domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
4 x Azorski otoki
Otoki Sao Miguel, Pico, Faial in Terceira

Izoliranost Azorov, ki ležijo skoraj sredi Atlantika, daje tem portugalskim otokom poseben čar. Tako v kulturi kot v izjemnih naravnih lepotah. Tokrat bomo obiskali kar štiri otoke. Prijazna mesteca in gostoljubni domačini nas bodo povsem posrkali vase in kar težko se bomo na koncu ločili od njih... Program je sproščen, brez hitenja, z lažjimi sprehodi in dovolj prostega časa za vsrkavanje otoške atmosfere.

od 07.sep.2022
do 14.sep.2022
Cena
1.490 (najmanj 20 potnikov),
1.590 (najmanj 15 potnikov),
1.690 (najmanj 8 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Azori-Terceira
Jutranji odhod proti odhodnemu letališču in nato polet z enim postankom proti Azorom. Naš prvi otok bo Terceira, drugi največji otok Azorov. Odhod do hotela in nekaj prostega časa. Nočitev.
2. dan: Terceira
Zajtrk. Najprej spoznamo prestolnico otoka, Angra de Heroismo, ki se zaradi čudovite arhitekture uvršča na seznam Unescove kulturne dediščine. Nato bomo obvozili Terceiro, ki se ponaša s peščenimi plažami, ugaslimi ognjeniki, razglednimi točkami. Ustavimo se pri vulkanski jami Algar do Carvao in v pokrajini Biscoitos, ki je znana po vinogradih. Kosilo. Za konec še obisk mesteca Praia da Vitoria s slikovitimi hiškami, ostanki mestnega obzidja in peščeno plažo. Nočitev.
3. dan: Terceira-Horta (Faial)
Zajtrk in nato polet na otok Faial. Zaščitni znak Faiala so hortenzije modre barve, ki rastejo na prostem. Vozimo se do rta Capelinhos, ki je v bistvu ozemlje, ki ga je nedolgo nazaj ustvarila lava po izbruhu istoimenskega vulkana. Tukaj imamo priložnost, da vidimo dokaj sveže strjeno lavo, ki je še ni prerasla vegetacija. Sprehodimo se med vulkanskimi dimniki in pod nogami ponekod še brbota, saj je spodaj še živa lava. Popoldan se vrnemo v Horto, kjer se sprehodimo po pristanišču, od koder se mnogi jadralci odpravljajo na pot proti Ameriki. Med ogledi imamo kosilo. Nočitev.
4. dan: otok Pico
Zajtrk. Zjutraj se s trajektom odpeljemo na otok Pico. Sredi otoka se dviga visok istoimenski vulkan, ki kraljuje nad okolico in vsekakor izstopa. Obiščemo naselje Layes do Pico, kjer si ogledamo muzej, posvečen kitolovu. Kitolov je bil nekoč najpomembnejša dejavnost za preživetje otočanov. Sprehodimo se po vasici, ki je znana po tipični tradicionalni arhitekturi. Tu imamo tudi kosilo. Obiščemo znamenite vinograde, ki jo je zaščitil Unesco ter najbolj slikovito laguno Lagoa do Capitano. Če nam bo čas dopuščal bomo obiskali še plantažo banan. Vožnja ob južni obali, kjer se ustavimo v kakšnem ob termalnih vrelcev. Zvečer vožnja s trajektom nazaj na otok Faial. Nočitev.
5. dan: Horta-Ponta Delgada
Zajtrk. Čaka nas polet na otok Sao Miguel. Popoldan spoznavanje prestolnice Ponta Delgade. To čast je mesto dobilo že davnega leta 1546, v njem pa živi okoli 70.000 prebivalcev. Med sprehodom bomo spoznali
glavni trg in bogato okrašene fasade mnogih cerkva. Opazili bomo, da prevladuje črna barva iz bazalta, ki je na Azorih zaradi vulkanskega delovanja pogost gradbeni material. Ogledali si bomo jezuitsko cerkev, angleško pokopališče, glavno tržnico, mestna vrata... Večerja in nočitev.
6. dan: Sete Cidades
Zajtrk. Odpravimo se na ogled največje naravne znamenitosti otoka, ugaslega vulkanskega kraterja Sete Cidades. Tu bomo naleteli na dve jezeri, zeleno in modro, obiskali bomo tudi vasico z istim imenom, kjer bomo spoznavali tipične hiše, ki so značilne za ta kraj. Z razgledne točke bomo imeli pogled na zeleno pokrajino, lagune, ocean in samo kaldero. Naš pohod poteka po Modri in Zeleni laguni, spoznali bomo tudi endemične živalske in rastlinske vrste. V samem mestecu Sete Cidades si ogledamo tipične kašče. Piknik kosilo. Popoldne spoznamo nasade ananasa in različne faze v zorenju sadeža, ki na teh plantažah raste kar dve leti, preden se znajde na krožniku. Nočitev.
7. dan: Furnas, Terra Nostra
Danes bomo še bolje občutili in spoznali vulkanski izvor otoka v Furnasu, ki ga imenujejo magični kraj. Na poti nas bodo spremljali prelepi razgledi, obiskali bomo proizvodnjo čaja – na otoku gojijo črni in zeleni čaj. Ustavili se bomo v idilični dolini Furnas, znani po številnih gejzirjih. Vroči vrelci so ponekod pripravni tudi za kuhanje, zato tu pripravljajo znani »Cozido das Furnas«, enolončnico, kuhano v vročih vrelcih. Kosilo. Navdušil nas bo še park Terra Nostra s številni rastlinami z vsega sveta, prijetnimi sprehajalnimi potkami in mineralnimi vrelci. Tudi danes imamo možnost kopanja v termalnih vrelcih. Nočitev.
8. dan: Azori-Ljubljana
Jutranji odhod na letališče in polet z enim postankom do okoliškega letališča. Še prevoz do Ljubljane, kjer zaključimo našo pot.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji