim drug do drugega. Hvala za vse in nasvidenje še kdaj.
Branka Baša Maček in Marjan Maček
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: trud@trud.si    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji