domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
DOMOV > ZEMLJEVID POTOVANJ > AFRIKA IN ORIENT > JUžNA AFRIKA > Južna Afrika, Viktorijini slapovi in Bocvana (Chobe)
Južna Afrika, Viktorijini slapovi in Bocvana (Chobe)
Čudovita mesta in narava na jugu črne celine
od 06.feb.2023
do 17.feb.2023
Cena
3.490 (najmanj 20 potnikov),
3.690 (najmanj 15 potnikov),
3.790 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Cape Town
Odhod do enega od bližnjih letališč ter polet z enim vmesnim postankom proti Južni Afriki.
2. dan: Cape Town
Po pristanku Cape Townu se odpravili na spoznavanje enega najlepših mest na svetu, ki je bilo zaradi geografske pozicije od vedno pomembno za trgovce. Nepozabno kuliso mu daje Mizasta gora, kamor se bomo povzpeli z vzpenjačo. Spoznali bomo še preostale znamenitosti mesta. Videli bomo grad dobrega upanja, od koder je guverner včasih nagovarjal mestno prebivalstvo, in cerkev sv. Jurija. Na čase nizozemske prisotnosti nas bo spomnila stara mestna hiša in malajska četrt, ki je nastala v času uvažanja sužnjev iz Indonezije. Večerja in nočitev.
3. dan: Cape Town-Rt dobrega upanja-Cape Town
Po izredno slikoviti poti se bomo odpravili proti znamenitemu Rtu dobrega upanja, kjer bomo lahko videli, kako se stikata Atlantski in Indijski ocean. Na poti bomo uživali v čudovitih pogledih, se vozili skozi majhne ribiške vasice in prispeli do točke, kjer se oceana združita. Obiskali bomo tudi plažo Boulder in prijetni Hout Bay, kjer bomo lahko opazili kolonijo pingvinov. Popoldne nekaj prostega časa v prijetnem Capetownu. Večerja in nočitev.
4. dan: Kirstenbosch, Winelands
Dopoldne obiščemo znameniti botanični vrt Kirstenbosch, v katerem gojijo več kot dvajset tisoč tipičnih južnoafriških rastlin in spada med najlepše tovrstne vrtove na svetu. Nato se odpravimo na izlet po znamenitem južnoafriškem vinorodnem področju. Južnoafriška vina se vse bolj uveljavljajo v svetu, tako da bomo tudi mi obiskali kakšno od njihovih vinskih kleti ter poskusili žlahtno kapljico. Ustavili se bomo tudi v enem od najstarejših južnoafriških mest, Stelenboschu, in se po njem sprehodili. Pozno popoldne povratek v Cape Town. Večerja in nočitev.
5. dan: Cape Town-Johanesburg-Pretoria
Zjutraj se odpeljemo na letališče in poletimo v Johanesburg. Nato se odpravimo v Pretorio, ki je danes pravzaprav že skoraj zraščena z Johanesburgom. Z vrha hribčka, kjer se nahaja parlament, bomo imeli lep razgled na mesto. Videli bomo spomenik Voortrekerjev, Melrose house, mestno hišo, sodno palačo in se sprehodili po cerkvenem trgu. Popoldne obiščemo še enega od simbolov Južne Afrike, četrt Soweto, najpomembnejše črnsko naselje, kjer je odraščal Nelson Mandela. Večerja in nočitev.
6. dan: Johanesburg-Pilanesberg
Pot nas zjutraj pelje proti naravnemu rezervatu Pilanesberg, kjer nas pričakuje
čudovita narava in pestro živalsko kraljestvo. Pilanesberg je eden najlepših afriških parkov z obiljem živalskega življenja, seveda lahko z nekoliko sreče vidimo tudi velikih pet: leva, leoparda, slona, bivola in nosoroga. Poleg njih pa še veliko drugih: zebre, žirafe, antilope… Današnje popoldne preživimo sproščeno v lepem okolju naših lodžev. Večerja in nočitev.
7. dan: Pilanesberg (Sun City)
Čaka nas enkraten dan s safarijem. Pod vodstvom izkušenega poznavalca živali in narodnega parka bomo iskali najlepše prizore in jih lovili v naše fotoaparate. Po safariju pa zaslužen počitek v senci naših lodžev. Morda se kdo odloči tudi za obisk bližnjega mondenega letovišča Sun City, kjer so nekoč potekali izbori za najlepša dekleta na svetu. Večerja in nočitev.
8. dan: Pilanesberg-Johanesburg-Viktorijini slapovi
Zjutraj slovo od Pilanesberga in povratek v Johaneburg, od koder poletimo proti Viktorijinim slapovom. Popoldan se že lahko sprehodimo do slapov in občudujemo mogočno stvaritev narave. Zvečer se lahko po želji udeležimo tradicionalne večerje Boma, kjer spoznavamo prave okuse Afrike ob spremljavi glasbe in tradicionalnih plesov! Nočitev.
9. dan: Viktorijini slapovi (Zimbabve)
Dan za sprostitev v prelepi naravi in novi ogled slapov. Na voljo so številne dejavnosti: polet s helikopterjem, rafting po reki, ježa na slonih, obisk vasice (doplačilo). Večerja in nočitev.
10. dan: Narodni park Chobe (Bocvana)
Danes se za en dan odpeljemo v Bocvano oziroma enega njenih najlepših narodnih parkov, Chobe. Park s površino okoli polovice Slovenije se ponaša z velikim številom živali, tako rečnih kot »celinskih«. Reka Chobe velja za eno najlepših točk v Afriki za opazovanje živali. Tu je ogromno slonov, vodnih bivolov, rečnih ptic, krokodilov... Zvečer vrnitev v hotel ob Viktorijinih slapovih. Večerja in nočitev.
11. dan: Viktorijini slapovi-Johanesburg-Evropa
Dopoldan še nekaj prostega časa, nato polet v Johanesburg in nadaljevanje poti v Evropo.
12. dan: Ljubljana
Čaka nas še polet v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano.
29.02.2020
Južna Afrika, Viktorijini slapovi in Bocvana (Chobe)
Spoštovani,

vrnili smo se s potovanja po Južni Afriki, Zimbabveju in Bocvani z vodnikom  Tomažem Podgorškom. Zgodovinske preizkušnje, naravna bogastva dežele ter dolgotrajnost vzpostavljanja dostojanstvenih medčloveških odnosov je v nas pustilo globok vtis. Nenasilna miselnost in ravnanje Nelsona Mandele je upanje in spodbuda za boljši svet. Čarobna pokrajina in mnogovrstnost flore in favne so nas resnično očarale in obogatile. Od Mizaste gore nad Cape Townom, ki je eno od sedmih naravnih svetovnih čudes, čudovitih zalivov Atlantika in Indijskega oceana, otočka, kjer so se gnetli morski levi, zaliva domovanja afriških pingvinov, Rta dobrega upanja, botaničnega vrta Kirstenbosch z znamenito Proteo in številnimi drugimi južnoafriškimi rastlinami, pa vse do veličastne reke Zambezi in impresivnih Viktorijinih slapov. V Pilanesbergu in Nacionalnem parku Chobe v Bocvani smo na svoj račun prišli tudi ljubitelji fotografskih safarijev. Hvala Trudu za dobro organizacijo in vodiču za izkustveno vodenje.
Irena Bečan
06.12.2013
Južna Afrika, Viktorijini slapovi in Bocvana (Chobe)
Pozdravljeni!
Naše potovanje po Južni Afriki je bilo polno pozitvnih vtisov, lepih, čistih mest in čiste narave. Da ne govorimo o raju za živali in lepih Viktorijinih slapovih in parku Chobe v Bocvani. Vse lepote je z zgodovinskim opisom ponazoril vaš in naš vodiš Tomaž, ki se mu še enkrta zahvaljujemo za lepo podobo Južne Afrike. Odgovarjal nam je tudi na vse naše "firbce", saj nas je zanimalo mnogo stvari. Trudu pa želimo še veliko organiziranih potovanj, na katere čakamo.
Marija Medič
12.01.2012
Južna Afrika, Viktorijini slapovi in Bocvana (Chobe)
Pozdravljeni!
Pred dnevi sem se vrnila s popotovanja po Južni Afriki z Viktorijinimi slapovi in Bocvano, bilo je res raznoliko, zanimivo in polno doživetje. Glede vodenja bi vas rada pohvalila, imate res dober nos za vodiče, Uroš je bil korekten, zelo prijazen, neusahljivo poln znanja ter umestnih in duhovitih pripomb in pojasnil, torej vsega, kar naredi potovanje še bližje ljudem. Če boste še v bodoče imeli take vodiče, vam nebo manjkalo zadovoljnih potnikov. Na koncu tudi hvala TRUDU za vse malenkosti, kot so pozornosti ob rojstnih dnevih in miklavževo darilo... Sploh si ne predstavljate, koliko to ljudem pomeni. Hvala in še veliko dobro organiziranih in izpeljanih potovanj. Lep pozdrav
Marta
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji