domov
- FAQ
VIRTUALNI
KATALOGI


POTOVANJA
POČITNICE
ROMANJA
KRIŽARJENJA
LETALSKE KARTE
FINSKA IN NARODNI PARKI

Divjina finske tajge s svojimi neskončnimi gozdovi predstavlja pljuča Evrope. Subarktično območje južno od polarnega kroga ima tri izjemne narodne parke: Oulanka, Riisitunturi in Syöte, kjer vlada neokrnjena narava, ki ponuja fantastične možnosti za ljubitelje narave.

Na tem 9-dnevnem potovanju boste obiskali tri narodne parke finske tajge. Poleg tega boste obiskali eno od najstarejših finskih farm, kjer vzrejajo prikupno pasmo haskijev, srečali Božička, se družili z arktičnimi živalmi v parku Ranua Arctic Wildlife Park in se sproščali v tradicionalni finski dimni savni. Za vodne navdušence bo tudi možnost vožnje s kanuji ali ribolova.

od 05.avg.2022
do 13.avg.2022
Cena
1.990 (najmanj 10 potnikov),
> Program potovanja
1. dan: Oulu - Iso-Syöte
Odhod iz Ljubljane v jutranjih urah in vožnja do enega izmed bližnjih letališč, od koder bomo z enim postankom poleteli v Oulu, središče severne Finske in eno izmed najbolj naprednih mest na področju informacijske tehnologije v Evropi. Po pristanku se bomo zapeljali v Iso-Syöte, najjužnejši finski greben oz. fjel. Nahaja se približno 150 km od polarnega kroga in meji na Nacionalni park Syöte. Namestitev v letovišču, večerja in nočitev.
2. dan: Narodni park Syöte
Zajtrk. Današnji dan bo namenjen raziskovanju Narodnega parka Syöte. Starodavnost in divjost gozdov nas bosta očarali. Neokrnjeno naravo bomo raziskovali peš ali s kolesi (doplačilo za izposojo koles na kraju samem). Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
3. dan: Rovaniemi - Park arktičnih živali Ranua
Po zajtrku se bomo odpeljali v Rovaniemi, ki leži v neposredni bližini polarnega kroga in velja za prestolnico finskih Laponcev. Obiskali bomo Božičkovo vas, kjer se bomo srečali s samim Božičkom! Popoldne pa nova dogodivščina – čaka nas najsevernejši živalski park - Park arktičnih živali Ranua, kjer prebivajo polarni medvedi, risi, snežne sove, severni jeleni, losi in redke kune – rosomahi. Ogledi. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
4. dan: Narodni park Syöte
Po zajtrku si boste dan organizirali po svojih željah. Na voljo so (za doplačilo) nordijska hoja, vožnja s kanuji, river-tubing in ribolov. Seveda se lahko ponovno odpravite tudi na pohod ali s kolesi. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
5. dan: Jurmu - Kuusamo
Zajtrk. Vožnja proti severu do majhne vasice Jurmu, kjer bomo obiskali najstarejšo farmo, kjer vzrejajo pasmo haskijev. Spoznali bomo približno 80 psov, ki tukaj živijo, in se naučili, kako poleti in jeseni trenirajo za dolge izlete s pasjimi vpregami v zimskem času. Čaka nas sprehod in druženje z nadvse prijaznimi psi. Po kosilu se bomo odpravili dalje v Kuusamo ob mirno jezero Heikinjärvi sredi finske severne divjine. Namestitev v tradicionalnem hotelu, večerja in nočitev.
6. dan: Narodni park Oulanka
Zajtrk. Dan bo namenjen Narodnemu parku Oulanka, enemu izmed najbolj impresivnih in priljubljenih finskih narodnih parkov. Obisk bo pravo doživetje. Pokrajino sestavljajo borovi gozdovi, rečne doline s peščenimi bregovi in brzicami, na severu pa obsežna močvirja. Park ima edinstven rečni ekosistem in je primer nedotaknjenega borealnega gozda blizu polarnega kroga. Sprehodili se bomo po eni izmed številnih poti v parku (približno 15 km nenaporne hoje), si ogledali znamenite kanjone in viseče mostove, pa tudi nekaj najbolj impresivnih slapov na Finskem. Vmes nas čaka tudi kosilo! Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
7. dan: Jezero Heikinjärvi - dimna savna
Zajtrk. Dan bomo lahko izkoristili za aktivnosti in sprehode po želji ob jezeru Heikinjärvi, popoldne pa nas čaka tradicionalna finska dimna savna, ki jo bomo kombinirali s hitro osvežitvijo v hladnem jezeru. Nepozabno doživetje! Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
8. dan: Narodni park Riisitunturi
Po zajtrku vožnja do slikovitega Narodnega parka Riisitunturi, kjer se nam bo z najvišje točke planine odprl razgled vse do velikega jezera Yli-Kitka in do modrikastih pobočij gorskega grebena Ruka. Področje se razteza med Botnijskim zalivom in Belim morjem. Podali se bomo na krožno pot (približno 11 km) in uživali v čudovitih razgledih. Očarani bomo nad posebnimi redkimi močvirji, reko Riisijoki in majhnimi potoki ter impresivnim travniškim območjem Riisinsuo, kjer uspeva avtohtono rastje. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
9. dan: Oulu
Po zajtrku vožnja v Oulu na letališče in polet z enim postankom na enega izmed bližnjih letališč Ljubljane. Še vožnja v Ljubljano.
Vaše mnenje
Vaše ime:
Kontakt (email ali telefon):
Naslov potovanja:
DODAJ SLIKO
Turisticna agencija TRUD I Krekov trg 1 SI - 1000 Ljubljana, Slovenija    M: [email protected]    T: 00386 (0)1 360 28 20    F: 00386 (0)1 360 28 07  |  Avtorji